5 грешки в обзавеждането на дома ви, които да не допускате

обзавеждането на дома ви
Идеи за дома

5 грешки в обзавеждането на дома ви, които да не допускате

Обзавеждането на дома ви е много важна част от създаването на ваше собствено място, където да се чувствате най-добре. Това понякога може да бъде дълъг процес, но със сигурност е приятен, ако искате да създадете мечтания дом. Разбира се обзавеждането на дома ви е свързано и с определен бюджет, който можете да отделите в момента.

Някои хора смятат, че не е нужно да харчат твърде много пари за мебели. Според тях е напълно постижимо да се лишите от някои глезотии, ако имате всичко от първа необходимост, като основните електроуреди и семпла спалня.

5 грешки в обзавеждането на дома ви, които да не допускате

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Лили Иванова е стихия! Енергия! Вдъхновение! Вибрация! Любов!

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Дори в началото да се чувствате добре с обзавеждането на дома ви в такъв вариант, то е много вероятно след време да започвате да изпитвате неудобство.

Много важно е да усещате вашето жилище като дом, а не просто като място, където да се прибирате след работа. Затова е важно как точно ще декорирате интериора си.

Обърнете внимание на няколко грешки, които може да направите в обзавеждането на дома ви и как можете да се справите с тях:

Имате твърде много безпорядък

Разхвърляният дом е сигурен начин да понижите енергията в помещението си. Безпорядъкът може да предизвика безпокойство, да повлияе на способността ви да се съсредоточавате и да влоши настроението ви, което води до излишен стрес. Това не означава, че домът ви трябва да е безупречен и подреден през цялото време, но с течение на времето претъпканият коридор, разхвърляната спалня или претрупаната дневна зона могат да накарат дома ви да не се усеща толкова привлекателен.

Решението: Да се уверите, че всичките ви вещи имат място, е прост начин да запазите безпорядъка, но една от любимите хитрини е просто да държите потенциалния безпорядък далеч от погледа. Шкафът за телевизор с отворени рафтове никога не изглежда подреден. Захранващият кабел, рутерът, принадлежностите за домашни любимци и случайни дреболии са на показ. Така че една малка стъпка за обзавеждането на дома ви е да вземете шкаф, който прикрива достатъчно добре тези не толкова добре изглеждащи, но важни неща в дома ви.

обзавеждането на дома ви

Обзавеждането на дома ви не отразява личния ви стил

Подобно на това как модният ни избор и това, което избираме да носим, отразяват това, което сме, домовете ни действат по същия начин. Може би ако използвате някои неща, които са били в жилището ви от предишния собственик, не отразяват вашия стил. Апартаментът няма да бъде ваш истински дом, докато не започнете да слагате свой собствен отпечатък върху нещата.

Решението: Определете бюджет и бавно преобразете пространството си с предмети, които приличат повече на вас. Това ще изисква известно търпение, особено докато разберете как всъщност изглежда вашият стил, но забавлението е в процеса.

обзавеждането на дома ви

Домът ви не отговаря на начина на живот, който искате

Казано по-просто, жилищното ви пространство трябва да ви помага да живеете най-добре. Ако домът ви не е подреден по начин, който прави ежедневните ви занимания възможни и приятни, може би ще искате да промените обзавеждането на дома ви, за да създадете място за важните за вас неща.

Решението: Ако идеалният ви начин на живот включва започване на деня със сутрешна медитация, помислете за обособяване на малък кът с възглавница, свещ и уютно одеяло. Тази целенасочена промяна в средата може да бъде тласъкът, от който се нуждаете, за да превърнете тази цел в ежедневен навик.

Продължавате да си повтаряте, че това е временно.

За някои да имат собствено жилище е мечта. За други наемането на такова е съвсем нормално и дори може да е предпочитаният вариант. Но дори и да знаете, че жилищната ви ситуация е временна, можете да предприемете стъпки за обзавеждането на дома ви по начин, който ви кара да се чувствате спокойни и улеснени.

Решението: Независимо дали планирате да се изнесете след шест месеца, или смятате да останете в продължение на години, не чакайте да направите така, че пространството да отговаря на същността ви. Окачете произведения на изкуството на стената, поставете растения на перваза на прозореца и рамкирайте снимки на приятели и семейство. Това са все прости начини да направите пространството си по-уютно и да отразите по-добре това, което сте.

обзавеждането на дома ви

Сравнявате своя дом с чужд

Както се казва, сравнението е крадец на радостта, като това се отнася и за обзавеждането на дома ви. Социалните медии са наводнени от инфлуенсъри, на които се плаща, за да показват своите великолепно оформени домове, и макар че това съдържание може да бъде амбициозно, лесно е да се почувствате, че собственият ви дом просто не е достатъчно красив.

Решението: Имайте предвид, че социалните медии са просто изкуствен свят, и не забравяйте, че винаги е добре да заглушите или да премахнете профилите, които ви карат да се чувствате нещастни с обзавеждането на дома ви.

5 грешки в обзавеждането на дома ви, които да не допускате

Вижте още:

Кратък наръчник за ефективното премахване на безпорядъка от дома ви

Лесни начини да украсите дома си за романтична вечеря с малък бюджет

Четири съвета как да декорирате стаята на бебе

Как да създадете уютен кът за вашите домашни любимци

Фън шуй техники, за да привлечете любовта и богатството в дома си

Три креативни идеи по джоба ви как да освежите дома си

6 бързи съвета, за да придадете свежест на дома си това лято

Четири начина да увеличите позитивната енергия в дома си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе