Остров Капри – скъпоценната перла на Италия

Остров Капри – скъпоценната перла на Италия
Интересно Лайфстайл

Остров Капри – скъпоценната перла на Италия

Посетете Острова на любовта – Капри, ако копнеете за романтика, приключения, неописуеми усещания, изумителни гледки, лазурно море, лимонови горички, аромат на безброй цветя.

Направете разходка с корабче около морския курорт Капри като тръгнете от Марина Гранде и стигнете до Синята пещера (Blue Grotto), където ще видите син цвят, който блести само на картичка или по филмите. В пещерата се влиза с лодка. Изумруденият син цвят се създава от отраженнието на лъчите в скалите и водата. Искрящият син цвят ще ви омагьоса и замая!

Както казват хората: Капри трябва да се усети, да се вдиша и да се вкуси!

Разположение

Остров Капри се намира в Тиренско море и е в близост до Неапол и Соренто.

Островът е отделен от сушата и плава в своя цветен блясък от пъстри фасади на италиански къщи, екзотични ароматни цитрусови плодове, портокалови дръвчета, жасмин, сангрия, италианско вино, лимончело, домашна лимонада, рози, рододендрони, кичести бугенвилии. Отвсякъде ви обгражда красота, стил и класа!

Остров Капри – скъпоценната перла на Италия

По размери Капри е малък остров – дълъг около 8 км и широк 2 км, той може да се обходи за 1-2 дни. На острова има 2 града – Капри и Анакапри. Най-високо се намира Монте Соларо, откъдето може да видите целия остров с гледка към Неапол, прочутия бряг на Амалфи (Amalfi coast) и дори Калабрия. Толкова синьо, че се обърквате къде се намира морето и къде – небето. Изключителна красота, която си заслужава изкачването!

От северната страна на острова се намира Лазурната пещера (Grotta Azzurra), която се счита за природен феномен.

Остров Капри – скъпоценната перла на Италия

Забележителности

Емблема на остров Капри са Фаральоните (Faraglioni в превод от италиански „купчини“). Това са три огромни скални групи в морето, които стоят във водата и се виждат от южната страна на острова. Faraglioni di Terra е висок 111 метра, след това се вижда Faraglioni di Mezzo – 81 метра и накрая Faraglioni di Fuori – 104 метра.

Остров Капри – скъпоценната перла на Италия

Други известни забележителности в Капри са: вилата на Тиберий „Юпитер“, откъдето той е управлявал, черквата „Сан Микеле“, откъдето се вижда прекрасно пристанището Марина Гранде (Marina Grande), който е важен вход за острова.

Остров Капри – скъпоценната перла на Италия

Знаете ли, че:

Любопитни факти за остров Капри са:

островът е дал името на салатата „Капрезе“

от името на острова призлизат и панталоните „капри“

островът е привлекателна точка и за София Лорен, Елизабет Тейлър.

сред имената, посещавали острова са Чайковски и Пабло Неруда

популярната певица Марая Кери има вила на острова

Разходките по малките улички, красивите гледки, приветливите хора, усмивките изцяло ще изпълнят сърцето ви, докато опазнавате италианската перла на Италия. И тази любов ще става все по-силна с времето и ще ви приканва отново да отидете там.

10 занимателни факти за Индия: страна на пъстри цветове

3 книги, за да заобичате Италия

Дърветата-естествени лечители

Tagged , , , , , ,
на горе