Отново заедно с бившия – мисията възможна
Любов и партньорство

Отново заедно с бившия – мисията възможна

Не са малко хората, които след раздяла отново се събират с бившия си партньор в опит да си дадат нов шанс да оправят нещата помежду им. И макар да има много причини, поради които това не всеки път е добра идея, понякога може да бъде мисията възможна. Все пак няма еднакви хора и всяка връзка е различна от останалите.

Отново заедно с бившия – мисията възможна

infomax-logo-50-15-HW Певицата Ерика Баду създава колекция с италианската модна къща „Марни“

infomax-logo-50-15-HW „Птиците – рай на земята“ каца в София

Така че ако и вие с бившия ви искате да си дадете втори шанс, добре. Но има някои неписани правила, които трябва да следвате.

Също не забравяйте, че да се съберете отново с бившия си не е като това, когато за първи път сте започнали да излизате. Вече имате зад гърба си минало, като от справянето с него и взимането на важните поуки ще зависи дали връзката ви има бъдеще. Ето някои съвети:

Не бързайте с физическата интимност

Важно е да дадете приоритет на емоционалната връзка преди възобновяването на физическата интимност, когато мислите да се сдобрите с бившия след раздяла. Това позволява по-дълбоко разбиране на нуждите и мотивите на другия, създава възможност за вълнение и очакване, като същевременно насърчава по-силна емоционална връзка.

Прибързването с физическата интимност, без да се обърне внимание на основните емоционални аспекти, може да доведе до временно удовлетворение. Но то може да попречи на растежа и стабилността на връзката в дългосрочен план. Периодът на липса на физически контакт също може да изпълни връзката с вълнение и очакване, като насърчи по-силна емоционални и интимни взаимоотношения.

с бившия

Научете се да прощавате

Когато двама души се събират отново след раздяла, прошката е от решаващо значение. Тя предполага освобождаване от старите обиди, неприязън и желание за отмъщение, защото нека признаем, много е вероятно да сте минали през всички тези емоции тогава. Прошката дава възможност да започнете всичко отначало, да възстановите близостта и да установите доверие.

Също така подпомага емоционалното възстановяване, намаляването на стреса и оптимизма във взаимоотношенията. Самоанализът, съпричастността и откритата комуникация са необходими за дългия и труден процес на прошка. Той ви дава възможност да изградите здравословна емоционална среда, лишена от гняв и враждебност. Това е подарък, който предлагате на себе си и на връзката си с бившия си и вече настоящ партньор.

с бившия

Бъдете реалисти

Да бъдете реалисти е важна нагласа, която трябва да поддържате, когато се събирате отново с бившия си след раздяла. Тя включва признаване и обработване на емоциите, като същевременно се отчитат реалностите на връзката.

Като съчетавате емоционалната интелигентност с рационалното мислене, можете да вземате информирани решения и да предприемате активни стъпки към създаването на пълноценно и устойчиво партньорство с бившия. Като балансирате емоциите си с реалистично мислене, можете да се справите с предизвикателствата и да работите за по-здрава и удовлетворяваща връзка.

с бившия

Не се ровете в миналото

Говоренето за минали грешки, обиди или обвинения може да доведе до негативна атмосфера и да попречи и на двамата партньори да възприемат напълно възможността за ново начало. Вместо това е по-продуктивно да се съсредоточите върху бъдещето и да обсъдите общите цели и планове. Участието в открити и конструктивни разговори за общите стремежи и желания помага за укрепване на чувството за единство и целеустременост.

Когато се събирате отново след раздяла с бившия, е важно да дадете приоритет на растежа и подобрението, вместо да се занимавате с минали обиди. Като изместят фокуса към бъдещето, двамата партньори се чувстват мотивирани и подкрепени и могат да изградят обща визия и да работят заедно като екип. Ако е необходимо, търсенето на професионална помощ може да осигури безопасно пространство за решаване на проблемите от миналото, като същевременно се поддържа насочено към бъдещето мислене.

Разбира се, това далеч не означава да повтаряте грешките от миналото, защото ако не сте си взели поуки от тях, нищо добро не ви чака. Просто идеята е да не обвинявате другия за минали неща, ако вече се предполага, че сте изяснили всичко, за да решите да се съберете отново.

Вижте още:

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

4 зодии, които обичат да правят услуги на своята половинка

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе