връзка без любов
Любов и партньорство

Обречена ли е връзката без любов

Любовта е най-красивото нещо, което може да свърже двама души завинаги. Но понякога се увличаме във връзки, при които това чувство отсъства. Тогава неволно си задаваме въпроса: „Какво да правя без любов?“.

За отсъствието на любов между двама души, които са свързани помежду си, може да има безброй причини:

Пари

Приятелство

Самота

Неспособност да разберете себе си и чувствата си

Вътрешна празнота

Нужда от интимен контакт

Съжаление

Раждане на дете

Неопитност

Страх от чуждо мнение

Благодарност

Силен натиск отвън и т.н.

Какво да правите, ако сте в отношения без любов

Като цяло връзката без любов не е катастрофа. В източните страни хората обикновено се женят за хора, които родителите им са избрали, а не те самите, а в същото време семействата са много по-силни и институцията на брака се зачита много по-силно, отколкото при нас, хората от Запада.

Трябва обаче да се отбележи и че не всяка двойка, обречена да бъде лишена от любов, е в състояние да се превърне в пълноценен брак.

Когато материалните съображения, стремежите към кариера, желанието да заминете за голям град или в чужбина са на първо място, връзката може да бъде обречена предварително.

Този, който получава, вярва, че това не е достатъчно и че отсъствието на любов е твърде скъпа цена за придобивките. Този, който дава, се чувства измамен, използван и обиден. Той губи всякакъв стимул да продължи да помага на неблагодарния си партньор.

Ако има брак, но съпрузите не изпитват топли чувства един към друг, тогава в такова семейство трябва да се култивира взаимно уважение, да се търсят общи интереси и то да се споява чрез грижа за децата.

Понякога дори такива връзки стават по-силни и топли, отколкото при двойките, където любовта и страстта преобладават.

Лошо е, ако приятелството и взаимната симпатия не са в състояние да заглушат вътрешната самота. Такова здравословно състояние е в състояние да подтикне човек към необмислени постъпки, които ще донесат много мъка на него и съпругата му.

Следователно, всеки такъв случай на връзка без любов е индивидуален. Трябва да се разбере, че създаването на брак е много сериозно нещо и трябва да се опитате да намерите общ език с партньора си, да потърсите нещо, което може да свърже двама, да възпитате топли чувства към половинката си в душата си.

Ако времето минава, а връзката само се влошава, тогава е необходимо да си тръгнете. Животът все пак ще даде шанс на всеки да намери своето щастие, категорични са психолозите.

Tagged , , ,
на горе