Всяка болка е урок. Не плачи, а слушай. И не се страхувай от любовта

Всяка болка е урок. Не плачи, а слушай. И не се страхувай от любовта
Любов и партньорство

Всяка болка е урок. Не плачи, а слушай. И не се страхувай от любовта

Любовта не е за мен. Не мога. Не я искам. Любовта боли. Много боли. Влюбваш се. И после страдаш. Разбиват сърцето ти. Мечтите ти. Пречупват те. Падаш. И не може да се изправиш. След нея. Опитваш се да стъпиш отново на краката си. Но си като премазана. Цялата в рани. И в сълзи. Буца ти засяда в гърлото. Любовта те разболява. Тя е тъжна. Страхувам се от нея. Страхувам се да мечтая за нея. Защото знам, че никога няма да я срещна.

Или поне така си мислех. Докато един ден осъзнах, че може би и аз ще я срещна. Някой ден, не знам кой. Някога, не знам кога. Но тя ще стои срещу мен. И аз срещу нея. И ще я прегърна толкова силно. И никога няма да я пусна.

Страхът и горчивината бяха по-големи от желанието ми за нея. Понякога ние сами отблъскваме хубавите неща, които са на път да ни се случат с негативните мисли, които превземат умовете ни.

Как ще привлечеш нещо красиво ако постоянно си негативно настроен? Ако се страхуваш от любовта, никога няма да си дадеш шанса да я изпиташ. Да се влюбиш отново. Защото женското сърце е способно да обича, дори и след като е било разбито на малки парченца. И това, че сме опознали тъжната страна на любовта не означава, че няма да се срещнем и с щастливата страна.

Колкото по-силна и опустошителна е бурята, толкова по-ярко грее слънцето след нея. Слънцето, което ще се появи и в живота ни. Стига да вярваме. И да не се страхуваме. От красивото. От щастието. От любовта. Която заслужаваме. И която много скоро ще срещнем. Вярвам! Повярвайте и Вие!

 

Ето някои от причините защо си мислиш, че любовта не е за теб.

 

Била си наранена

Миналото може и да боли, но сама избираш дали да останеш в него или да продължиш напред. Всяка болка е урок – не плачи, а слушай. И бъди по-внимателни със следващия мъж. Не му се отдавай изцяло, докато не го опознаеш добре. Недей да имаш големи очаквания, защото те водят до големи разочарования. Разбитото сърце оказва влияние на здравето ти. Предизвиква депресия, загуба на апетит или прекалено голям апетит, което се отразява и на килограмите на човек.

Може би веднъж си преминала през този ужасен период и не искаш да погледнеш мъж отново. Нито да се влюбиш. Но един ден ще се измориш да си вечно сама. Ще изпиташ нужда от рамо, на което да се облегнеш и ръка, която да стиснеш здраво. Не се страхувай да се влюбиш отново. Това, че веднъж си се опарила, не означава, че всеки път ще си тази, която ще страда. Любовта може да бъде и красива, когато е с правилния човек.

Изплашена си

Но от какво? Защо се страхуваш? Пусни се по течението, което със сигурност ще те отведе там, където е за теб. На правилното място. В точния момент. С правилния човек. Ако позволиш на страха да превземе тялото ти и да те победи, ще изгубиш най-важната битка в живота си. И ще пропуснеш най-прекрасното чувство на света – да обичаш и да бъдеш обичан.

Трябва да помислиш какви са ползите от това да бъдеш сама и какво ще се промени, когато се обвържеш. Извади един лист и напиши предимствата и недостатъците на обвързаните и необвързаните. Това ще ти помогне да разбереш какво наистина искаш. А сме сигурни, че това е любов. И спътник в живота ти.

Не се примиряваш

И това е много хубаво. Когато не се примиряваш, означава, че знаеш коя си и какво заслужаваш. Но трябва да бъдеш много внимателна и очакванията, които имаш за любовта и бъдещия ти партньор да са реални. За никого не е лъжа, че много хора са в нещастни връзки, защото се страхуват да бъдат сами. И винаги сме твърдели, че е по-добре да бъдеш сам, отколкото зле придружен. Или във връзка, която те прави нещастна. Защото смисълът на любовта е да сияеш. И да си щастлива.

Може би в момента имаш другите приоритети, но това не означава, че няма да срещнеш любовта. Напротив. Тя ще дойде при теб. Точно, когато най-малко очакваш. Само повярвай.

Чувстваш се напрегната                                                                        

Може би понякога се появяват мисли, че никога няма да срещнеш любовта и ще остарееш сама. И тези мисли все повече се зачестяват. И започват да са част от ежедневието ти. Чувстваш се все по-неспокойна и напрегната. Причината е, защото си поставят времева граница. А за любовта възраст няма, нито може да бъде планирана. Няма значение ако до 30 години не си създала семейство. Може да срещнеш правилния мъж, когато навършиш 40 години. Любовта не работи така, както ние си мислим.

Не се сравнявай с твоите приятелки. Не всичко е така, както изглежда отстрани погледнато.

Създаваш си излишно напрежение ако постоянно си мислиш за любовта и партньора, който на всяка цена трябва да срещнеш.

Да, ще се влюбиш. Един ден той ще дойде. При теб. И ще остане. Но докато настъпи този момент – наслаждавай се на живота. И на самотата. Защото един ден ще осъзнаеш колко сладка и приятна е била тя.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе