Какво да обсъдите с партньора си, преди да имате бебе
Любов и партньорство

Какво да обсъдите с партньора си, преди да имате бебе

Планирате ли бебе? Добре! Това е една от най-големите стъпки в една връзка за много двойки. Това носи отговорности за цял живот. Ето защо е изключително важно жените да разсеят всичките си съмнения и да обсъдят всички въпроси, преди да имат дете. Жените трябва да попитат партньорите си дали е подходящият момент да донесат дете в живота си. Физическото здраве, финансите, психичното здраве и здравето на връзката трябва да бъдат точка на дискусия.

Какво да обсъдите с партньора си, преди да имате бебе

Мечтаеш за бебе: Само възрастта ли е от значение при безплодие

Майчинство: изпитания и радости

infomax-logo-50-15-HW 10 неща, които една детска стая трябва да има

Важно е двойката да обсъди защо планира да има бебе сега? Ще успеят ли да осигурят на детето щастлива и безопасна среда у дома? Израснали ли са вече като двойка и се чувстват сигурни, че правят следващата стъпка за изграждане на семейство заедно?

Какво да обсъдите с партньора си, преди да имате бебе

Щастлива ли е вашата връзка или брак?

бебе
Какво да обсъдите с партньора си, преди да имате бебе

Преди да планирате бебе, важно е и двамата партньори да са щастливи във връзката. Ако връзката е насилствена или партньорите не се чувстват щастливи в компанията на другия, бебето няма да направи пътя напред гладък.

Много двойки гледат на детето като на стъпка за разрешаване на проблеми във връзката им. Вместо това детето идва с множество отговорности, които могат да отложат връзката още повече.

Какви са вашите възможности за отглеждане на деца?

бебе
Какво да обсъдите с партньора си, преди да имате бебе

Независимо дали двойката работи или жената е домакиня, е необходимо да се обсъди тази точка. Това, че сте домакиня, не означава, че майката ще бъде безпроблемно да се грижи за детето.

От друга страна, ако и двамата родители работят, двойката трябва да обсъди ситуацията с грижите за децата. С повишените разходи за живот партньорите трябва да изброят разходите за грижи за бебе и да обсъдят как ще балансират другите неща в живота си.

Ами ако има предизвикателства по време на зачеването?

Когато планират бебе, двойката трябва да обсъди фактора „какво ще стане, ако“ в случай, че се сблъска с трудности при зачеването. Невъзможността да износите дете може да бъде психически уморителна както за жените, така и за мъжете.

Следователно здравословното обсъждане преди планирането на детето ще помогне и на двамата партньори да вземат разумно решение, ако или когато се изправят пред предизвикателството. Двойката трябва също така да обсъди всички възможности, за които се чувстват комфортно да изследват, ако не могат да заченат по естествен път.

Как бебето ще повлияе на връзката?

Докато детето е купчина радост, животът на родителите напълно се преобръща след раждането на бебето (как да се грижим за новородено?). Следователно жените трябва да обсъдят с партньорите си как ще отделят време един за друг.

Това също включва обсъждане на това как да споделят отговорностите и да си дават малко лично пространство. Много двойки се борят да запазят комуникацията и чара във връзката след появата на вашето бебе.

Какъв ще бъде родителският подход?

бебе
Какво да обсъдите с партньора си, преди да имате бебе

Говоренето за подхода означава обсъждане какви отговорности на дете ще поеме всеки родител. От решаващо значение е жените да обсъдят с партньорите си какво означава тяхното определение за родителство (психологически ефекти от самотното родителство).

Ще включва какви качества биха искали да възпитат в детето. Има ли навици, по които и двамата са съгласни или не? Как ще се вземат решаващите решения относно образованието и медицинските условия за вашето бебе?

Как изглежда бъдещето?

бебе
Какво да обсъдите с партньора си, преди да имате бебе

Въпреки че е трудоемко и невъзможно да се предвиди бъдещето, двойката трябва да обсъди това. Много жени се притесняват за управлението на детето, дома и кариерата, докато много биха искали да си направят малка почивка от работата.

Следователно е наложително и двамата партньори да са на една и съща страница и да имат еднакъв поглед върху бъдещето, след като посрещнат това бебе. Дискусията за бъдещето също включва разговор за инвестиции и разходи, които ще бъдат засегнати.

Tagged , , , , , ,
на горе