Признаци, че бившият ви е продължил напред и не иска да се събирате отново

Признаци, че бившият ви е продължил напред и не иска да се събирате отново
Любов и партньорство

Признаци, че бившият ви е продължил напред и не иска да се събирате отново

Сред най-неприятните неща в живота е да сложите край на връзка, на която сте държали и сте си мислили, че ще прекарате живота си с този човек. Никога не можете да бъдете сигурни, че любовта ви ще се запази, особено в модерните времена, когато изкушенията и поводите за конфликти са прекалено много. Дори, когато сложите край на една връзка обаче, винаги идва колебанието дали искате да се съберете отново с въпросния човек и да си дадете втори шанс. Това може да се случи най-вече, ако раздялата е станала по негово желание и вие не сте очаквали подобно развитие. Постоянно ще се чудите дали има шанс отново да се съберете. Понякога обаче той продължава напред без вас, колкото и да не ви се иска. Има няколко признаци, че той е оставил връзката ви зад гърба си и няма намерение да се събирате отново:

Бившият ви не отговаря, когато го търсите.

Нормално е, ако той не отговаря на вашите обаждания и съобщения дни след раздялата ви. Не е изключено да има нужда от време и пространство. Ако обаче е минал по-продължителен период от време и бившият ви дори не се притеснява да види отваря съобщения в чата, без да им отговори, или не си вдига телефона, когато му звъните, тогава е ясно, че човекът не иска да комуникира с вас вече.

Блокира ви или си променя телефонния номер.

Когато бъдете блокирани във Фейсбук и вече не сте в неговия телефонен указател, това означава, че бившият ви не желае вече да се свързвате с него. Той може дори да промени номера си, за да се увери, че не можете да му звъните повече. Когато това се случи, уважавайте личния живот на човека и спрете да търсите начини за комуникация. Не се превръщайте в негов преследвач, защото това няма да доведе до нищо добро.

Той връща всички ваши подаръци.

Обикновено е трудно да върнете нещата на бившия си след раздяла, ако все още го обичате, защото това е като да го оставите да си отиде завинаги от вас. Ето защо, ако вашият бивш ви даде нещата, които сте му подарили, това може да е знак, че вече ви напуска окончателно.

Вашите усилия не се оценяват.

Ако продължавате да правите всичко по силите си, за да спечелите бившия си, но изглежда, че на него не му пука за това, тогава по-добре е това да приключи. Само се излагате и самозалъгвате. Ако той все ви иска в живота си, няма да ви игнорира дълго време, защото не може да издържи без вас.

Вашият бивш не полага никакви усилия да се съберете.

Ако през последните месеци, откакто сте се разделили, бившият ви не прави нито крачка към вас или поне да изрази как му липсвате, това е ясен знак. Той просто не иска да предприеме никаква стъпка, която да възроди отново привързаността ви един към друг, защото иска пълна свобода от вас.

Той ви казва, че е уморен от отношенията ви.

Когато човек се умори от една връзка, той престава опитите си да я запази. Така че, ако бившият ви не иска да се съберете отново и ви казва, че вече се е уморил, спрете да настоявате за това. По-добре му дайте място и време за почивка.

Семейството му вече не ви приветства.

Обикновено, ако сте добре дошли в дома на гаджето си, вие ставате част от семейството. Когато между вас възникнат спорове, те биха ви казали да се помирите и биха ви дали съвет. Те дори биха ви подкрепили, за да го спечелите отново. Въпреки това, ако този път семейството вече е студено с вас, може би това е така, защото бившият ви им е заявил, че не иска да се събирате повече, а може и да ги е настроил против вас.

Бившият ви няма желание да ви види.

Ако бившият ви все още е загрижен за вас и съжалява за раздялата ви, той би умирал да се срещнете и да поговорите и няма търпение за тази възможност. Ако обаче доскорошният ви приятел никога не приема ваши покани за вечеря или кафе, това означава, че той няма интерес да се срещне с вас.

Изглежда раздразнен, когато ви види и не е очарован от срещата ви.

Дори и да ви избягва, никога не е гаранция, че няма да се засечете някъде случайно. Именно тогава може да разберете какво е истинското му отношение към вас.  Ако бившият ви не изглежда развълнуван и е раздразнен да ви види след седмици или месеци на раздяла, това означава, че той вече не се интересува да ви чуе или да ви види повече. Ако на човека все още му пука, този момент би бил специален и емоционален за него.

Той спокойно публикува снимки с новото си гадже в социалните мрежи.

Дори ако вече сте скъсали и той има нова половинка, ако все още тайно изпитва чувства към вас, той не би искал да бъдете наранени. Той не би направил нищо, което да ви отблъсне напълно поради надеждата му за помирение. Независимо от това, ако той вече се среща с някой друг и е отворен да го покаже на обществото, това означава, че вече сте извън картината. По този начин доскорошният ви приятел ясно дава да се разбере, че е започнал нещо ново и мислите му изцяло са насочени в тази посока.

За съжаление, любовта не е като в приказките и щастливият край не е гарантиран във всяка връзка. Макар и да не е лесно да преодолеете дадена раздяла, ако има ясни признаци, че вече нямате бъдеще с този човек, значи трябва да направите всичко, което зависи от вас, за да го забравите. Колкото по-бързо го направите, толкова по-скоро ще си дадете шанс за нещо по-хубаво.

Tagged , , , , ,
на горе