Признаци на несигурност във връзката
Любов и партньорство

Признаци на несигурност във връзката

Чувствали ли сте се несигурни във връзката си? Хората често хвърлят думата „несигурен“ в наши дни, особено когато става въпрос за връзки. Ако човек е труден за общуване по някакъв начин, някой обикновено ще се намеси и ще каже, че е защото „просто е несигурен“.

Но какво всъщност означава това?Да бъдеш несигурен в една връзка означава, че не се чувстваш уверен във връзката и се страхуваш, че връзката е изложена на риск по някакъв начин, обикновено защото се съмняваш в чувствата на другия човек към теб или в неговата ангажираност към връзката.Има много причини, поради които една връзка може да се разпадне. Усещането за несигурност е една от тях. Тя не е тръпка между двама души, а повод за конфликти, усещане за тревожност, желание да намерим по-надежден партньор.

Страдате ли от несигурност във вашата връзка? Изпитвате ли страх да не бъдете изоставени от настоящия ви партньор? Ако имате подобни притеснения, то определено не сте в сигурна връзка.

Искате да излезете с него? Поканете го

9 начина да мотивирате партньора си да си намери работа

5 златни правила за обновяване на дома

infomax-logo-50-15-HW  Мира Добрева след комата: Разчитах само на връзката си с Бог (ВИДЕО)

Признаци на несигурност във връзката

Постоянно търси признаци на отхвърляне

връзката
Признаци на несигурност във връзката

Човек, който е несигурен във връзката си, непрекъснато преглежда връзката за признаци, че партньорът му може да губи интерес към тях.Те прекомерно анализират всяко малко действие и взаимодействие, опитвайки се да намерят доказателства, че партньорът им се колебае. Нашата несигурност относно любовта ни ни кара да мислим, че нашият партньор може да ни изостави във всеки един момент. В резултат на това може да наблюдаваме и да се вслушваме внимателно за всеки признак, че връзката ни с партньора ни е приключила.

Ревността ви е превзела.

В малки количества ревността е „здравословна“ за връзката. Но когато вие постоянно се съмнявате в коректността на любимия си човек, тогава помислете на какво се дължи. Дали защото изпитвате несигурност в себе си или може би той/тя е човек, който обича флирта, дава ви чести поводи за съмнение.

Емоционална нестабилност

връзката
Признаци на несигурност във връзката

И накрая, голям знак, че някой е несигурен във връзката, е емоционалната нестабилност. Въпреки че хората могат да бъдат емоционални по много причини,  несигурният човек често ще показва чести промени в настроението. Тъй като те се борят с толкова много интензивни чувства на страх, безпокойство, тъга и безнадеждност, лесно е да се задействат и да станат реактивни в отговор дори на най-малките неща.

Ако не се доверявате лесно.

връзката
Признаци на несигурност във връзката

За тези, които се занимават с проблеми с доверието във връзката, трябва да практикуват внимателност и да водят дневник, когато се чувствате несигурни относно вашия съюз. Можете ли да оспорите мислите си и да разгледате сценарий, като оставите партньора си в полза на съмнението?

Освен това практикуването на внимателност помага да предизвикате негативните си мисловни модели и ви помага да осъзнаете по-добре откъде идват чувствата ви. Ще се научите как по-добре да се справяте с реакциите и мислите, вместо да ги проектирате върху партньора си и след това лазерно- фокусиране върху нещо потенциално повърхностно и неуместно.

Ако лесно се паникьосвате.

връзката
Признаци на несигурност във връзката

Идентифицирайте първия път, когато сте изпитали това чувство на паника, и го насочете към събитие, за да видите как играе роля в настоящата ви ситуация. Какво трябваше да чуете тогава и какво трябва да чуете сега? Ако е същото, опитайте да си кажете това съобщение, когато започнете да се чувствате отново развълнувани. Това ще ви даде разрешение да почувствате как се чувствате, което всъщност е утвърждаващо и успокояващо.Това също така ви дава представа за минали модели и влияния, които могат да ви помогнат да видите нещата във връзката от различна гледна точка, така че да можете да намалите ескалацията на паниката и да общувате по-рационално.

Ако се борите с интимността.

Важно е да разберете интимността и какво означава тя за вас и вашия партньор, така че се запитайте дали вие и вашият партньор изпитвате близост и интимност по един и същи начин. След това работете върху това откъде идват вашите предпазители – очакванията на обществото, несигурността, малтретирането в миналото и/или страховете. Това ще ви помогне да общувате с партньора си, така че и двамата да сте на една и съща страница. Бъдете търпеливи един към друг и разберете различията си. Така ще подобрите връзката си.

Tagged , ,
на горе