При болни колене: Опитайте тези домашни средства
Здраве и красота

При болни колене: Опитайте тези домашни средства

Имате болни колене и се чудите как да ги излекувате?Ако имате лека до умерена болка в коляното, често можете да я лекувате у дома. Независимо дали се дължи на навяхване или на артрит, има няколко начина да се справите с нея.

Болката, дължаща се на възпаление, артрит или леко нараняване, често отшумява без медицинска помощ. Домашните средства за защита могат да подобрят нивото на комфорт и да ви помогнат да се справите със симптомите.

Но ако болката е умерена или силна, или ако симптомите продължават или се влошават, може да се наложи да потърсите лекарска помощ за пълна оценка.

Прочетете по-нататък за повече информация относно алтернативните терапии и добавки, които могат да ви помогнат да облекчите болката в коляното.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

При болни колене: Опитайте тези домашни средства

1.Кромид лук

болни колене
При болни колене: Опитайте тези домашни средства

В половин литър олио се слагат 6 големи глави кромид лук – български, и 2 големи шепи чиста, пресята пепел от дъб. Сместа се слага в тенджера под похлупак и се вари на средно силен огън. Кромидът се слага с обелките и брадата. Когато заври, с дървена лопатка се натиска отгоре лукът – не се бърка. Вари се, докато стане гъста кашица, като мехлем. Когато поизстине до търпимост, се намазва болното място.

При болни колене това е отлична рецепта.

2.Джинджифил

болни колене
При болни колене: Опитайте тези домашни средства

Джинджифилът върши чудеса за болни колене, когато те са причинени от мускулно напрежение или артрит. Това лечение на болки в коляното може да бъде полезно благодарение на неговите противовъзпалителни, противоязвени и антиоксидантни свойства. Като цяло то помага за подобряване на имунитета на организма ви.

Можете да лекувате болката в коляното с джинджифил с редица методи, като например да консумирате самия джинджифил с ежедневната си диета, да пиете чай от джинджифил или джинджифил с мляко. Бихте могли също така да нанесете джинджифил с вода върху засегнатата област.

Все пак обърнете внимание на това как реагира тялото ви, когато консумирате джинджифил. Консумацията на джинджифил може да бъде съпроводена с редица странични ефекти като киселини и гадене.

3.Куркума

Куркумата се получава от жълт прах, смлян от корена на растението куркума. Куркумата притежава противовъзпалителни свойства и помага за промяна на реакциите на имунната система.

Съществуват редица начини за използване на куркумата за лечение на болни колене. Например можете да консумирате куркума, смесена с топло мляко, за да лекувате болките в коляното. Можете също така да нанесете паста от куркума върху засегнатата област за лечебния процес.

4.Лимон

болни колене
При болни колене: Опитайте тези домашни средства

Лимонът служи като ефективно средство за облекчаване на болката в коляното благодарение на своите предимства. Например лимонената киселина в лимоните спомага за намаляване на пикочната киселина в организма, която причинява някои видове артрит. В лимоните се съдържат и противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на възпалението, болката и отока, които се превръщат в болки в коленете.

Съществуват различни начини за използване на лимона, за да се улесни облекчаването на болни колене. Можете да използвате лимонови кори (увити в памучна кърпа), потопени в топло сусамово масло, и да ги поставите върху засегнатата област на коляното. Опитайте се да правите това два пъти дневно, докато болката изчезне. Като алтернатива можете да консумирате лимонов чай или лимон, смесен с вода.

5.Кокосово масло

болни колене
При болни колене: Опитайте тези домашни средства снимка: pinterest

Кокосовото масло произхожда от кокосовата палма, където изсушеното „месо“ на зрелия кокосов орех се пресова, за да се извлече масло. Твърди се, че кокосовото масло има различни ползи, като например укрепване на имунната система, лечение на мускулни спазми и лечение на болни колене.

Кокосовото масло може да бъде полезно за лечение на болки в коленете. То притежава противовъзпалителни и аналгетични свойства, както и високи нива на лауринова киселина, които могат да улеснят процеса на оздравяване на болката в коляното.

Съществуват редица начини за използване на кокосово масло за лечение на болки в коляното. Можете да добавите кокосово масло в ежедневната си диета или да го нанесете върху коленните си стави с помощта на лек слой.

Можете да го използвате и като масажно масло с други съставки, като камфор или етерично масло. Масажирайки коляното си с кокосово масло, то ще спомогне за подобряване на кръвообращението. Това ще спомогне за ускоряване на лечебния процес на болката в коляното.

Tagged , ,
на горе