Мъжете ли са единствените виновни, когато изневеряват? И каква е ролята на жената в една връзка

Мъжете ли са единствените виновни, когато изневеряват? И каква е ролята на жената в една връзка
Любов и партньорство

Мъжете ли са единствените виновни, когато изневеряват? И каква е ролята на жената в една връзка

Изневяра. Болка. Гняв. Разочарование. Омраза. Отмъщение. Изневярата е убиец, който бавно убива първо душата ти, а след това и теб самата. Изневярата е грях, а изкуплението – невъзможно. Предателство, което бележи завинаги сърцето ти. Доверието ти. И теб. Изневярата може да превърне и най-добрият човек в отмъстителен и подъл.

Защо мъжете изневеряват? Нима те са единствените виновни за изневярата? Каква е ролята на жената в една връзка и защо би поискал мъжа някоя друга?

Да, любовта понякога е алогична. Всъщност, може би в повечето случаи е такава. Но всички знаем, че когато човек се влюби, той губи ума си. И действа спонтанно, оставен да бъде воден от емоциите и чувствата, които биха объркали дори и най-трезво мислещият човек.

Представяме ти някои от причините, поради които мъжете изневеряват

Предоставена възможност

Може да звучи странно, но понякога изневярата се случва, защото е била предоставена възможност.

Да, има жени, които изобщо не се притесняват от факта, че половинката им в този момент може да им изневерява. Това се дължи на прекалено голямо доверие, което имат към тях или на липсва на чувства. Но, мили дами, трябва да знаете, че дори и най-верният мъж е склонен на изневяра. Мъжете лесно се поддават на изкушението, особено ако то е с женски образи.

Когато партньорът получи възможност да пътува сам, да работи до късно сам с колега, например, възможността може да се появи и да е съвсем неочаквано. Не че са искали да изневерят – наистина, както казват те, понякога е: „просто се случи“.

Мъжете искат да бъдат някой друг в живота си

Изневярата позволява на хората да избягат от ежедневния живот, който са създали. Всички онези неприятни моменти, проблеми и еднообразие. Понякога мъжете дори изневеряват, за да избягат от работните ангажименти и още повече от тези в личен план. Е, може би звучи доста егоистично, но понякога нещата ескалират и просто се случва това, което трябва да се случи.

Когато приемем и признаем, че искаме други неща в живота, не винаги имаме смелостта да кажем на партньорите си. Изневярата предлага възможност на мъжете да изпробват друг живот и да изпитат нещо по-различно.

Те не могат да се разделят със своите партньорки

По някаква причина твоят партньор не може да ти каже, че иска да се разделите и ако има едно нещо, което гарантирано ще прекрати връзката, това е изневяра. Ами да, това не е начинът. И в никакъв случай не подкрепяме подобно решение, което всъщност е доста незряло. Бихме оправдали донякъде мъжете, които нямат опит.

Но тези, които имат… Ах, това наистина е доста подъл начин да се разделиш с човека, когото до вчера си обичал. Или може би изобщо не си? Играта на лошо момче за известно време  дава шанс на мъжете да се почувстват свободни, без да се налага да са тези, които слагат край на отношенията със своята жена.

Може да изглежда болно и изкривено, но измамниците го правят като начин да се предпазят от друг видов нараняване. Доста странно.

Те се опитват да привлекат вниманието ти

Не всяка изневяра е свързана с нараняване на другия партньор. Понякога за мъжете това е последен опит да привлекат вниманието на жената, защото връзката се е провалила с течение на времето. И искат да си върнат онова влюбено момиче.

Изневярата е добър сигнал за събуждането на връзки, които живеят в статуквото и са спрели да се развиват и растат. Разговорите, макар и да изглеждат по-подходящи от изневярата, може да не доведат до вида внимание или резултат, който партньорът иска.

Те прекарват много време с други жени, а при това са сами

Близостта има значение. Ако твоят партньор прекарва много време с други жени, които може да намерят за привлекателни, вероятността да се случи афера се увеличава. Колкото повече някой вижда друг човек, толкова по-привлекателен става той. Това става още по-очевидно, когато прекарват време сами заедно.

Да работиш до късно, да се налага да пътуват заедно или просто да откраднат  няколко момента, в които ще са само двамата са все възможности за изневерява, дори и тя да е невинна. Ако съществува такава изневяра, разбира се.

Изневяра с бившата – напълно възможно

Въпреки че не е обичайно, някои хора искат да поддържат връзка с бившите си партньори. Това може да се дължи на деца или общи отговорности, или защото те са просто по-добри приятели, отколкото любовници.

Каквато и да е причината, ако бившият ти се мотае с бившата си, може да се появят неочаквани проблеми.

Или както се казва: „Старата любов – ръжда не хваща“. Да, мила. Трябва да бъдеш подготвена за всичко. Животът доста често ти удря шамари, за да се осъзнаеш и вземеш в ръце. И въпреки че боли от изневяра, ти нямаш друг избор освен да продължиш напред. С високо вдигната глава.

Мъжете са пълни с изненади

Никога не познаваме някого толкова, колкото си мислим. Отдели време, за да продължиш да опознаваш партньора си с напредването на връзката ви и се свързвай с него от време на време, за да разбереш къде е той. Не се доверявай сляпо.

Според много психолози, търсенето на сексуални или емоционални връзки може да се случи както при мъжете, така и при жените в различни периоди от живота им: „Има периоди или фази в живота на мъжете и жените, когато те биха могли да имат сексуални или емоционални нужди. Хората се променят и отношенията се променят.

Ако продължиш да се отнасяш към партньора си по начина, по който сте се срещнали за първи път, може да откриеш, че много неща са се променили, когато решиш, че е време да му зададеш няколко „неудобни“ въпроса. Ако се чувстваш несигурна или ако се съмняваш в неговата ангажираност, това е голям проблем, на който трябва да обърнеш внимание.

Tagged , , , , , ,
на горе