Отнасяйте се към себе си като към някой, когото обичате и животът ви ще се промени

Отнасяйте се към себе си като към някой, когото обичате и животът ви ще се промени
Любов и партньорство

Отнасяйте се към себе си като към някой, когото обичате и животът ви ще се промени

Да обичаш себе си – най-трудната за постигане цел. Когато приятел дойде при вас с проблем, какво правите? Подкрепяте разбирате ли ги, или им казвате да спрат да се оплакват и да се справят по-добре? Държите се любезно, разбира се, но какво ще стане, ако имате същия проблем? Обзалагам се, че ще бъдеш по-строга със себе си, отколкото с приятелите си.

Ако от време на време се отнасяме към любимите си хора по начина, по който постоянно се отнасяме към себе си, те няма да ни харесват много. Защо е толкова трудно да се отнасяш към себе си като към някой, когото обичаш?

 Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Да обичаш себе си: 5 начина да го направиш

Обичайте себе си

Да се отнасяте към себе си като към някой, когото обичате, е прекият път към любовта към вас. Така че, преди да започнете това пътуване, трябва да разберете какво включва то. Да се обичаш означава да можеш да видиш собствената си стойност. Когато обичате себе си, нямате нужда от други хора, за да потвърдите собствената си стойност.

Ако да стигнете дотам изглежда смущаващо или дори невъзможно, започнете по същия начин, по който бихте започнали да обичате друг човек: като изберете. Не се влюбвате изневиделица – разпознавате нещо привлекателно в един човек и отваряте сърцето си да го обичате. По същия начин можете да решите да обичате себе си.

Ценете себе си

Помислете за всички различни неща, които правите всеки ден. Ако можете да накарате някой друг да ги направи за вас за един ден, бихте ли му благодарили? Разбира се, бихте го направили, защото е много. Не заслужавате ли същото? Вътрешният глас може да ви казва, че трябва да продължите напред и никога да не спирате, но любовта към себе си е това, което ще ви тласне напред.

Да цените себе си също означава да цените всички, които са ви помогнали да станете човека, който сте днес. Ако не знаете как да го направите, помислете как бихте споделили на най-добрия си приятел, че го цените.

Бъдете благодарни

Благодарете на себе си. Направо кажете „благодаря!“ В началото може да се почувствате странно, но ако сте конкретни за какво си благодарите, ще започне да се чувства нормално. Можете също така да покажете благодарността си чрез положително самоутвърждаване.

Направете си комплимент. Можете ли да приемете комплимент? Ако не знаете как да го направите, вземете лист и запишете по едно нещо, за което трябва да получавате комплимент всеки ден. След известно време ще се изненадате колко хубави неща имате да кажете за себе си. Пазете се. Хранете се добре, спортувайте, спете достатъчно. Всички тези основи са това, от което спестяваме, когато става дума за самите нас.

Научени сме, че дисциплината и правилата са това, което е необходимо за успех, но обратното може да е вярно. Това, че сте строги към себе си, няма да ви накара да дадете най-доброто от себе си – грижата за вас самите е това, което ви вдъхновява да процъфтявате.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Лъжата е най-големият враг в брака! Тя бавно убива доверието, а след това и любовта

Истината е, че когато мъжът изневерява предава себе си и собствения си избор, а не жената до него

Не позволявай на щастието ти да зависи от някой друг, иначе ще страдаш цял живот

Tagged , , , , , , ,
на горе