7 правила за красива усмивка
Здраве и красота

7 правила за красива усмивка

Умението да създадете красива усмивка е незаменимо както в живота, така и за успешната ви кариера. Усмивката не струва нищо, но се оценява скъпо. И наистина усмивката е най-лесният начин да изглеждате добре. Определящо условие за красива усмивка са здравите и поддържани зъби, разбира се.

Предлагаме ви някои основни правила за грижа за зъбите и съвети за това как да се усмихвате красиво. Красивата усмивка отваря всички врати в живота! За да я постигнете, трябва да спазвате няколко хигиенни правила и редовно да посещавате зъболекаря.

7 правила за красива усмивка

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Поне веднъж в годината е редно да дадете на зъболекаря възможността да помогне на здравето ви, като отстрани кариесите и зъбния камък, който е основна причина за оголването на зъбите и появата на опасния пародонтит.
Останалото обаче е ваша грижа!

7 правила за красива усмивка

1. Правилно миене на зъбите

красива усмивка
7 правила за красива усмивка

От детските години слушаме колко е важно редовно да си мием зъбите и то в продължение на 3 минути. Невинаги обаче имаме възможност да го правим в забързаната утрин, а и тези 3 минути ни се струват цяла вечност.

Разчитаме често на дъвките и ментовите бонбони, но те не могат да заменят доброто четкане на зъбите.
Поставяйте четката под ъгъл от 45 градуса към зъбите на границата между тях и венците.

Правете кръгообразни движения от венеца към зъбите. Мийте първо горните и след това долните зъби. Зъбната плака се образува за няколко часа, така че е най-добре през деня да миете зъбите си три пъти. Така ще се сдобиете с красива усмивка.

2. Избелвайте зъбите си при професионалист.

красива усмивка
7 правила за красива усмивка

Понякога професионалното почистване не е достатъчно за постигане на красива усмивка. В такъв случай може да си направите и избелване, което ще изсветли зъбите с няколко нюанса. Необходимо е да го приложите при професионалист, за да избегнете всички негативни последствия. След това е необходимо и да поддържате ефекта с използването на избелваща паста за зъби.

3. Идеалната четка

красива усмивка
7 правила за красива усмивка

Тези, които вярват, че твърдата четка за зъби мие по-добре, грешат.

Напротив, твърдите найлонови влакна могат лесно да наранят венците и да предизвикат възпалението им.

Мека, среднотвърда или твърда – изборът зависи от индивидуалната чувствителност и от морфологията на челюстта. Но голямо значение има и начинът, по който си служите с четката.Сменяйте я на всеки три месеца, за да остане тя гъвкава и хигиенична.

Електрическата четка е по-скъпа, но се употребява дълго време. Нейните предимства са в това, че главичката й е по-малка и прониква лесно във всички ъгълчета, но преди всичко тя е много ефикасна срещу зъбната плака. При чувствителни венци, както и по време на някои лечебни зъболекарски процедури, употребата й може да се окаже неподходяща. Потърсете мнението на зъболекаря, за да се сдобиете с красива усмивка.

4. Усмихвайте се правилно.

красива усмивка
7 правила за красива усмивка

Оказва се, че и това е умение, което трябва да се усвои. Холивудските звезди посещават специални уроци, на които се учат как да го правят, така както се учат на походка и артикулация. Може да се упражнявате у дома пред огледалото. Основната задача е да постигнете симетрия в лицето и да намерите формата, която ви прави най-привлекателни. Не забравяйте да фиксирате мускулите, когато намерите най-успешната версия на усмивката си. Така ще изразите по най-добрия начин своята красива усмивка.

5. Грижете се за кожата на устните.

Красива усмивка не е само в белите зъби, но и в сексапилните устни. Трябва да ги ексфолирате редовно и да ги овлажнявате винаги с балсам. Полезен за устните е и редовният масаж.

6. Правилно хранене за красиви зъби.

Храните, които консумирате в ежедневието си, трябва да съдържат разнообразие от витамини и минерали. Красивият тен и красива усмивка са пряко зависими от храната ви. Опитайте се да намалите храните, съдържащи нишесте и захар.

7. Професионална процедура за почистване – необходима е за всеки.

Красива усмивка е невъзможна, ако имате налепи и зъбен камък. Професионалното почистване отстранява напълно зъбната плака и внимателно полира повърхността на зъбите. Препоръчително е да я прилагате най-малко два пъти годишно.

Tagged , ,
на горе