Признаци, че сте прекалено емоционални и защо това не е нещо лошо

Признаци, че сте прекалено емоционални и защо това не е нещо лошо
Психология

Признаци, че сте прекалено емоционални и защо това не е нещо лошо

Понякога е хубаво човек да показва емоциите си, независимо дали те са от щастие или тъга. Когато някой от нас прави нещо и влага чувства в него,  няма как да е безразличен към последиците. Прекалената емоционалност обаче може да бъде нож с две остриета и понякога е възможно да ви донесе проблеми. В същото време това не е нещо, което да ви притеснява, ако се научите да контролирате емоциите си. Първо обаче трябва да си отговорите дали наистина сте прекалено емоционален човек.

 

Ето кои признаци могат да ви покажат, че сте такива

 

Чувствате дълбоко емоциите

Силно чувствителните хора изпитват дълбоки емоции. Те може да смятат, че гледането на страшен филм е непоносимо или може да са по-склонни да „уловят“ емоциите на другите хора. Например, ако силно чувствителен човек излиза с някого, когото възприема като тревожен, е вероятно той сам да се разтревожи, общувайки с другия.

Размишлявате върху това, което другите казват или мислят за вас

Да кажем, че някой, когото познавате, ви казва, че изглеждате уморени. Ако сте силно чувствителен човек, реакцията ви може да бъде незабавно да избягате до банята и да наплискате малко студена вода върху лицето си, за да изглеждате по-свежи. Въпреки че никой не казва, че не трябва да правите това, със сигурност не е нужно. Това, което другите мислят за вас, е по-показателно за тях, отколкото за вас – така че коментарите като тези не трябва да се приемат твърде лично.

Обкръжението ви влияе на настроението ви

Докато силно чувствителните хора изпитват повишени емоции, техните пет сетива също са силно чувствителни. Те може да не харесват силните шумове, големите тълпи и ярките светлини, а да предпочитат уединението. Един от начините да облекчите чувствителността към околната среда е да намерите тихо място, защото това ще ви помогне да останете фокусирани върху работата си. Няма да губите много енергия, тревожейки се за звуците, които чувате, и гледките, които виждате.

А ето и защо да бъдете прекалено емоционални не е толкова лошо нещо и понякога дори е истинско щастие

 

Вашата чувствителност не е нещо, от което да се срамувате

Тя е просто част от това, което сте. Да бъдеш силно чувствителен е подобно на други характеристики, като например да си висок. Има някои предимства и някои недостатъци. Всъщност експертите са съгласни, че можете да използвате своята чувствителност като суперсила, за да помагате на другите, точно както някой висок може да грабне нещо, което по-нисък човек не може да достигне. Вероятно ще бъдете съпричастни с хората повече от някои други, защото ще разберете техните емоции. Това може да ви помогне да създадете по-дълбоки взаимоотношения, защото хората ще се чувстват по-добре разбрани от вас. Има много положителни качества на силно чувствителните хора, които обикновено са много любящи, грижовни, грижовни и съпричастни.

Запомнете тези истини и помислете за промяна на средата си, за да отговарят по-добре на вашите нужди, като например да работите от тихи места , наваксване на новини по-рядко и намаляване на времето, което прекарвате в социалните медии. Това ще ви помогне да спестите част от енергията си за най-важните задачи. Така че следващия път, когато се чудите: „Защо съм толкова чувствителна?“, не забравяйте, че можете да се възползвате от това като качество, а не като недостатък.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе