На почивка с деца: 5 съвета за незабравими моменти

На почивка с деца: 5 съвета за незабравими моменти
Идеи за дома

На почивка с деца: 5 съвета за незабравими моменти

Когато слънцето започне да ни радва, започваме да мислим за почивка и море. Сигурно още си спомняте ваканцията от миналия сезон и се надявате онези прекрасни моменти не само да се повторят, но и да бъдат още по-хубави. Когато имате малки деца ваканцията може да бъде още по-забавна. Ето и няколко идеи, които ще ви вдъхновят:

Игра в пясъка

Игрите в пясъка със сигурност ще донесат радост и забавление на вашето дете. Освен това могат да бъдат и образователни. Не се притеснявайте да се изцапате и да направите заедно пирамида или друго, което ще донесе на вашето мъниче нови знания. Използвайте този момент, за да му разкажете за магичния свят на Египет, култура, обичаи и забележителности, които ще стимулират у него въобръжение да сътвори нови неща с пясъка.

В търсене на съкровище

Няма по-прекрасен момент от това детето ви да е щастливо и усмихнато. Това лесно може да случи и без да се налага да изкупувате количката със сладолед. Бъдете откриватели на съкровища. Децата обичат да играят на подобни игри, които развиват тяхното въображение и ги карат да бъдат креативни. Заровете „съкровището“, поставете ориентири, като миди, камъчета или пръчки, нарисувайте му карта, която то да следва и се забавлявайте.

За малките принцеси

Момиченцата от малки са кокетки и обичат да се кичат с бижута. Още по-прекрасно е, когато заедно с нея създавате такива! С вашата принцеса може да съберете мидички, да ги изсушите и после да се заемете с много творчески процеси, включващи рисуването, лепенето и продупчването им, докато не  си направите свои уникални бижута. Може да създадете истински шедьоври, като използвате блясък, брокат на прах, а също самозалепващи камъни и кристали. С такива мидички може да украсите стайните растения, да декорирате красиво дома си или да си направите медальони.

Играйте и разчиствайте

Децата обичат да разхвърлят. Ето защо е важно от ранна възраст да бъдат научени на ред. Това става лесно под формата на игра. Научете хлапето си да  сортира играчките си в отделни кутии, които то предварително е декорирало по свое усмотрение – с лепенки на любимите герои или дори саморъчни рисунки, които да го ориентират.

Спомени от лятото

Всяко дете е художник. Мъничетата пресъздават всичко в своите рисунки и така винаги може да се ориентирате дали е то е щастливо или нещо го притеснява. Детските психолози общуват с децата чрез рисунки, защото те са истинска енциклопедия за тяхната душа. Със сигурност вашето мъниче се е впечатлило от нещо определено по време на почивката. Снабдете го с необходимите материали му помогнете да провокира своя талант. Ако искате играта да е още по-интересна, дайте му да рисува върху бяла тениска. Резултатът може да ви удиви.

 

Tagged , , , , ,
на горе