5 истински причини да сте вечно необвързани
Любов и партньорство

5 истински причини да сте вечно необвързани

Чудили ли сте се защо толкова време сте необвързани? Ясно е, че някои хора са самотни, защото са избрали да бъдат такива. Те просто не се интересуват от сериозна връзка в този момент от живота си. Други са самотни поради обстоятелствата в живота си.

Възможно е току-що да са излезли от значима връзка или да са се срещали безспирно и просто да не са намерили някого, с когото да са наистина съвместими. Целта на тази статия не е да създаде стереотип за всички самотни жени или мъже или да постави някого в рамка. Въпреки това за хората, особено за тези над 30 години, които търсят отговор на озадачаващия въпрос „Защо съм все още свободен?“, ето някои нетрадиционни отговори, които се крият в него.

5 истински причини да сте вечно необвързани

1. Защита

необвързани
5 истински причини да сте вечно необвързани снимка: pinterest

Повечето хора са били наранявани в междуличностни отношения. С времето и болезнените преживявания всички ние рискуваме да натрупаме различна степен на горчивина и да се превърнем в защитници.

Този процес започва много преди да започнем да се срещаме, в детството ни, когато нараняващите взаимодействия и динамика ни карат да издигаме стени или да възприемаме света през филтър, който може да ни повлияе негативно като възрастни. Тези адаптации могат да ни накарат да станем все по-самозащитни и затворени. Във взаимоотношенията ни с възрастните може да се противопоставяме на това да бъдем твърде уязвими или да отписваме хората твърде лесно.

Ако например сте били отгледани от родители или възпитатели, които са били небрежни или студени, може да израснете с чувство на недоверие към обичта. Може да се чувствате подозрителни към хората, които проявяват „твърде голям“ интерес към вас, и вместо това да търсите връзки, които пресъздават динамиката от миналото ви. Тогава може да изберете партньор, който е дистанциран или отчужден. Невинаги е лесно да забележим кога сме се защитили. В резултат на това сме склонни да се обвиняваме за това, че сме необвързани и външни сили и не успяваме да осъзнаем, че не сме толкова отворени, колкото си мислим.

2. Негативни аспекти

необвързани
5 истински причини да сте вечно необвързани снимка: pinterest

Когато действаме според защитните си механизми, сме склонни да избираме не толкова идеални партньори. Може да установим незадоволителна връзка, като изберем човек, който не е емоционално достъпен. Тъй като този процес е до голяма степен несъзнателен, често обвиняваме партньора си за неуспешния изход на връзката. Склонни сме да се чувстваме съсипани или наранени от повтарящите се откази, без да осъзнаваме, че всъщност търсим този модел.

Защо го правим? Причините са сложни и често се основават на собствените ни вкоренени страхове от интимност. Много хора имат несъзнателна мотивация да търсят взаимоотношения, които подсилват критичните мисли, които отдавна са имали към себе си, и възпроизвеждат негативни аспекти от детството им. Те може да са неприятни, но скъсването със старите модели може да ни причини голяма тревога и дискомфорт и да ни накара да се чувстваме странно чужди и самотни в една по-любяща среда. Затова и често оставате вечно необвързани.

3.Никога не се учите от грешките си

необвързани
5 истински причини да сте вечно необвързани снимка: pinterest

Ако не се учите от грешките си, вие сте длъжни да продължите да ги правите. Ако откриете, че продължавате да попадате в абсолютно същите ситуации отново и отново, време е да помислите малко защо се случва това и какво ви води на това място.

Например, ако продължавате да завършвате в псевдо-връзки с мъже, които се държат като гаджето ви, но не ви наричат ​​своя приятелка… опитайте се да разберете защо изглежда, че сте привлечени само от емоционално недостъпния тип. Разгледайте моделите си и вижте дали можете да промените някои неща от това да сте вечно необвързани.

4.Страх от интимност

необвързани
5 истински причини да сте вечно необвързани снимка: pinterest

Повечето от нас изповядват, че искат да намерят любящ партньор, но преживяването на истинска любов разрушава фантазиите за любов, които служат като механизъм за оцеляване от ранно детство… Отблъскването и наказването на любимия действа за запазване на негативната самооценка и намалява тревожността. Страх от интимност често води до това да останете дълго време необвързани.

5.Придирчивост

необвързани
5 истински причини да сте вечно необвързани снимка: pinterest

Собствените ни защитни механизми често ни карат да се чувстваме по-придирчиви и по-осъдителни. Това е особено вярно, след като сме имали лош опит, когато сме били измамени или отхвърлени от човек, към когото сме изпитвали силни чувства. Много жени започват да мислят така: „Навън няма достойни мъже“ или „Всички добри са заети“.

Мъжете може да имат мисли като: „Не можеш да се довериш на жена“ или „Всички жени искат да се възползват от теб“. Възможно е да имаме нереалистични очаквания за партньора или да посочваме слабостите още от момента, в който се запознаем с някого. Когато гледаме на света с критични или недоверчиви очи, сме склонни да отписваме редица потенциални партньори, преди дори да им дадем шанс. Смятаме, че срещите с определени хора са „уреждане“, без да виждаме как този човек може да ни направи щастливи в дългосрочен план. И по този начин ще сте вечно необвързани.

Tagged ,
на горе