Очите като огледало на душата: Какъв е погледът на влюбения мъж

погледът на влюбения мъж
Любов и партньорство

Очите като огледало на душата: Какъв е погледът на влюбения мъж

Погледът на влюбения мъж е трудно да се обърка с нещо. Той е така дълбок и проникващо, че неволно привлича вниманието към себе си. Мъжът излъчва усмивка, постоянно е в добро настроение. Влюбването разкрива най-добрите качества на характера. Това състояние е естествено за човека и в голяма степен помага да на хората да осъзнаят за себе си какъв е смисъла на живота.

Очите като огледало на душата

Погледът на искрено влюбената жена ви позволява да погледнете отвъд обичайната реалност. Обикновено хората точно отгатват настроението и психологическото състояние един на друг. Ако мъжът е заинтересован, той ще търси признаци на реципрочност в очите на момичето. Всички мисли ще са фокусирани само върху обекта на неговото обожание.

Влюбеният мъж има блестящ, силен и дълбоко „душевен“ поглед. Понякога може да има известна доза смущение и той предпочита да извърне поглед. И тази открита невербална проява е допълнително потвърждение на чувствата му.

Поглед на грижовен мъж

Не е трудно да се разбере, че мъжът е влюбен. Поведението му се променя драстично. Отстрани изглежда сякаш е обзет от нестихваща еуфория. Често извършва необмислени действия, стреми се да носи радост, да бъде полезен. Ако намерението е наистина чисто и искрено, навиците се променят.

Романтичен поглед на влюбен мъж

Погледът на един наистина ентусиазиран и влюбен до ушите мъж винаги е насочен към жената, когато тя е наоколо. Той става по-нежен, одухотворен и игрив. Романтичните чувства са невероятно вдъхновяващи и създават позитивно настроение. Дори характерът може да омекоти донякъде, да стане по-сговорчив. Очите му са изпълнени с радост.

Любовен поглед с желание за притежание

Един от признаците на любовен поглед е необходимостта да се гледа постоянно обекта на обожанието. Ако човек има интимни намерения, той не откъсва очи от любимата си. Във всичко тя му се струва най-добрата, прекрасна и интелигентна. Мъжете изразяват възхищението си с очите си.

Флиртуващ поглед

Влюбеният поглед на мъжа не може да бъде объркан с нищо. Когато флиртува, той се опитва ясно да демонстрира интереса си. Можете да спечелите всяко момиче с широка усмивка. В същото време очите изглеждат леко игриви, сякаш ви канят да участвате в приятна игра. Мъжът усеща, че изходът от ситуацията зависи от поведението му. Много представители на силния пол упорито си флиртуват дълго време, но не предприемат конкретни стъпки. Ако чувствата обаче са взаимни, то скоро двойката все пак успява да премине към активната фаза на опознаване.

Оценяващ поглед

На етап запознанства партньорите обикновено се оценяват взаимно. Ако един мъж харесва конкретна жена, той й изпраща невербални сигнали. Какви са те? Някои мъже се притесняват да изразят открито интереса си, затова прибягват до скришен или открит, но свенлив, оценяващ поглед. Моментът на взаимно оценяване е много важен. Само след получаване на отговор /сигнал/ от момичето, мъжът може да премине към активни действия.

Различия в любовния поглед

Някои жени биха искали да знаят как да разберат от погледа, че един мъж е влюбен. Да, много по-удобно е веднага да разберете дали можете да се надявате на взаимност и не поемате излишни рискове. И добрата новина е, че има достатъчно характерни признаци – знаци, че е влюбен. Нека ги разгледаме по-подробно.

Разширени зеници

Това е нещо, което не може да се пренебрегне. Ако жената се доближи до мъжа, тя може да види как очите му блестят. В тях е съсредоточено много: наслада, желание да изрази възхищението си и истинска радост. Така се изразява привързаността на сърцето. Разширените ученици показват готовност да преодолеят значителни препятствия, за да спечелят сърцето на момичето. Очите на влюбения мъж се отличават с уникален блясък.

Концентрация на поглед върху определени части на тялото

Трудно е човек, обхванат от чувство на любов, да сдържа импулсите си. Възлюбеният заема всичките му мисли. Непрекъснато се опитва да докосне с очи обекта на своето обожание. Налице е разпределение на погледа към отделни части на тялото. Мъжът с интерес разглежда чертите на лицето, особено подчертавайки линията на устните и врата. Погледът се лута около фигурата, отбелязвайки нейните черти. Особено смелите мъже гледат гърдите и раменете.

Продължителност на визуалния контакт

Очният контакт със заинтересуван от жената мъж може да е доста продължителен. Това се дължи на факта, че той иска да се наслади на всички прелести на общуването с дамата, което харесва. Продължителността на визуалния контакт е осем до десет секунди. В този случай можем да говорим за наличието на ясен интерес. През това време мъжът успява да се потопи в съзерцанието на красотата на своята любима. Счита се за неприлично да се гледа жена по-дълго, без да се отклонява поглед. Всеки сам решава колко открито е да демонстрира чувствата си.

Характеристики на мимиките и жестовете

Влюбените очи на човек могат да „говорят“ без думи. Просто трябва да ги разгледате отблизо. Почти винаги е възможно да забележите прояви на интерес:

Смущение

Задължителен фактор, съпътстващ влюбването. В разговор човек често свежда поглед. Често се усмихва, опитвайки се да скрие смущението си. Някои започват активно да жестикулират и дори да повишават тон. Но всичко това се прави само за да се чувстват по-уверени.

Забавена реакция

Зараждането на едно чувство е придружено от лични преживявания. Постоянните мисли, които се припокриват, могат да причинят страдание на реакциите. Човек не започва да отговаря веднага, а след известна пауза. Отстрани такова поведение не прави особено добро впечатление.

Загуба на контрол

Ако човек се е влюбил от пръв поглед, струва му се, че светът около него се е обърнал с главата надолу. Има загуба на контрол, която няма нищо общо с предприетите действия. Той престава да контролира своите думи, мимики, жестове. На лицето спонтанно се появява усмивка, на кожата се появява забележима руменина. Обикновено мъжете в този момент започват да се чувстват щастливи. Те са съгласни да преодолеят препятствията, да се справят с многобройни трудности.

Как да се държи жената?

Много зависи от това какви намерения има. Важно е на какво разчита тя при среща с мъжа. Стремейки се към сериозна връзка, трябва да обръщате внимание само на ухажването, което има реална перспектива да се превърне в нещо красиво и силно. Дори интуитивно можете да познаете за какво говори погледът на мъжа. Жената може както да приеме ухажването, така и да го отхвърли. Ако дамата по никакъв начин не се интересува от изграждане на връзка с конкретен човек, тя просто няма да му обърне внимание.

Tagged , , , , ,
на горе