Психологът Марк Бартън: Признаци на зрелия мъж, с когото можете да изградите връзка

Признаци на зрелия мъж
Любов и партньорство

Психологът Марк Бартън: Признаци на зрелия мъж, с когото можете да изградите връзка

Какво означава зрял мъж и кой мъж е готов за връзка? Отговорите на тези въпроси разкрива психологът Марк Бартън.

Мъж, готов да работи върху недостойното си поведение

Казано направо, мъжете са лесно програмируеми същества. Един мъж ще се отнася с жена така, както тя го провокира със своето излъчване във връзката.

Може би преди вас мъжът е бил в различни отношения и тогава се е чувствал различно. Може би не е бил такъв, какъвто се разкрива пред вас сега.

Ако установите, че има специфично напрежение в мъжа, не бързайте да го сложите край на връзката. Защото първият признак на адекватния, годен за връзка мъж е, че той започва да се променя.

Ако осъзнае, че нещо ви притеснява, той ще се опитва да не го прави. Това е сигурен признак за зрелостта му.

Обсъждане на проблемите заедно

Всеки проблем за жената е опасно състояние. Следователно, когато се доверите на мъжа и решите да обсъдите с него проблемите си, той трябва да може да ви отговори подобаващо – да седне и наистина да разговаря с вас.  И дори и да няма в момента решение, той трябва да каже: „Да, аз ще разреша този проблем. Но в момента нямам решение. Не се притеснявай, ще успеем. “

Зрелият мъж трябва да е готов да обсъжда проблеми.

Отговорността характеризира мъжа от главата до петите

Безотговорният човек е безотговорен във всичко, ако видите, че вашият мъж е такъв – бягайте. Безотговорността се разпознава още в ранните етапи на връзката. Накарайте го да носи за нещо отговорност и разберете за какво е готов да отговаря и за какво не.

Емоционалната стабилност на мъжа говори за зрялост

Много от мъжете са нестабилни, понякога изпадат в гняв, понякога в тъга, не довеждат разговорите до края. Всичко това включва и  пасивна агресия. Може да има много причини за нея. Трябва да се приспособите към партньора си.

Ако мъжът се държи емоционално нестабилно с другите, но не и с вас, това означава, че се настройва и иска да скрие проблема си от вас. Но всичко това ще лъсне, когато първоначалната страст отшуми.

Автор на текста: Марк Бартън, психолог

Превод и редакция: Лора Костова

Tagged , , , , , , ,
на горе