Преобразете малката кухня с правилните цветове

Преобразете малката кухня с правилните цветове
Идеи за дома

Преобразете малката кухня с правилните цветове

Със сигурност много от вас са се оплаквали от малката кухня, с която разполагат. Това до голяма степен ограничава всяка една дама, когато реши да развихри въображението си в готвенето, или просто иска да има приятно помещение. Когато става въпрос за малки кухни с ограничена квадратура, оптималното използване на всеки квадратен сантиметър е предизвикателство за създаване на зона без безпорядък.

Преобразете малката кухня с правилните цветове

Преобразете малката кухня с правилните цветове Как да изберете картини за кухня

Преобразете малката кухня с правилните цветове 5 хака за организация в кухнята (за които говорят големите шеф-готвачи)

Разумният избор на цветове и бои може да направи чудеса, за да накара малката кухня да изглежда по-голяма, отколкото е.

Може би смятате, че изборът на цветове за боядисване на малката кухня е свързан с това да останете на сигурно място: твърде много ярки цветове, които се сблъскват, могат да направят пространството хаотично и пренаселено, докато изцяло бялото може да направи малката кухня хладна и неприветлива.

Всички пространства трябва да отразяват вашия стил и индивидуалност. Малките кухни не са изключение. Неутралните цветове са отлично начало, а цветовата гама от почти бяло, пясъчно или мляко може да отрази светлината и да направи малката площ по-голяма. Преди да пристъпим към работа, е важно да определите предпочитанията си за цвят на боята за малката кухня: дали сте максималист, който предпочита дълбоки скъпоценни тонове и богати нюанси на боята, или предпочитате по-светла, по-ярка кухня?

Ако кухнята е свързана с дневна зона или зона за общуване, трябва да обмислите и разположението ѝ.

Тук ви предлагаме няколко прости цвята за стените на малката кухня, за да създадете визуално привлекателно пространство:

Тъмни и драматични

Макар че първият ви инстинкт може да е да боядисате всичко в бяло, цветовете за боядисване на малката кухня в тъмни ювелирни тонове, наситено абаносово и земно кафяво са добри. Крайният ефект е уникален, топъл и уютен. Наистина, по-тъмната палитра оживява в компактна стая, но силният цвят в голям, широк план рискува да се изгуби. Това е вашият шанс да експериментирате с тъмните нюанси, за да подсилите очарованието на малката си кухня.

Топла и хладна цветова комбинация за малка кухня

Разкрийте магията на различните цветове, които придават дълбочина и характер на компактното ви кулинарно пространство. Можете да създадете динамичен визуален ефект, който да накара помещението да се почувства по-просторно, като съчетаете допълващи се нюанси като тъмнокафяво или смело зелено с нежно синьо и фино сиво. Експериментирайте със смесването на меки, семпли, малки цветове на кухненските стени и координирани акценти за постигане на хармонична атмосфера.

малката кухня
Преобразете малката кухня с правилните цветове

Жълто, обляно от слънцето, за семпли цветове на стените в малката кухня

Жълтото привлича вниманието към себе си и държи дизайна заземен. Можете да го изберете и за цветовете на кухненските шкафове за малки кухни. Боядисайте редица високи шкафове в любимия си жълт цвят, а ако се чувствате смели, направете всичко възможно да съчетаете и стените. Каквото и да е времето навън, кухнята ви винаги ще бъде весела! Това ще гарантира добро настроение както на вас, така и на всички, които влизат в кухнята.

Обикновени цветове за стена в малка кухня за жив вид

Превръщането на малкото пространство в жив кулинарен рай е постижимо с правилните идеи за цветове за малки кухни. Помислете за експерименти с нюанси на аква синьо и ментово зелено, за да внесете освежаваща енергия в пространството. Тези цветове съживяват помещението и създават илюзията за по-голямо кухненско пространство.

Изберете обмислени нюанси за цветовете на кухненските шкафове

Правилният избор на нюанси на шкафовете може да промени усещането за кухнята ви. Използвайте по-светли нюанси като меко сиво и почти бяло за компактни пространства, за да запазите атмосферата отворена. Можете също така да опитате еклектични червени, зелени и лилави нюанси за смелата вълна. Тези нюанси се интегрират безпроблемно със стените ви, създавайки цялостна и визуално просторна среда в малката кухня.

Без усилие и изтънченост с идеите за малка кухня в сиво и бяло

Ако съчетаете елегантността на сивото с чистотата на бялото, може да постигнете стилна кухня без усилие. Контрастът между тези два цвята придава измерение на помещението, а неутралността му запазва усещането за простор. Включете сивото и бялото в шкафовете, стените и декорацията, за да постигнете елегантен и балансиран вид.

малката кухня
Преобразете малката кухня с правилните цветове

Привличане на топлина с малък кухненски дизайн

Никога не можете да сбъркате с този дизайн на малката кухня – бял цвят. Този светъл нюанс означава чистота и пространство и може да направи чудеса за вашия дом. Използвайте бялото като доминиращ цвят по стените, както и в мебелите и декорацията. Този монохромен подход създава непрекъснат поток и усещане за непринуденост във вашата кухня, като увеличава максимално възприятието за пространство.

Вижте още:

Най-подходящите цветове за декор на дома за огнените знаци в зодиака

Страхотни идеи за декор на входа на жилището, с които да направите запомнящо се първо впечатление

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Как да организирате пространството за обувки в дома ви

Tagged , ,
на горе