Как да започнете разговор с бившия си чрез съобщение
Любов и партньорство

Как да започнете разговор с бившия си чрез съобщение

В днешно време е много по-предпочитано да комуникираш чрез съобщение с някого. Дори да имате връзка с човек, може би вие му пишете, а не му се обаждате, когато трябва да обсъдите нещо. Комуникацията чрез съобщение пък е доста добър вариант и ако трябва да кажете нещо на бившия си. Така няма да се налага да чувате гласа му и само ще предадете вашето съобщение, без възможност за излишни въпроси или обсъждане на неприятни за вас теми.

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Надявам се да се влюбиш

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

Без съмнение най-лесният начин да започнете разговор с бившия си е да го направите чрез съобщение.

По този начин не е необходимо да се виждате с него и няма такава вероятност да попаднете в стари модели. Разбира се, изпращането на съобщения има и своите недостатъци – лесно можете да бъдете разбрани погрешно, ако не формулирате текста си внимателно. Единственият най-добър начин, когато става въпрос за започване на разговор чрез съобщение, независимо от причината за разговора, е да бъдете ясни и ведри. Не се извинявайте, че сте се свързали, нито казвайте „Съжалявам, че те безпокоя“, няма причина да се извинявате.

Просто кажете „Здравей“, последвано от това, което трябва да кажете. Така че, ако искате да си върнете пуловера, кажете „Хей, можеш ли да оставиш пуловера ми в офиса или да ми го изпратиш с куриер“. Просто бъдете учтиви и кажете това, което искате.  Дали това ще доведе до размяна на мнения напред-назад? Е, това зависи дали искате или не.

чрез съобщение
Как да започнете разговор с бившия си чрез съобщение

Еднa комуникация чрез съобщение често може да бъде катализатор за по-нататъшен разговор, но се запитайте дали това е вашата цел.

Ако е така, тогава е справедливо, но ако не е, просто го направете бързо и кратко. Кажете това, което искате да кажете, и се махнете оттам! Хубавото на това да се научите как да започнете разговор с бившия си чрез съобщение е, че можете предварително да обмислите какво искате да кажете. Уверете се, че сте го формулирали ясно и не оставяте нищо отворено за тълкуване. По този начин няма да съжалявате, че сте казали или не сте казали нещо.

Също така не забравяйте да избягвате да поставяте целувки накрая – времето за това е отминало! Не му давайте възможност да си помисли, че отново искате да се виждат или дори, че мислите да му дадете втори шанс.

Не протакайте разговора само защото искате да продължите да говорите с него. Ако започне да ви дават едносрични отговори или ви се стори, че това е трудна работа, оставете го. Не забравяйте, че той е ваш бивш, не ваш приятел. Ако иска да говори с вас, ще разберете. Той ще играе равностойна роля в разговора и той ще потръгне.

Ако обаче комуникацията е в застой или просто ви се струва, че трябва постоянно да я съживявате, просто стигнете до заключението, че той не се интересува от разговора. Независимо от причината, поради която сте се свързали с него, на първо място чрез съобщение, опитите да поддържате безсмислен разговор жив не са нищо друго освен неловкост.

чрез съобщение
Как да започнете разговор с бившия си чрез съобщение

Воденето на разговор с бившия чрез съобщение не е лесно, но не е задължително да бъде и неловко.

Всичко зависи от това да подходите към ситуацията с правилната нагласа и подготовка. Помнете, че ключът е в това да се държите уважително, нещата да са леки и да се съобразявате както с вашите, така и с неговите чувства. По този начин ще можете да преминете през този деликатен разговор със зрялост и разбиране.

Следващия път, когато се чудите как да започнете разговор с бившия си чрез съобщение, следвайте тези съвети, за да сте сигурни, че ще се справите с него с уравновесеност и грация. С обмислен подход можете да гарантирате, че взаимодействието ви ще бъде възможно най-положително и конструктивно, независимо от това какво ще се случи в бъдеще с връзката ви.

Вижте още:

Четири неща, които всяка двойка трябва да направи поне веднъж

Как да преглътнете обидата и да простите на някой, който ви е наранил

Четирите зодии, които се стремят да превърнат света в по-добро място

Зодиите, които заплашват с раздяла, за да създадат драма във връзката

Зодиите, които лесно изпадат в паника

Жените от тези три зодии винаги опитват да помогнат на мъжете си финансово

Зодиите, които предварително слагат край на връзките, за да се предпазят

Зодиите, които искат да имат финансово надмощие над своя брат или сестра

Tagged , ,
на горе