Необичайно красиви места в света

Необичайно красиви места в света
Интересно Разни

Необичайно красиви места в света

Следният списък съдържа няколко  необичайно красиви места на нашия свят – места, за които повечето хора не са чували (и вероятно не искат да посетят). Но хей: от време на време е добре да направим крачка далеч от всичко останало, което сме познавали, и да видим нещо ново!

5 красиви места в България: кои градове да посетите

Финландия е най-щастливата страна: 3 неща, които финландците правят

Мистичната Каменна гора – едно от най-силно енергийните места в България

Приготвили сме ви списък с няколко необичайно красиви места по света:

Омагьосан кладенец в Национален парк Чапада Диамантина – Бразилия

Омагьосаният кладенец е с зашеметяваща гледка в националния парк Чапада Диамантина в Бразилия. Водният басейн има хипнотизиращ син оттенък, а околността е прекрасна. Омагьосаният кладенец е известен още като „Синята лагуна“. и съдържа една от малкото популации на слепи сомчета, за които се казва, че имат научното име Rhamdiopsis krugi, които са ендемични за района. Намира се в национален парк Чапада Диамантина, в щата Баия в североизточна Бразилия и е едно от най-дивите еко-приключения в Бразилия.

Национален парк Чапада Диамантина е създаден през 1961 г. и обхваща над 1000 квадратни километра (390 квадратни мили). Той е един от най-старите национални паркове в Бразилия и обхваща цялата планинска верига Serra da Capivara.

Тунел Wisteria, Kawachi Fuji Gardens – Япония

Ако посетите  Япония и искате да посетите някое от необичайно красиви места  на света, това е чудесно място да започнете. Паркът съдържа традиционна японска градина и тунел от глициния на повече от 100 години. Тунелът от глициния е една от най-популярните туристически атракции в парка и може да се види само между края на април и началото на май, когато цъфти.

В парка има и няколко други атракции, градина с глициния и чайна, разположена на втория етаж на основната сграда. Паркът е отворен от 9 до 17 часа през делничните дни и от 9 до 18 часа през почивните дни. В парка има и градински магазин, където можете да закупите различни видове растения и цветя. Паркът се намира извън Токио и е лесно достъпен с влак или автобус.

 

Червен плаж – Китай

Може да се изненадате да научите, че Червеният плаж в Китай не е червен. Вместо това той получава цвета си от вид водорасли, които растат във водата, които се използват за боядисване на коприна. През по-голямата част от годината те имат обичайния зелен цвят, а само в периода от септември до декември придобиват кървавочервен цвят. Неописуемата красота на плажа се подсилва от факта, че яркият червен килим се простира на 130 кв.км.

Плажът е създаден от пясъчна ивица, която се е образувала след наводнение. . Цветовете на този плаж станаха толкова популярни сред туристите, че мнозина го посещават всяка година!

 

Тунелът на любовта – Украйна

Тунелът на любовта е едно от невероятно красиви места всвета – железопътен тунел, разположен в Украйна. Това е популярна дестинация за двойки, които идват да направят сватбени снимки и да се насладят на приказна обстановка.

Има две секции: една е затворена, а друга е превърната в атракция с мостове, пейки и дори графити по стените. Има и железопътна линия, която минава през него – не е необичайно да видите туристически автобуси, с посетители, които искат да си направят селфи със своите половинки пред него!

Библиотека на Целзий – Турция

Библиотеката е построена на склона на планината Коресос, хълм, който гледа към Ефес. Тя заема едно от челните места по величие сред библиотеките от Древния свят. Изяществото, функциите, които изпълнява са от ранга на Александрийската библиотека.

Библиотеката на Целз е обществена библиотека, построена от римския император Юстиниан I в Ефес в съвременна Турция. Построена е в чест на неговия чичо, римския сенатор Тиберий Юлий Целз Полемеанус и неговия син Тиберий Юлий Аквила.

Библиотеката е завършена около пет години след смъртта на Целз (117 г. сл. н. е.), но той вярва, че е започнал да я планира още през 117 г. сл. н. е. Сградата е важна, защото съдържа няколко древногръцки надписа, които са били използвани повторно за други сгради или надписи.

 

Сградата е изключително ценна и важна, защото е един от малкото останали примери за библиотека, повлияна от Древен Рим. Показва също, че обществени библиотеки е имало не само в Рим, но и из цялата Римска империя.

Библиотеката е проектирана от Онисим, ученик на гръцкия архитект Сатир. Строежът започва през 127 г. сл. н. е. и завършва през 135 г. сл. н. е. Ефес е древен гръцки град на западния бряг на Мала Азия (днешна Турция). Той е един от най-добре запазените градове от античността поради своите структури от римската епоха, които са построени от мрамор.

 

Кулата на Херкулес – Испания

Чували ли сте някога за кулата на Херкулес? Ако не, това е римски фар, построен през 14 г. пр. н. е. на брега на Испания. Може би се чудите как място, което е построено много по-рано от някои от другите чудеса на света, все още може да се счита за чудо днес. Е, някога е бил един от двата фара в Европа!

Първоначално кулата е била построена в чест на Мелкарт, древен финикийски бог, който защитавал Тир (сега известен като Бейрут) от пирати и чужди нашественици. Работил е векове наред, докато земетресение разруши половината му структура през 956 г. сл. н. е. Второ земетресение удари през 1492 г. и нанесе допълнителни щети на тази внушителна структура.

Кулата е преустройвана няколко пъти, но все още стои и днес. Това е прекрасен пример за влиянието на древните цивилизации върху съвременните технологии.

 

Оризови тераси Banaue – Филипини

Оризовите тераси Banaue са обект на световното наследство на ЮНЕСКО, разположен в административния регион Кордилера на Лусон. Те са създадени от народа Ифугао преди повече от 1000 години и все още се използват днес от фермерите за отглеждане на ориз.

Терасите са една от най-посещаваните туристически дестинации във Филипините. Всяка година милиони туристи посещават това невероятно място. В района има и няколко други атракции, включително водопади и туристически пътеки!

infomax-logo-50-15-HW Вълчан войвода и поп Мартин още бродят из Българско, съкровищата им светят

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged
на горе