7 съвета за оптимизиране на малкия балкон

7 съвета за оптимизиране на малкия балкон
Идеи за дома

7 съвета за оптимизиране на малкия балкон

Всеки иска да се чувства добре на неговия балкон.Независимо дали живеете сами или си представяте да прекарате качествено семейно време на това място това лято, ще искате да инвестирате в малко място за сядане за вашето пространство.

Изберете удобен висящ стол или вградена пейка тапицирани със страхотна материя или текстура.
Ако вашият апартамент под наем има балкон, оформете го по начин, който ще го подчертае. Нека си признаем, през лятото този екстериор е истинско предимство за гостите, които ще могат да се отпуснат или дори да обядват там. Вашият изглежда твърде тесен и/или малък? Без притеснения, с адаптирано оформление, съчетаващо мебели и растителност, можете да превърнете това тясно пространство в допълнително жилищно пространство, което ще бъде едновременно практично и декоративно! Открийте нашите 7 съвета как да го оптимизирате стилно…

Искате да излезете с него? Поканете го

За качествен ремонт на вашето жилище потърсете нашите партньори от Диас Билд!

5 грешки на интериорните дизайнери през последните години

Любимите разпродажби – какво да пазарувате за интериорен дизайн

7 съвета за оптимизиране на малкия балкон

1.Добавете някои растения

балкон
7 съвета за оптимизиране на малкия балкон снимка: pinterest

За малкият балкон е най-подходящо да позиционирате растения с ниска поддръжка като папрата. Но независимо на видовете, които предпочитате да позиционирате, растенията ще придадат цвят на вашия балкон и ще направят пространството малко по-уютно.

Ако обаче планирате да прекарате голяма част от топлия сезон в пътуване или просто не се доверявате на живи растения, имайте предвид, че винаги можете да изберете и нещо изкуствено. Има много убедителни опции на пазара в наши дни – търговците на дребно са пълни с достъпни, реалистични решения, които ще преобразят вашето пространство за миг.

И без значение дали носите вкъщи нещо истинско или изкуствено, украсете вашите растения с цветни гирлянди или лампички. Така ще създадете забавна атмосфера за топлите летни вечери.

2.Помислете за многофункционални мебели

Сгъваема маса с вградени рафтове, маса с кашпо, пейка с кутия за съхранение на възглавници… Многофункционалната мебел е едновременно практична и пестяща място. Идеята е да освободите възможно най-много място, така че помислете за това, когато сменяте мебелите си на вашия балкон, както и стифиращите или сгъваемите столове.

3.Преустановете вашите растения

балкон
7 съвета за оптимизиране на малкия балкон снимка: pinterest

За да освободите място на пода, избягвайте саксии и кашпи. Вместо това, окачете ги на парапета на вашия балкон или ги прикрепете към вертикална конструкция на различни височини в духа на растителна стена, който е в тенденция. Правейки това, създавате деко нотка и растенията се възползват от естествената светлина.

4.Закачете люлка

балкон
7 съвета за оптимизиране на малкия балкон снимка: pinterest

Има нещо емблематично в люлките на верандата. Въпреки това, не е нужно да пропускате да имате свой собствен просто поради ограниченото пространство. Има много балконски люлки, които са едноместни и могат да бъдат окачени навън – идеални за сгушване в по-малки пространства. Ако не ви е позволено да окачите люлка на вашия балкон поради наемане, можете да опитате вместо това свободно стоящ стол-яйце.

5.Разменете диван за кушетка или шезлонг

балкон
7 съвета за оптимизиране на малкия балкон снимка: pinterest

В един перфектен живот всички ние бихме губили дните си край басейна в частна вила. Но тъй като трябва да изчакаме следващата ни ваканция, за да се случи това, можете също така да се възползвате максимално от външното жизнено пространство, което имате. За да получите същата луксозна атмосфера, подобна на кабана, изберете гигантско легло или продълговат шезлонг (да, дори ако заема цялото търговско пространство, което вашият балкон може да предложи).

6.Включете мебели по поръчка

Малките пространства на вашия балкон могат да бъдат трудни за настаняване, особено когато става въпрос за намиране на правилните мебели. Ако сте човек, който обича проекти „Направи си сам“, тогава опитайте да вземете нещата в свои ръце, като изградите персонализирани мебели, които пасват на вашето пространство. Сгъваемите мебели са идеално решение, тъй като можете да ги приберете и да създадете повече пространство, когато имате нужда. (Не искате да създавате нещо от нулата? Не се притеснявайте; има много опции, от които можете да избирате и лесно да инсталирате сами).

7.Осветете го

Ако сте от хората, които са склонни да използват балкона си след работно време, осветлението е от съществено значение. Вместо да разчитате на остра горна светлина или вградени аплици, създайте осветление с мек фокус с фенери, свещи (фалшиви или истински) и струни. Ако питате нас, това създава перфектната атмосфера за среща и вечер на вашия балкон.

Tagged ,
на горе