Как да подобрим кармата си: Невъзможно е да се промени миналото, но е възможно да се повлияе на бъдещето

Как да подобрим кармата си
Психология

Как да подобрим кармата си: Невъзможно е да се промени миналото, но е възможно да се повлияе на бъдещето

Кармата е програма, в която всички събития и хора са предварително определени. Човек трябва да се изправи срещу някои от тях през живота си, а някои никога могат и да не се случат. Този модел се отнася както за добри събития, така и за лошите.

Невъзможно е да се промени миналото, но е възможно да се повлияе на бъдещето. Можете да го подобрите, като внесете добри мисли и дела в живота си. Необходимо е да промените отношението си към другите, като започнете да показвате положителните страни на вашия характер. Важно е да го правите искрено. И това става възможно само ако човек е успял да разбере мотивите на своите извършени действия, да може да промени лошите страни в себе си.

Мантрите, които създават вибрации в тялото, предназначени да настроят съзнанието към различно ниво на възприятие, помагат за подобряване на кармата. По време на медитация трябва да се пеят мантри. Сутринта е най-благоприятният период.

Как да изчистите кармата?

Само самият човек може да повлияе на бъдещите прераждания. Духовният наставник подсказва посоката, в която да се движи, но цялата работа пада върху плещите на отделният индивид.

Това е тежка умствена работа, която е придружена от дълги периоди на самосъзерцание, преосмисляне на техните възгледи и действия. Трябва да се научите не само да избягвате грешки, но и да разширявате съзнанието си, да го задълбочавате.

Човек се ражда, за да разшири своя опит, да научи нещо важно, което ще му отвори вратата към самоусъвършенстване. Духовното развитие е най-важната цел на всеки живот.

Медитацията може да помогне в това, което ви позволява да се отдалечите от суетата, да видите себе си в истинската си светлина.

Какво означава да отработиш кармата?

Отработването на кармата се основава на разбирането защо тези събития са се появили в живота на човека, какво е станало причина за тяхното възникване. Веднага след като човек научи урока си, след като е преживял своя дял от страдание, покаял се за зли дела, той ще отработи кармичните си дългове.

Как да се отървем от кармата?

Най-често е възможно да се освободите от кармата в хода на няколко прераждания, всяко от които ще е придружено от упорит умствен труд и постоянство.

По този начин човек най-накрая ще може да достигне ново ниво на съзнание и мислене и да се отърве завинаги от своята карма.   

Tagged ,
на горе