6 неща, които убиват връзката всеки път
Любов и партньорство

6 неща, които убиват връзката всеки път

Има много неща, които убиват връзката, без дори да ги забелязваме. Да, някои хора са яростно посветени на самотния живот и това наистина им харесва. Огромното мнозинство от нас обаче жадуват за интимни отношения и се опитват да изградят такива. Това обаче, както и поддържането им изобщо не е лесно.

Проучване сочи, че приблизително 40 процента от първите бракове се провалят. Освен това всеки следващ има още по-малка вероятност да успее. Какви обаче са причините? Те са толкова различни, колкото и отделните хора.

Ето обаче  6 от най-честите неща, които убиват връзката бавно и сигурно и които обикновено водят до раздяла:

  1. Проблеми с доверието.

Доверието е основен фактор за това връзките да бъдат здрави. Да го спечелите обаче и още по-важното – да го задържите, не е никак лесно. Проблемите с доверието могат да бъдат от най-различно естество – от емоционални до финансови. Обикновено те възникват, когато някаква ситуация не е била обсъдена и разрешена. Това например може да е хазартната игра на единия или невъзможността да се постигне съгласие за това в кой град да се установите. Макар на момента да не ви прави впечатление, всичко това ще се натрупа с времето, хвърляйки облак от подозрение и съмнение. Това може да ескалира дори в най-обикновените ситуации.

  1. Изневяра и ревност .

Изневярата обикновено е най-трудно преодолимото нещо във всяка връзка. От емоционални афери до физически забавления –  изневярата унищожава почти половината от връзките, които засяга.

Може все пак опитате да оправите нещата. Това обаче изисква истинска отдаденост към другия и ще трябва да извървите дълъг път, който не е за всеки. Дори и да не е имало истинско прегрешения, а само отправени обвинения, пак е разрушително. Изневярата е от тези неща, които убиват връзката неминуемо. Да бъдете фалшиво обвинен означава, че другият няма доверие към вас. Затова не хвърляйте обвинения към партньора си без доказателства. Също така не трябва да говорите за съмненията си по агресивен начин.

  1. Трудности в общуването.

Проблемите с комуникацията са често срещани при много двойки. Именно те могат постепенно да отдалечат партньорите един от друг. Така неусетно двамата може неусетно да се превърнат в приятели, а не в партньори. Именно трудностите в общуването могат да направят така, че рано или късно някой да кривне от правия път. Така, с течение на времето двамата се отчуждават и липсата на комуникация се превръща от онези неща, които убиват връзката.

  1. Липса на баланс.

Този тип взаимоотношения обикновено се срещат при младите двойки или тези с деца. Никой обаче не е застрахован от тях. Връзката трябва да бъде приоритет и на двамата и да не бъде пренебрегвана. Ако обаче това не стане, се появява дисбалансът. Нормално е връзките да текат на приливи и отливи и във времена на криза е съвсем естествено те да отстъпват на заден план.

Когато единият партньор започне да се чувства постоянно приеман за даденост, нечут или обезценен, възниква проблем. Примерите за липса на баланс, която може да разруши една връзка, са най-различни – от излизане всяка вечер по мъжки до прекарване на празниците с родителите на единия. Каквито и да са проблемите ви, обсъждайте ги с партньора по-често.

  1. Проблеми със съвместимостта.

Противоположностите може да се привличат, не е лесно да се поддържа връзка между два коренно различни типа хора. Основната съвместимост по отношение на такива неща като са ключови за потенциала на една връзка. Всичко  може да бъде пречка за двойки без основна съвместимост. От това дали прекарвате Коледа с децата си до това дали да присъствате на религиозни служби. Времето показва, че само най-отдадените двойки са в състояние да се справят с този тип проблеми. Иначе липсата на съвместимост става от онези неща, които убиват връзката.

  1. Злоупотреба.

Гневът, неуважението и емоционалните прегради може да не са прекратяващи отношенията сами по себе си. Продължаващите модели обаче могат да изтощават хората. Неспособност или нежелание да уважавате мислите и вярванията към партньора, може да бъде пагубно.

Тези често срещани проблеми във взаимоотношенията могат да унищожат връзката. Също така обаче те са и възможност да върнете я върнете обратно, ако знаете как да се възползвате от тях. Ако с половинката ви се сблъсквате с трудности, които не можете да решите сами, обърнете се към специалист. Ако и двамата са готови и могат да се изправят пред страховете си и поемат отговорност, връзката може да бъде спасена.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе