Можем ли променим съдбата си: Как да рестартираме живота си и да бъдем щастливи

Можем ли променим съдбата си
Психология

Можем ли променим съдбата си: Как да рестартираме живота си и да бъдем щастливи

Съдбата е верига от събития, които се случват в живота на човека и са пряк резултат от миналите му действия. Всяко предприето действие има своите последици, които настъпват в даден момент и при някои обстоятелства. Езотеричните трактати показват, че съдбата е положена преди раждането и не може да бъде променена.

Можете само леко да коригирате някои от нюансите, но това изисква постоянна работа върху себе си

Психолозите отбелязват, че съдбата се формира от социалната среда, в която се раждаме, растем и биваме възпитавани.

Как да разберете съдбата си

В опит да разберат съдбата си, хората се опитват да изучат всички аспекти на собствената си психика и да определят какво им е позволило да се формират като личности и какво влияе върху сегашното им Аз.

Възможно ли е да се промени съдбата

Ведическата практика казва, че човек може да промени 20-30% от съдбата си. Трудно е да се каже дали това е много или малко. Но за почитателите на ведическите ценности дори толкова малък шанс предоставя огромно поле за трансформация на собствения им живот.

Позитивното мислене може да промени живота ви към по-добро

Повечето богослови са сигурни, че с помощта на духовни практики е възможно да се повлияе на всеки аспект от материалния живот. В резултат пътят на живота трябва да стане по-издигнат, морален и смислен.

На свой ред психолозите сравняват живота с пластилина, който може да приеме различни форми в зависимост от желанията и усилията на самия човек. Ако живеете с постоянното усещане, че бъдещето е предрешено, можете да се пропиете с чувството за собствената си безпомощност и лесно да потънете в депресия.

За да промените собствената си съдба, трябва да запомните и анализирате всички преживени травми, да идентифицирате психологически основи и да премахнете фалшивите нагласи, които деформират житейския сценарий.

Човек трябва само да поеме отговорността за живота си върху себе си и в съдбата веднага ще започнат положителни промени.

Защо хората искат да променят съдбата си

Желанието да променят съдбата си е характерно за повечето хора. Някой не е доволен от финансовото състояние, някои нямат личен живот, а други са разочаровани от здравето си.

Освен това, промяната в съдбата предполага разкриване на талантите и способностите, присъщи на природата, чието изпълнение прави човека по-щастлив и проспериращ.

Кой ни пречи да променим живота си

В желанието си да промените съдбата си, често можете да се сблъскате както с външна, така и с вътрешна съпротива.

Критика и ненужни съвети на момента започват да се изсипват върху този, който е решил да се промени. По този начин консервативното общество, водено от страха от промяната, се опитва да поддържа собствената си стабилност.

От друга страна, може да е трудно да обърнете състоянието си заради собствения си мързел, липса на знания и липса на навик за работа. В допълнение, някой просто може да няма смелостта да се изправи срещу установения ред и общественото порицание.

План за промяна на съдбата

За да може трансформацията на живота да премине възможно най-бързо и лесно, трябва да съставите програма от ясни последователни действия, които ще улеснят пътя към вашата цел.

Освободете се от старите обвързвания

Приятелството, любовта и семейните връзки обвързват хората не само в социалното, но и в енергийното поле. Между тях се образуват своеобразни „шнурове“, по които циркулира енергия. В хармонична, балансирана връзка такива привързаности позволяват на хората да усещат топлината и подкрепата на партньора си, да подхранват енергията си в трудни ситуации.

Но когато връзката е надживяла полезността си или един от партньорите явно злоупотребява с енергията на другия, такива привързаности трябва да бъдат прекъснати, за да се натрупа енергията им за изграждане на други социални връзки.

Има няколко начина за прекъсване на енергийните връзки:

  • с помощта на космоенергия
  • използване на биоенергия
  • чрез магически техники
  • чрез работа с психолог
Можете да го направите и сами

За да направите това, трябва да отделите свободно време за себе си, като изключите телефона, компютъра и телевизора. Препоръчително е да включите тиха музика и да запалите тамян като фон. Всичко това ще ви позволи да се отпуснете и да се потопите в собственото си съзнание.

