Мисията на жената е да озарява света с красота

Мисията на жената е да озарява света с красота
Психология

Мисията на жената е да озарява света с красота

Истинската цел на жената е да носи красота в света, защото жената преобразява Вселената не толкова с делата си, колкото с присъствието си. Нейната красота, женственост, почтеност изобщо не са в килограмите и ръста, а в сияещите щастливи очи и в едно безкористно женско сърце, изпълнено с радост, доброта и любов.

Нашият свят е красив. Погледнете наоколо – дори в мрачния зимен ден можете да откриете красота. Всичко наоколо е пълно със съвършенство и красота. Всяка жена несъзнателно се стреми да поеме тази благодат и да украси своето жизнено пространство. От обикновени стени и покриви жените създават уютни и необичайно красиви домове. Те оживяват пространството със свежи цветове, добавят му светлина и мистерия, мекота и топлина.

В същото време във всяка една от нас живее невероятен художник, защото нито един интериор не се повтаря едно към едно, всеки е уникален.

Можем да украсим този свят по различен начин – със себе си.

Светещите от щастие очи и летящата походка моментално променят света. Гледайки такава лекота и красота, човек замръзва от възхищение и се изпълва с усещане за нещо радостно и светло. В такава жена има нещо неуловимо, чисто и красиво, защото тя носи Божествената светлина и дарява на всички около себе си радост и се усмихва само с присъствието си.

Каква е красотата на жената?

Нашата истинска красота не се крие в стройната фигура, модерните рокли, грима и стилизираните къдрици. Можете да имате всичко това, но да не изпълвате околното пространство със светлина, да не сте онзи извор, чиито животворни води лекуват всякакви рани. Истинската красота се крие в чистотата, милосърдието на жената, нейната способност да обича и способността да бъде щастлива. Винаги, навсякъде, при всякакви обстоятелства. Когато всичко това е вътре, нашата вътрешна красота и хармония намират израз отвън. И това се проявява във всичко: в създаването на домашен уют и топла атмосфера, творчество, ястия, приготвени с любов, написани редове, отглеждане на деца, взаимоотношения с близки.

Жената и мъжа

И мъжете, и жените са равни по права, но предназначението им на земята е различно. Мъжът е носител на сила, власт и благородство, а жената дава красота и милост на света. Днес ние обучаваме всички еднакво: момчета като момичета и обратно. Ето защо понякога мъжете стават като жените и нямат възможност да покажат своята мъжествена активна позиция и волеви характер, а някои жени приличат на мъже, защитавайки, нападайки, побеждавайки, състезавайки се. В такава ситуация жената, под тежестта на необичайни за нея грижи и прекомерна отговорност, губи своята красота, мекота и доброта и става твърда, агресивна, истерична.

Жени, не забравяйте, че сте красиви, когато украсявате света с вашия мир и благодат, скрити в сърцата ви. Това е вашата истина и вашата сила. И когато пропиляваш женската си енергия и променяш красотата за преследване на мъжки подвизи и победи, губиш пътя си, предаваш съдбата си и ставаш нещастна.

 

Просто бъди жена!

Погледнете се в огледалото. Погледнете себе си с други очи. Запитайте се: щастлива ли съм? Помня ли, че съм духовно създание? Дали одухотворявам света с красотата си? Отговорете си честно и знайте, че винаги можете да промените всичко. Само не забравяйте, че сте жена и какво означава това? Означава да внесеш любов и светлина, да подариш усмивка и вдъхновение, да посееш доброта и да озаряваш света с красота. Как? С топлия си поглед, окуражаващо слово, креативност, но всъщност – само с присъствието си. Когато всичко е красиво вътре, всичко наоколо става красиво! В крайна сметка кой, ако не жена, може да спаси света с красотата?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
на горе