Не харесвате приятелите на партньора си – как да се справите

лошо влияние, партньора си
Любов и партньорство

Не харесвате приятелите на партньора си – как да се справите

Колкото и да обичате партньора си и за вас той да изглежда идеалният, не е гаранция, че ще харесате и приятелите му. Да, в идеалния свят те ще станат и ваши авери, но реалността понякога е друга. Понякога може изобщо да не се разбирате с тях, а друг път дори те да влияят негативно на човека до вас. Ако ситуацията е такава, трябва да вземете мерки, защото иначе може да има неприятен ефект върху взаимоотношенията ви.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Какво ни носи невиждана мощ в Китайската Нова година на Дървения дракон?

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Ако не харесвате приятелите на партньора си, опитайте някое от следните неща:

Участвайте в открити дискусии

Редовно провеждайте открити, неосъдителни дискусии за приятелствата и тяхното въздействие. Не говорим за посочване с пръст, а за разбиране на това, което мисли и чувства другия. Това може да помогне на приятеля ви да види последствията от действията на приятелите си, без да има усещането, че е притиснат в ъгъла.

Дайте им да разберат, че не харесвате начина, по който се случват нещата, както и възможност да се поправят

Можете да покажете зрялост и да поговорите с приятелите на гаджето си в негово присъствие. Възможно е да има вероятност цялото нещо да прерасне в конфронтация, но за вас ще бъде добре да кажете това, което мислите, но със спокоен и премерен тон. Дайте им да разберат, че поведението им не ви харесва, но за целта се подгответе със солидни аргументи. Не бъдете високомерни или пък снизходителни.

Това се случва лесно, особено когато си имате работа с неприятни хора. Затова просто не позволявайте те да ви изкарат извън контрол или да досаждате на приятеля си.

Давайте пример

Покажете му какви приятелства са подхранващи и положителни, като сами му бъдете пример. Прекарвайте време с добрите си приятели и го поканете заедно с тях.

Когато види разликата между здравословните и токсичните приятелства, това може да го насърчи да преоцени собствените си избори.

Насърчавайте самоанализа

Понякога лекото подтикване към самоанализ е ключово за разрешаването на проблема. Накарайте партньора си да помисли как се чувства, след като е прекарал време с приятелите си. Чувства ли се ободрен или изтощен? Това самоосъзнаване може да бъде мощен стимул за промяна.

партньора си
Не харесвате приятелите на партньора си – как да се справите

Стратегия за общи приятели

Опитайте се да изградите приятелства с хора, които имат положително влияние, и се опитайте да свържете и партньора си с тях. Ако той създаде връзки с тези по-здрави приятели, може естествено да започне да се отдалечава от негативните. Наясно сме, че това няма да стане от днес за утре, но ако наистина обичате партньора си и искате най-доброто за него и връзката ви, то трябва да положите усилия и да бъдете търпеливи. Всяко нещо си струва в името на любимите хора.

Копирайте действията му

Действията говорят по-силно от всяка казана дума. Ако нищо друго не помага, може би трябва да вземете крайни мерки към партньора си. Ако приемем, че половинката ви се отнася към вас по неуважителен начин заради приятелите му, покажете на партньора си как се чувствате. Започнете да копирате действията му, за да види, че това не е приятно. Макар и по трудния начин, рано или късно той ще разбере, че това поведение не е приемливо, след като сам го изпита. Идеята е не да му връщате за нещо, а просто да му покажете по какъв начин вие се чувствате от действията и думите му. Така вероятно в главата му ще светне лампичката.

с партньора ви, партньора си
Не харесвате приятелите на партньора си – как да се справите

Изследвайте нови интереси заедно

Потопете се заедно в нови хобита или интереси, което може да му помогне да изгради нов социален кръг. Независимо дали става въпрос за присъединяване към курс по готварство, клуб за книги или спортен отбор, новите дейности могат да означават нови, по-здрави приятелства. Това е забавен и непряк начин да намалите времето на партньора си, което той прекарва с онези приятели, които оказват лошо влияние.

Вижте още:

5 начина да съчетаем червено в облеклото

Малките тайни на идеалните двойки

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Tagged , ,
на горе