Как да говорите с мъжа, когото харесвате?

Как да говорите с мъжа, когото харесвате?
Психология

Как да говорите с мъжа, когото харесвате?

Може да е трудно да се приближите до човек, когото харесвате, особено ако не го познавате добре. Въпреки това може да е полезно да нямате никакви очаквания, както и да бъдете себе си и да сте уверени.

Да го попитате за себе си може да бъде отличен начин да започнете разговор, а показването на контакт с очите може да изрази интереса ви. В повечето случаи е най-добре да действате бавно и да направите всичко възможно, за да овладеете чувството на нервност или безпокойство, което може да възникне. Ако забележите, че симптомите на социална тревожност сякаш се намесват в живота ви и ви пречат да общувате с други хора, може да ви е от полза да работите с лицензиран терапевт онлайн или лично.

Искате да излезете с него? Поканете го

6 начина да изправите косата си естествено у дома

8 рецепти за бърз растеж на косата

 

Как да говорите с мъжа, когото харесвате?

Избягвайте очакванията

харесвате
Как да говорите с мъжа, когото харесвате? снимка: pinterest

Когато се подготвяте да разговаряте с момче, от което се интересувате и харесвате, страхувате ли се, че ще кажете нещо погрешно? Имате ли конкретна представа за това как ще протече разговорът? Може да е разбираемо да искате да направите добро впечатление. Въпреки това влизането с очаквания може да затрудни провеждането на органичен и приятен разговор.Например може да си представите, че човекът, към когото се обръщате, е общителен и ще иска да проведе дълъг разговор. В действителност може да се окаже, че той е срамежлив и резервиран, което може да ви заблуди.

Бъдете уверени в себе си

харесвате
Как да говорите с мъжа, когото харесвате? снимка: pinterest

Когато се приближавате към момче, от което се интересувате и харесвате, опитайте се да помните, че допринасяте много и си струва да се запознаете с него. Много хора смятат, че увереността е привлекателна, така че поддържането на самоуверена нагласа, докато говорите с половинката си, може да бъде полезно. Можете да направите това, като изказвате ясно мнението си, говорите за себе си в положителен смисъл и говорите стабилно. Можете също така да демонстрирате увереност чрез езика на тялото си. Опитайте се да отпуснете раменете си, да поддържате равен поглед и да насочите краката си към половинката си.

 

Ако искате да заблестите Тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Бъдете себе си

харесвате
Как да говорите с мъжа, когото харесвате? снимка: pinterest

Вероятно сте чували този съвет многократно, но въпреки това много хора се фокусират върху това да проектират идеалната версия на себе си пред човека, когото харесват. Това обаче може да направи разговора по-малко автентичен и да доведе до очаквания, които е трудно да бъдат изпълнени. Когато сте автентичната си същност, можете да разберете дали вие и човекът, който харесвате, може наистина да си паснете.

Ако обичате да ходите на танци и да посещавате концерти, но човекът, от когото се интересувате, обича само да си стои вкъщи, това може да не ви устройва в дългосрочен план. Честността може да ви помогне да избегнете подвеждането на влюбения и да ви позволи да му покажете кои сте в действителност.

Попитайте за интересите му

харесвате
Как да говорите с мъжа, когото харесвате? снимка: pinterest

По време на първия ви разговор го попитайте за самия него. Повечето хора се радват на възможността да говорят за интересите си. Тази тактика може да изиграе двойна роля: като цяло показва, че се интересувате от живота му, а може и да ви позволи да разберете повече за него и дали бихте били съвместими. Това може да бъде и добра възможност да намерите общи допирни точки. Говорете за интересите, с мъжа, когото харесвате. Това ще ви помогне.

 

Ако искате да заблестите Тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Управление на чувството на тревожност

Една от често срещаните причини, поради които хората имат проблеми да се сближат с тези, които харесват, може да бъде нервността или тревожността, свързана със социалните ситуации. В някои случаи това може да е признак на психично заболяване като социално тревожно разстройство. Тревожността може да причини сериозни психически и физически симптоми, които често затрудняват комфорта в общуването.

Ако изпитвате безпокойство, когато разговаряте с някого, когото харесвате, може да има някои ефективни стратегии за справяне с него в краткосрочен план. Преди да се приближите до някого, когото харесвате опитайте се да отпуснете раменете си, да дишате дълбоко и да помислите какво ще кажете (заедно с възможните теми, които можете да повдигнете при необходимост). В дългосрочен план можете да практикувате воденето на разговори с приятели, сред които се чувствате комфортно. Можете също така да поговорите със специалист по психично здраве, който да ви помогне да развиете уменията си за общуване и да се справите със симптомите на потенциално тревожно разстройство.

Tagged ,
на горе