Пътят към сърцето на мъжа: Как да поемем в правилната посока

Пътят към сърцето на мъжа
Любов и партньорство

Пътят към сърцето на мъжа: Как да поемем в правилната посока

Човешката душа е загадка. А мъжката душа е още по-голяма загадка. Уж правите всичко както трябва, а често пъти разочарованието е голямо. И така, по кой път да поемем, че да стигнем най-пряко до сърцето на мъжа? Отговорите дават психолозите.

Какво привлича мъжа към жената?

Ние, жените имаме много приятели мъже – колеги, учители и всякакви други. Но само с малцина от тях можем да създадем романтични отношения.

Защо се случва това и как да привлечем вниманието на мъжа, когото харесваме?

Пътят на логиката (Интелигентност)

Разбира се, мъжете ценят интелигентността у жената. Съвременният живот наложи своите нови правила. Ако някога жената е била красив аксесоар или домакиня, сега тя вече е визитната картичка на мъжа. Така че, нивото на интелигентност играе важна роля при избора му. Дали обаче наистина е възможно да се привлече избраният единствено с „мозък“? Психолозите твърдят, че не.

За да се влюби, мъжът трябва да почувства жената на по-дълбоко, по-емоционално ниво.

Пътят на физическото привличане (интимност)

Много жени погрешно вярват, че интимният живот е достатъчен залог за силна привързаност. Според известния американски психолог, автор на бестселъра „Мъже от Марс, Жени от Венера“ ​​Джон Грей, чрез игрите в леглото мъжът е в състояние да изрази любовта си.

Добре, но изразяването на любов и чувството са две различни неща. Едва ли бихте могли да предизвикате взаимни чувства в сърцето на любимия си, просто като го завлечете в леглото. Той, няма да откаже, но на сутринта ще останете много разочаровани.

Интимността е важна за мъжа, но в действителност тя е само едно парче от пъзела, наречено „Любов“.

Духовен път (Религии)

Религията е изключително сложно и донякъде двусмислено нещо. Не става въпрос просто за посещение на църква и наизустяване на няколко молитви. Религията е много по-широк смисъл на нашите основни житейски принципи.

Това е вашият мироглед, вашият житейски опит и знанията, дошли с него, нашето отношение към себе си и другите. Накратко, религията е това, в което вярваме.

Разбира се, когато избираме партньора, възгледите ни за живота трябва да съвпадат. В този смисъл търсенето на човек, с когото да споделим съдбата си на този принцип е правилното решение. Ако обаче това е единственият аспект, по който имате съгласие, тогава най-вероятно ще останете просто добри приятели.

Защото, ако мъжът до вас не ви разбира емоционално, никога няма да бъдете истинска двойка.

И така, на какво трябва да обърнем максимално внимание за да достигнем до сърцето на мъжа?

На какво трябва да посветим времето си, така че неговата привързаност да не стихва и никога да не поиска да ни напусне?

Пътят на емоциите (Сърце)

Противно на общоприетото схващане, мъжете изобщо не се страхуват от емоции. Страхуват се от драми.

Мъжът е привлечен от жена, която може да му помогне да разбере емоциите си, която ще му позволи да бъде себе си. Ако вие самите не знаете как да изразите чувствата си, ако не им вярвате, ако ги криете както от него, така и от себе си, то той никога няма да иска да ви довери своите.

И така, планът е следният: не бива да се опитвате да криете как се чувствате. Изразявайте емоциите си, говорете за това, което е важно за вас.

Например, на среща той е направил нещо не както трябва. Не го сдържайте в себе си, кажете му какво ви притеснява. Кажете му директно: „Не ми харесва начина, по който говорихме днес. Нещо не е наред ли?“.

Говорете за чувствата си, но без негодувание, без упреци. Не го карайте да мисли, че е виновен.

Просто обяснете ситуацията такава, каквато е и ако дори след това той не успее да ви разбере, тогава трябва да си помислите сериозно дали наистина имате нужда точно от този човек.

Tagged , , , , , ,
на горе