Трябва мислено да си представите човека, с когото трябва да прекъснете привързаността.

Необходимо е да осъзнаете и да поговорите за всички причини, поради които образът на партньор постоянно изскача в паметта. Можете да кажете на виртуален приятел за това, това ще ви позволи да погледнете на връзката отвън, да изхвърлите емоциите си и да се отървете от негативните преживявания.

В процеса на такава работа ще стане ясно към кои чакри са прикрепени енергийните колани. Веднага след като това стане ясно, трябва да ги разбиете психически.

За да направите това, препоръчително е да извикате психически вашия Ангел Пазител за помощ и въоръжени със златен нож, да отрежете връзките на разстояние 30 см от физическото тяло.

 

За най-добър резултат, трябва да премахнете от полето на видимост всички обекти, свързани с този човек, ако е необходимо, да намалите комуникацията до минимум.

Извършването на такава работа върху себе си помага да се простят обиди, да се отървете от чувството за вина, да се откажете от лошите навици и други модели на деструктивно поведение.

Намерете смисъла на живота

В допълнение към изграждането на поетапна житейска стратегия, за да промените съдбата си, трябва да определите и основната цел на своето съществуване.

За да направите това, отговорете си на въпроса: за какво живея и какво ще оставя след себе си? Формулираните отговори могат да се превърнат в мотивация за дълбоки трансформации на личността, те ще стартират вътрешни енергийни процеси, които ще се отразят положително в живота.

Ако човек има мечта за нещо добро и добро, трябва да се опитате да го изпълните и да го превърнете в част от живота.

Промяна на възприятието

Всеки, който иска да промени съдбата си, е длъжен да мисли позитивно.

Отрицателните мисли унищожават личността, разрушават социалните връзки и се превръщат в пречка за изпълнението на каквито и да било начинания. Накратко този постулат звучи така: „Мислите са важни“.

Оптимистичната перспектива за случващото се и лекотата на възприятие ще дадат мощен енергиен импулс, който веднага ще започне да прочиства и възстановява кармата.

Започнете да действате

Оплакването за вашата съдба е пряка последица от отказването от собствените ви желания. Трябва да се помни, че щастието е невъзможно без лично удоволствие, така че трябва да преодолеете страха си от осъждане и да обърнете внимание на собствените си нужди.

Психолозите са сигурни, че ролята на жертвата е житейската стратегия на хората с неблагоразумие. Много по-лесно е да оправдаеш нещастието си по стечение на обстоятелствата, отколкото да признаеш, че това е само следствие от собствената ти малодушие, мързел и инфантилизъм.

Никога не е късно да се съберете и да започнете да живеете и да действате.

Познайте себе си и света

Работата върху себе си е неразривно свързана с получаването на нова информация за света. Философията помага да се разбере същността на нещата и явленията, отваря механизмите на човешкото взаимодействие с Вселената.

Науки като хиромантия, астрология, нумерология ви позволяват да познавате мистичните аспекти на съществуването, за отворите вратата към мистериозния свят на енергиите. Психологията и социологията говорят за това как работи вътрешният свят на човека и как той си взаимодейства с обществото.

Отделяне на време за духовна практика

Духовните практики отварят пътя към самоусъвършенстване и хармония със себе си. С тяхна помощ практикуващите коригират собственото си състояние, настройват се на фините вибрации на божествената сфера.

Ако отделяте време всеки ден за четене на молитви, мантри или медитация, скоро ще видите колко по-светъл и щастлив е станал животът.

Бъдете благодарни

Благодарният човек дава повече, отколкото изисква в замяна.

Вселената обаче го радва с късмет и просперитет. Той е благодарен за всичко, дори и за най-незначителното, не пести от добри думи, идва на помощ, помага от всяка ситуация.

Такъв човек дава подаръци без причина и благодари на съдбата за дома, работата и близките си.

Затова семейството му винаги е здраво, къщата е изпълнена с топлина и уют, а работата носи не само просперитет, но и удоволствие.

Основното е, че всичко трябва да се прави с чисто сърце, а не с цел лична изгода.

Tagged , , ,
на горе