НУМЕРОЛОГИЯ – МАГИЯТА И ВЪЛШЕБСТВОТО НА ЧИСЛАТА

НУМЕРОЛОГИЯ – МАГИЯТА И ВЪЛШЕБСТВОТО НА ЧИСЛАТА
Астрология

НУМЕРОЛОГИЯ – МАГИЯТА И ВЪЛШЕБСТВОТО НА ЧИСЛАТА

Насладете се на тази загадъчна наука за числата и помнете, че винаги има изход от кармичните натоварвания. Винаги помагайте безкористно на хората, както и с каквото можете, но запомнете – НИКОГА не се налагайте и не вземайте решения, вместо тях. Защото всеки е дошъл тук с правото на личен избор!

Може би, нумерологията привлича толкова много хората, заради възможността за „надникване“ в бъдещето, с помощта на числата.

Нумерологични школи и системи е имало още в Древен Китай, Гърция, Египет, Япония. Смятало се, че датата на раждане на човек (денят, месецът и годината), оказва непосредствено влияние върху неговия характер, предопределя качествата на неговата личност и съдбата.

Ведическата нумерология се различава от питагорейската (западната), поради това, че има по-тясна връзка между числата и планетите (нумерология и астрология). Всяко число от 1 до 9 има своя собствена вибрация, която не може да бъде избегната. Тези вибрации съществуват независимо от това дали ги усещаме или не.

Ведическата астрология включва не само изчисляване на движението на планетите и тяхното тълкуване, но и много други техники за предсказания. Нумерологията е най-простата от тях, защото не изисква сложни изчисления и може да се прилага навсякъде и по всяко време. В индийската (ведическата) нумерология числата от 1 до 9 съответстват на девет планети в астрологията, а именно: 1 – Слънце; 2 – Луна; 3 – Юпитер; 4 – Раху; 5 – Меркурий; 6 – Венера; 7 – Кету; 8 – Сатурн; 9 – Марс Раху и Кету са лунни възли (метафизичната връзка между дух, душа и тяло).

РАХУ е възходящ лунен възел, КЕТУ е низходящ лунен възел. Те са пресечните точки на орбитите на Слънцето и Луната. В източната астрология знакът на Луната е знакът на душата, докато в западната – хората се опитват да разберат Душата чрез знака на Слънцето. Нумерологията почти не опира на знаците на Слънцето, Луната или другите планети, тя е пряко свързана с личността на човека чрез числата.

Смята се, че комбинацията съставена от две числа, също носи тяхното влияние. Например, датите 8, 17 и 26 – образуват числото 8. Но тези осмици са малко по-различни. Ако сте родени на 8-ми от даден месец, тогава вашето число е чиста осмица. Ако, обаче сте родени на 17-ти или 26-ти, тогава вашата осмица се образува чрез сборът на числата – 1 + 7 и 2 + 6. Тези числа също оказват влияние.

Числото на душата дава най-силната вибрация на човек. Личното число на душата разкрива пътя, който човек е избрал за себе си. То оказва непосредствено влияние върху приятелството, семейството, амбициите и желанията, както и върху избора на сексуален партньор. Това число остава е в сила през целия човешки живот, с особено силно влияние на възраст 35-40 години.

След навършване на 40 години в играта влиза друго число, което се нарича Числото на съдбата. Човек започва да усеща определени промени в съдбата си. Числото на душата, обаче не губи значението и влиянието си.

Хора с нечетно Число на душата обичат движението, добре обучени са, обичат да пътуват и постоянно се стремят към промяна. За тях собственият им житейски опит има по-голяма тежест от чуждите съвети и поуки. Те са безкомпромисни към останалите, но внимателно преценяват решението си в дадена ситуация. Много добре умеят да владея себе си, имат афинитет към антиките и обожават удоволствията. Такива хора са харесвани, но не винаги обичани.

Хората с четно Число на душата се отличават със своята експлозивна и ярка природа. Имат силно изразено чувство за управление и отлично планиране. Винаги готови да излязат на преден план и да вземат това, което им принадлежи.

Получените знания използвайте само за да помагате на онези души, които са изгубили връзката с по-висшите енергии. Целта на науката за числата е да разберем себе си и да живеем в пълна хармония с вътрешния ни АЗ и с Вселената! В никакъв случай не използвайте тази наука за да вредите на околните или на себе си!

Всяко „Число на живота“ оказва характерно влияние и зарежда носителя си с определени качества. Кои са те, ли? Това ще разберете в следващата статия…

Следва продължение, което за мнозина може да бъде доста интересно и вълнуващо…

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе