На лошото отвърни с добро! На омразата – с любов
Любов и партньорство

На лошото отвърни с добро! На омразата – с любов

Ако гаджето ти е ядосано, последното нещо, което искаш да направиш, е да влошиш нещата. Понякога може да е трудно да знаеш какво да кажеш в такъв момент, за да го успокоиш и да оправиш нещата.

Знаеш ли какво, скъпа. На лошото винаги отвръщай с добро. Без значение колко са те обидили или наранили. Винаги прощавай. Бъди смирена и помни, че човек дава на света това, което носи в себе си.

Помни, че не бива да позволяваш, заради малък скандал или конфликт да развалиш отношенията си с твоя партньор. Напомни това и на него. И разрешете проблема по цивилизован начин като големи и умни хора.

В тази статия ще ти представим някои съвети как да се справиш с приятеля ти, когато е ядосан

 

Извини му се

Да кажеш „Извинявай“ винаги е добро начало. Да, не е толкова лесно, колкото изглежда, но все пак трябва да положиш малко усилия ако искаш да го успокоиш и отново да сте както преди.

Но не го казвай просто така. Трябва да го почувстваш, за да изглеждаш максимално искрена. Отдели време, за да помислиш какво си направила, за да го ядосаш и му кажи, че наистина съжаляваш и не си искала да се стига до това.

Това не само ще го накара да се почувства чут и разбран, но също така ще ти помогне да разбереш къде си сгрешила, за да не повториш отново подобна грешка.

Признай вината си – никой не е съвършен

Ако се чудиш какво да правиш, когато партньорът ти е ядосан, тогава първата стъпка е да поемеш отговорност за собствените си действия.

Признаването, че си допуснала грешка и осъзнаваш колко е повлиява на него е трудно, но това е важна стъпка за възстановяване на връзката ви. Освен това, по този начин ще му покажеш, че може да поемаш отговорност за действията си и наистина иска да оправиш нещата.

Когато признаеш, че си виновна, позволяваш на него да види, че си човек и че правиш грешки като всички останали. Това може да му помогне да ти прости по-лесно и да оставите тази неприятна ситуацията в миналото.

Признаването на вина също ще накара партньорът ти да се почувства по-склонен да те изслуша и да види нещата от твоята гледна точка.

Промени поведението си

Ако той е раздразнен от твоето държание, един от начините да успокоиш ситуацията е като се промениш. Трябва и двамата да запазите спокойствие. Това може да бъде направено по различни начини, като например, когато започнеш да говориш по-бавно, а защо не пробваш и с прегръдка или целувка. Точно в този момент интимността е тази, която ще ви сближи.

Трябва да се постараете да създадете емоционална безопасност, за да се гарантира, че и двамата не сте в опасност да се нараните един друг. Признай действията, които не смяташ за правилни. В същото време не обвинявай само него, защото и двамата имате вина.

Бъди искрена с него, кажи му всичко, което не ти харесва в неговото поведение, както и погледни своите постъпки и действия. Няма място за осъждане, защото никой не е перфектен. Но винаги може по-добре, нали?

Време е за хумор

Хуморът е съществена част от всяка връзка. Когато нещата станат трудни, хвърлянето на няколко шеги е добра идея, за да ти помогне да разведриш настроението и да успокоиш ядосания си партньор. Това не само ще покаже, че се опитваш да подобриш нещата, но също така ще му помогне да се посмее и да забрави за това. Помисли за смешни неща, които да кажеш и които ще го накарат да се усмихне.

Работата е там, че гневните ситуации са емоционално заредени. И когато единият е разстроен, другият трябва да се опита да го разсее по някакъв начин и в никакъв случай да не отвръща със злоба или гняв. По този начин ще се влоши още повече положението.

Признай чувствата му и не ги подценявай

Може би наистина ти си причината за неговото състояние. Може би си го пренебрегнала или си му обещала, че ще излезете, но в последния момент си се отказала. В никакъв случай не бива да подценяваш неговите чувства. Любовта не е свързана само с щастливи моменти и безпроблемни връзки. Точно в такива ситуации се показва нейното истинско лице.

Покажи му, че го разбираш и не го вини. Остави го да излее душата си, защото по този начин ще се почувства по-спокоен. Извини му се ако наистина е в теб вината и забрави за ината, егото и гордостта. Той се нуждае от теб. Бъди до него.

Никога не отвръщай със същото

Едно е да се извиниш, когато той ти е ядосан, а съвсем друго е, когато искаш да му покажеш, че наистина съжаляваш. Не, скъпа, не му отвръщай. Не се карай. Не става гневна.

Защо не помислиш да му изпратиш любовно съобщение, за да разведриш малко обстановката? Да, той ти е ядосан, но това не означава, че е спрял да те обича. Все още има чувства към теб. Накарай го да забрави за всички лоши емоции, които го карат да се държи по този начин и покажи, че отново любовта ще победи.

Любовните съобщения са грижовен начин да убедите ядосаният си приятел, че наистина съжаляваш за това, което си направила. Припомни му, че все пак го обичаш и никога не би го наранила или ядосала умишлено.  Сготви му вкусна вечеря или му направи малка изненада. По този начин той ще се почувства по-добре и ще го накараш да забрави за нещата, които са го ядосали.

Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе