Ако искате да бъдете истински щастливи, спрете да давате енергията си на неподходящите хора

Ако искате да бъдете истински щастливи
Психология

Ако искате да бъдете истински щастливи, спрете да давате енергията си на неподходящите хора

Всеки човек, с когото прекарвате време, разговаряте и си взаимодействате, поглъща енергията ви по един или друг начин.

По-скоро ние самите даваме нашата енергия на всички тези хора около нас – доброволно и без дори да мислим за това.

Единственото нещо е, че този процес не е толкова безобиден, колкото изглежда. Тоест, ако споделяме енергия с добри хора, те те дават своята положителна сила в замяна, но ако даряваме енергия с лоши хора, тогава само губим.

Ако наистина искате да бъдете щастливи, трябва да спрете да давате енергията си на токсични, ядосани и нечестни хора.

Човекът е енергично същество, но запасът му не е неограничен. Това означава, че е неразумно и опасно да споделяте енергията си, жизнеността си с тези, които ви възприемат просто като бензиностанция. Запомнете –  ако тези хора не ви помагат да растете, ако ви задържат и ви дърпат назад, не ги оставяйте в живота си.

Щастието изобщо не включва огромна тълпа, така че да не е страшно дори понякога да ни е самотно.

Щастието е когато правилните хора са наблизо. Тези, с които се чувствате добре, тези, с които израствате и ставате по-добри.

В нашия свят можете да срещнете онези, които уж не правят нарочно нещо неправилно, но създават чувство на голям дискомфорт. Те просто се хранят с вашата енергия, лишават ви от сила и увереност, а самите те бързо пристъпват напред в търсене на нова жертва. Наистина ли искате да бъдете „бензиностанция“ за тях?

Най-тъжното е, че това не винаги са преминаващи познати или колеги, бизнес партньори. Точно обратното, те често са най-близките ни приятели и дори членове на семейството. И тогава дори не подозираме какво е причинило загубата на сила и тежест в душата.

Това е и проблем, и решение, защото рано или късно те ще свалят маските си и ще се появят в пълния си „блясък“, без маска или грим. И тогава всичко зависи от вас – какъв избор ще направите.

Факт е, че тези хора няма толкова лесно да искат да загубят толкова ценен източник на енергия – вас. Те ще изброят всички „жертви“, които са направили за вас …

Но целта им е една – да контролират своята „бензиностанция“, за да не излезете от влиянието им. В края на краищата, щом се отдалечите от тях и погледнете ситуацията от друг ъгъл, ще станете съвсем различен човек. По начина, по който винаги е трябвало да бъде. Ще се научите да се радвате отново и да бъдете щастливи.

Вие и само вие определяте социалния си кръг. Фактът, че някой се интересува от вас, че ви намира за удобен човек, е изключително негов проблем.

Оставете го да търси другаде: не бива да позволявате на хората, които възпрепятстват растежа ви да бъдат с вас.

Вие носите отговорност за живота си и можете да изберете кой да бъде в него и кой няма право да влиза там. Освен това не е нужно да обяснявате и да се извинявате.

Разбира се, всеки свиква с определена среда, с хората, така че в началото те дори може да ви липсват. Но всичко това ще мине много скоро и ще се почувствате истински свободни. Факт е, че възрастните не се променят и колкото и да искате, няма да превърнете токсичния и подъл човек в добър…

А той, между другото, изобщо не се смята за такъв. Много е важно да признаете тази истина. В противен случай токсичните хора ще се появяват отново и отново в живота ви. И вашата задача е да се отървете от тях веднъж, опитайте се да не им позволявате да се приближават твърде много в бъдеще.

Имайте предвид, че ако някой говори лошо за другите във ваше присъствие, тогава най-вероятно той говори и за вас зад гърба ви. Обърнете внимание на такива ясни сигнали – това ще ви помогне да отстраните такива хора навреме.

Между другото, понякога те могат да бъдат много потайни, хитри и изобретателни. Тогава просто трябва да изчакате. Нито един човек не може да се преструва дълго време, така че пак ще се издаде – с думи, действия или колко отговорно приема обещанията си.

Не мълчете: незабавно му кажете – това е чудесно оправдание да държите такива хора на разстояние.

Ако сте използвани, обидени или унижени, не се колебайте нито минута – изгонете тези хора от живота си.

Факт е, че когато ви боли, когато сте разстроени и тъжни, те се хранят с вашата енергия. Не се чувствайте задължени, отблъснете ги без да посочвате причини.

Първо, те все още няма да разберат нищо, и второ, вие не дължите нищо на никого на този свят. Нека лошите хора да се справят сами с техните комплекси и други неща. Страхотно е ако все пак намерят в себе си сили и се променят, за да успеят да бъдат също щастливи, но това не е ваша грижа.

Всички ние сме просто гости на тази планета и времето, отделено на всеки, е доста кратко. Ето защо е толкова важно да използвате скъпоценните години и дни от живота си върху онези, които си заслужават. Тези, които ни помагат да израстваме и на които помагаме да израстваме.

Не позволявайте на хората, които само ви използват или ви карат да се чувствате скапани, да ви откраднат щастието и радостта. Това е твоят живот и ти носиш отговорност за него.

Щастието не е толкова трудно, колкото си мислят някои хора. Веднага щом извършите „ревизия“ на вашата среда, като се отървете от токсичните хора, осъзнавате това.

Дошли сте на тази Земя, за да дарите щастие на достойни хора и да бъдете щастливи, а не да споделяте енергията си с тези, които не я заслужават.

По материали от чуждия печат

Tagged , ,
на горе