5 идеи за перфектен градински декор
Идеи за дома

5 идеи за перфектен градински декор

Много важно за една градина е как да се справите правилно с вашия градински декор.Градината е мястото, където да се насладите на почивка, хармония и спокойствие. Място, където да разпуснете след натоварения ден или да дадете своя принос към природата. Независимо дали става въпрос за отглеждане на екзотични растения, традиционна овощна градина или просто място за почивка и релакс, за да наречете един двор „моята градина“, трябва да сте вложили по нещо и от себе си.

5 идеи за перфектен градински декор

5 идеи за ароматни цветя в градината по Фън Шуй

5 идеи за перфектен градински декор 10 прости правила за красива градина

5 идеи за перфектен градински декор Създайте най-красивата градина с тези бюджетни идеи

На първо място е организирането на пространството, разпределението на двора, избор на цветя и поддържането й. Всичко това вие вече сте направили. След това обаче идва ред на най-важното — а именно — как да декорирате мястото, така че да си кажете след това „Ето я моята градина“ с гордост. Ето няколко предложения за декорация.

5 идеи за перфектен градински декор

1. Изберете растения в тон на бижута

градински декор
5 идеи за перфектен градински декор снимка: pinterest

Най-лесният начин да преобразите вашето външно пространство е с растения. Но когато сте в градинския център, вместо просто да хвърляте произволни растения в количката, помислете първо какви растения ще растат добре във вашия тип градина, след което планирайте цветова палитра.

Нашата любима цветова схема, която забелязахме като тенденция на изложението за цветя в Челси тази година, беше „градини със скъпоценни камъни“. Това включва избор на наистина богати и живи растения, разпръснати с лесна за грижа зеленина като папрати и хоста. С тези растения вашия градински декор ще е бижу.

2. Използвайте чакъл за градина с ниска поддръжка

градински декор
5 идеи за перфектен градински декор снимка: pinterest

Идеите за градини с чакъл се превърнаха в градинска тенденция, която бавно набира скорост в популярност. Това е супер лесна идея за градина с ниска поддръжка, която не само ще помогне да държите плевелите под контрол, но и ще изглежда супер шик.

Всичко, от което се нуждаете, е да изберете подходяща подложка за градината и да изберете къде ще бъдат джобовете на растенията, за да можете да освободите място за тях. След това просто запълнете останалите празнини с чакъл. Това не е морава за косене и плевели за борба, двойна заплаха в идеята за градина и градински декор.

3. Облечете масата и столовете си

Ако трябва да оставите мебелите си навън през зимните месеци, дори и с капак, те могат да изглеждат малко необичани през пролетта. Вероятно една от най-лесните бюджетни идеи за градини е просто да им дадете освежаване с нов цвят.Изберете ярки цветове, за да внесете допълнително въздействие във вашата градина, дори когато цветята не цъфтят. Или използвайте хладни розови тонове и неутрални, за да създадете изискани външни пространства с минималистичен шик. По този начин вашия градински декор няма да остане незабелязан.

4. Надстройте осветлението си

градински декор
5 идеи за перфектен градински декор снимка: pinterest

Както при нашия интериор, идеите за градинско осветление са ключови и добре осветената градина ще създаде сцената, когато слънцето залязва и ще ви помогне не само да се разхождате безопасно, но и да създадете уютно усещане.

Опитайте да добавите слоеве светлина, за да позволите гъвкавост, в зависимост от времето на деня и атмосферата, която искате да постигнете.Стенните лампи ще осигурят практично осветление за смесване на коктейли и приготвяне на напитки, докато висящите лампи ще поддържат меко осветлението, за да създадат прекрасна атмосфера.

Гледайки през обектива на лесните идеи за градината, бихме ви посъветвали да добавите повече декоративно, ad hoc осветление, ако е необходимо, ако нямате време или бюджет за инсталиране на стенни или пътечни светлини. Помислете за LED свещи, фенери и осветление с гирлянди. Този градински декор е уникален.

5.Очертайте пътека със стъпала

градински декор
5 идеи за перфектен градински декор снимка: pinterest

Създайте интерес с идеята за каменна градинска пътека, която криволиче надолу към дъното на градината. Скромен и практичен, неправилният им характер ги прави добра алтернатива на правата пътека плюс това е рентабилна опция с ниска поддръжка за обновяване на вашата градина.

Помислете за варовик, пясъчник или шисти, те ще добавят текстура и ако изберете контрастен чакъл, резултатът ще бъде селски и стилен. Така вашия градински декор ще се отличава.

Tagged , , ,
на горе