Целувки по различни места от тялото – ключ към тайните мисли на мъжа и жената

целувки по различни места от тялото
Любов и партньорство

Целувки по различни места от тялото – ключ към тайните мисли на мъжа и жената

За да разберете по-добре чувствата на партньора си, е важно да проучите значението на целуването на различни места. Чрез нежни жестове и докосвания мъжете несъзнателно говорят за връзката си с партньорката. Имайки предвид всички нюанси на подобни ласки, вече не е нужно да гадаете на маргаритка, за да разберете дали мъжът ви обича или не.

Психологията на целуването ще даде отговори на тези въпроси.

Значението на целуването за жените и мъжете

Според известния психолог Гордън Галъп информацията, която човек получава по време на целувка, оказва значително влияние върху по-нататъшното развитие на романтична връзка.

За жените

За жените такива нежни прояви на привързаност са необходими, за да се анализират достойнствата и недостатъците на мъжа. Благодарение на целувката, жената подсъзнателно се убеждава, че мъжът я иска и е готов да й бъде верен.

По време на ласките дамите обръщат голямо внимание на дишането на партньора, както и на вкуса на устната му кухина. Ако мъжът не премине този „тест за годност“, той не бива да разчита на интимни отношения и по-нататъшно развитие на отношенията.

 За мъжете

За мъжете значението на целувката не е толкова важно. Предимно те разглеждат тези ласки като:

Обмен на хормонална информация

Един вид ролева игра, която ще доведе до приключения в леглото

Жените всъщност не се интересуват как партньорът им се целува. За тях основното е прелюдията да завършва с интимност. След сватбата младите хора губят желанието да целуват жена си, защото „крепостта“ вече е завладяна, а интимността е достъпна 24 часа в денонощието. При жените интересът не изчезва, поради което на тази основа често възникват конфликти при семейните двойки.

Видове целувки и тяхното значение

Целувките са особен вид любовна игра, която не само помага да се отпуснете, но и да повиши нивото на хормона на радостта. Има много разновидности. Техниката на изпълнение и значението на целувките се формира от отношението на самите партньори.

Целувка с отворени и затворени очи

Най-често целувките се правят със затворени очи, но има и изключения. Обикновено хората не придават значение на това, но техниката на изпълнение на ласки би могла да разкаже много за връзката в една двойка.

Целувка по устните с отворени очи

Целувка по устните с отворени очи означава, че партньорът или не знае как да се целува правилно, или не вярва на половинката си. Освен това подобна техника на целуване може да показва, че любимият човек е в този момент в мислите си някъде другаде. Влюбените трябва да говорят помежду си от сърце до сърце, за да елиминират причината, която пречи на пълното потапяне в чувствения процес.

Целувка със затворени очи и с език

Ако партньорите се целуват със затворени очи и с език, това означава, че те са обединени в едно цяло, за да получат истински екстаз.

Страстна целувка на различни места

Чрез страстната целувка на различни места, човек е в състояние не само да предаде цялата гама от чувства, които е трудно да се опише с думи, но и да събуди силно желание.

Има много горещи техники, но следните знойни ласки се считат за най-често срещаните:

Силна и активна целувка, подобна на вампирската

Демонстрира силно желание за притежание на партньора. Често влюбените по този начин „тагват“ половината.

Френска целувка

Принадлежи към категорията на дълбоките устни ласки, тъй като с помощта на езика влюбените изследват устата си. Това е най-честата прелюдия към интимност. Френска целувка с език означава, че партньорът не може да се нарадва на любимия човек, страстта поглъща съзнанието му.

Вакуумна целувка

Тя може да бъде едновременно нежна и страстна. За такава целувка е характерно, че устните на любимия са привлечени. Трябва да се изпълнява внимателно, за да не изпитва болка партньорката, в противен случай целувката няма да й хареса. Вакуумната проява на чувства се счита за символ на флирта. Страстното увеличаване на ретракцията провокира възбуда, затова тази техника се използва, когато искате да се сближите с партньора си и да преминете към ново ниво на отношения.

Целувка по врата

Стимулирането на тази ерогенна зона с меки устни и леко захапване провокира увеличаване на интимното желание. Ако мъж целуне жена по врата, то той възнамерява да притежава нейното тяло.

Нежна целувка по носа, очите или ухото

Нежните целувки в носа често се използват от майките, за да развеселят малките деца. Подобни прояви на внимание показват желание да развеселите любимия.

За да демонстрират благоговейни чувства, мъжете използват целувки по очите. Това е най-искреният жест. Ако мъжът целуне дама по очите, това означава, че иска постоянно да я предпазва и закриля.

Нежните докосвания до ушите на момичето показват желанието на момчето да се сближи, включително в интимен смисъл.

Целувка по слепоочието, рамото или коляното

Най-често мъжете целуват на тези места, за да изразят подкрепа и за да демонстрират доверие. Подобна привързаност се използва главно от двойки, които имат връзка от дълго време. Никой няма да прояви такава нежност към първия човек, когото срещне.

Въпреки че рамото е открита област, рядко се случва мъжете да целуват дамите в тази област. По принцип тази целувка се използва, за да покаже грижа, любов и обич към жената. Придружена е и от жест – леко поглаждане по косата.

Подобна е ситуацията и с коляното. Ако един мъж на среща целува жена в тази област, това означава, че той се отнася с нея като баща, готов е да премести планини за нея. За такъв мъж е важно неговото „малко момиченце“ да не изпитва никакви липси.

Целувка по челото, гърба  и върха на главата

Ако мъж целуне гърба на жената, това означава, че е възхитен от нейния ум и тяло. Човекът смята жената за еталон за красота, за велика съблазнителка, но в същото време и за мъдър човек. Често след целувки по гърба мъжът плавно се придвижва към гърдите, врата и устните.

Според психолозите, ако мъж целуне жена на върха на главата, такава целувка сигнализира за похвала и гордост.

Когато мъж докосне нежно челото на жената, този жест изразява скрито желание да покровителства. Такава целувка символизира също грижа, обич и безгранична нежност.

Целувка по корема или пъпа

За мнозина целувката по корема е свързана с периода на бременността, тъй като по време на бременността таткото най-често целува майката на бъдещото си бебе на това място. В тази връзка целувките по пъпа и корема са показател за неосъзнатото желание на мъжа да стане баща. Ако целувката стане по-страстна, тогава целта на мъжа е да стигне до „забранения плод“.

Целувка по гърдите

Целувка по гърдите означава, че мъжът иска не само физически контакт с жената, но и духовна близост. Такива ласки могат да показват, че партньорът иска да направи приятно впечатление на дамата, показвайки своите интимни умения и възможности. Той се опитва по различни начини да направи всичко за любимата си. Това важи особено за целувките по гърдите, които включват хапане и игра с език.

Целувка по бузата

За мнозина целувката по бузата е просто приятелски поздрав. Но въпреки това, подобен жест може да говори за различни подсъзнателни желания и чувства:

Целувка по бузата на жената сигнализира, че мъжът иска да я опознае по-добре

При двойка такъв жест показва, че партньорът цени връзката

Такава целувка може да се тълкува и като знак на уважение

С леко облизване по лицето може да показва наличието на нежни платонични чувства

Докосването на устните до ръката на дамата

Ако мъж целуне вътрешната или задната част на ръката на жената, това означава, че показва желанието си да бъде наблизо и да я пази. Тази тактика е предпочитана от бивши гаджета, които мечтаят да си върнат приятелката.

Tagged , , , ,
на горе