На токчета цял ден? Няма проблеми…с тези 9 съвета!

На токчета цял ден? Няма проблеми…с тези 9 съвета!
Здраве и красота Добра форма

На токчета цял ден? Няма проблеми…с тези 9 съвета!

 

 

Високите токчета са една от най-сериозните жертви, които красотата изисква. Толкова е неудобно, понякога дори болезнено, особено в горещо време. За да улесним живота на любителките на този тип толкова женствени обувки, събрахме 9 съвета, благодарение на които носенето на токчета ще престане да бъде адско мъчение. 

Сутрешно загряване

Сутрин масажирайте краката си в продължение на пет минути. Няколко минути проста гимнастика: правете ротационни движения с краката, за да се затопли ставите.

„Грим“ за краката

На сутринта си струва да отделите време на няколко процедури, като използвате специална пудра за краката. Тя ще абсорбира излишната влага, ще дезинфекцира кожата и ще предотврати неприятната миризма. Препаратът за мазоли пък трябва да се прилага на места, които са претрити от обувките – той е естествен лубрикант и ще омекоти краката и намали триенето.

Нанесете пластира предварително

Няма нужда да се надявате на късмет и да изчакате, докато се появи мазолът на крака. Ако знаете, че краката ви не реагират добре на нови обувки, защитете потенциалните слаби места. За да ги определите, след закупуване, облуйте новите обувки и се разходете из апартамента: където усетите дори най-малкия дискомфорт, имате нужда от пластир.Определете предварително къде ще се търка обувките. За всяка обувка можете да намерите специални стелки. Те ще направят обувките по-удобни и краката ще страдат по-малко.

Почини си през деня.

По време на обяд или почивка за цигара, опитайте се да дадете почивка на краката си. Например, отделете 2 минути, за да повторите сутрешната гимнастика. Ако работите на масата и краката ви са скрити от другите, тогава обувките могат да бъдат отстранени изобщо, поне за известно време. Също така не е излишно да носите спрей за охлаждане в чантата си, което намалява дискомфорта (дори можете да го приложите върху чорапогащи).

Вани и масаж вечер

След прибирането у дома и (най-накрая!) събуването на токчетата няма да бъде излишно да се вземе контрастен душ или да направи вана за крака: топла вода с масло от чаено дърво, ментол, евкалипт или само цитрусови филийки. Когато легнете да почивате, поставете възглавница под краката си, така че краката да са по-високо. Това ще осигури бърз отлив на кръвта.

Носете обувките предварително

Всеки нов чифт обувки има вероятност да ви направят мазоли, но това може да се избегне. Например можете да сложите торбички с вода в обувките си и да ги поставите в торбичка в хладилника за една нощ.

 

Тренирайте краката си

Колкото по-силни са мускулите на прасеца, толкова по-лесно ще бъде за вас да носите токчета. Има много упражнения за прасец, но най-лесно е да правите серии повдигания и спускания на пръсти.

Нека летните обувки са с половин номер по-големи

Каквото и трикове да използвате, ако обувките ви са точния ви номер или леко умалени, до вечерта положението ще е плачевно – краката се подуват от жегата. Вземете буквално половин размер по-големи от обичайния ви и ходенето ще стане по-лесно.

 

В заключение, ние добавяме, че комфортът е много по-важен от външния вид. Сега е актуално удобството и практичността в модата, така че ако високите обувки причиняват тежък дискомфорт, просто помислете за други обувки и оставете токчетата за специални поводи.

 

 

Tagged , ,
на горе