Маслото от градински чай поддържа хормоналния баланс

Маслото от градински чай поддържа хормоналния баланс
Добра форма

Маслото от градински чай поддържа хормоналния баланс

Маслото от градински чай поддържа хормоналния баланс, казват експерти. Искате ли да забравите за хормоналния дисбаланс и дискомфорта по време на менструация? За това ще ви помогне етеричното масло от градински чай. То ще ви помогне при хормонални смущения и менструални нарушения. Това средство има особено благоприятен ефект върху женската хормонална система. Разгледайте подробно полезните свойства на маслото от градински чай и как да го използвате.

Маслото от градински чай поддържа хормоналния баланс

Ползи от етеричното масло от градински чай за жени

Корекция на менструалния цикъл. Благодарение на своите спазмолитични свойства, маслото от градински чай помага да се отървете от симптомите на ПМС, да облекчи спазми, мускулни крампи, главоболие и болки в корема. Доказано е, че ароматерапията намалява чувството на безпокойство и страх при бременни жени и действа като болкоуспокояващо по време на менструалния цикъл.

Подпомагане на хормоналния баланс. Продуктът повлиява хормоните поради наличието на естествени фитоестрогени, осигурява подкрепа за здравето на матката и намалява риска от рак на матката и яйчниците. Доказано е, че при вдишване на аромата на масло от градински чай е възможно да се намали нивото на кортизола (хормона на стреса) с 36% и значително да се подобри нивото на хормоните на щитовидната жлеза.

Нормализиране на моделите на съня. Маслото от градински чай е естествен седатив, който ви позволява да заспите по-бързо вечер и да почувствате прилив на сила сутрин. Това средство помага в борбата с безсънието, което обикновено се случва поради хормонални промени или е последица от стреса.

Подобряване на кръвообращението. Маслото от градински чай нормализира кръвното налягане, отпуска артериите и подобрява мозъчната функция.

Подобрява работата на кръвоносните съдове и сърцето. Благодарение на противовъзпалителните и антиоксидантни свойства, маслото помага за намаляване на нивото на „лошия“ холестерол и на емоционалния стрес.

Антистрес. Това средство намалява чувството на тревожност и повишава самочувствието. Според проучване в Южна Корея, маслото от градински чай може да се използва като терапевтично средство за хора, страдащи от депресия.

Борба с левкемията. Съставът на маслото включва склареол – химическо съединение, което може да унищожи засегнатите клетки на тялото.

Унищожаване на бактерии и вируси. Маслото минимизира риска от развитие на бактериални и гъбични инфекции, осигурява надеждна защита на червата, пикочните пътища и отделителната система. Тъй като продуктът има антисептични свойства, той може да се прилага върху отворени рани, за да се предотврати навлизането на микроби в тях.

Подобрява състоянието на кожата. Маслото от градински чай съдържа фитохимикала линалил ацетат, който намалява възпалението в кожата и има антиалергичен ефект.

Нормализиране на храносмилателната система. Тази система е в основата на доброто здраве. Въпреки ограничените доказателства за ефективността на маслото от градински чай по отношение на храносмилателната система, това лекарство все още се използва активно за увеличаване на секрецията на жлъчка и жлъчен сок, както и за улесняване на процеса на храносмилане. Маслото помага да се отървете от подуване на корема, спазми, запек и други неразположения. Маслото от градински чай може да се купи във всяка аптека, но е важно да се обърне внимание на състава на продукта – естественият лек се произвежда без странични добавки.

Приложение на маслото от градински чай

Маслото може да се използва както в чист вид, така и в комбинация с други масла – цитрусови, тамян, лавандула, кипарис, здравец, сандалово дърво. Маслото се използва по различни начини, в зависимост от ситуацията:

за облекчаване на стреса е достатъчно да вдишате две или три капки масло;

за подобряване на настроението и намаляване на болките в ставите можете да добавите 3-5 капки масло към топла вана с малко сода за хляб и английска сол;

за грижа за очите просто капнете няколко капки масло върху носна кърпичка и я поставете върху очите си за 10 минути;

за облекчаване на състоянието с конвулсии и облекчаване на болката е необходимо да се третират проблемните зони със смес от градински чай и кокосово масло (по 5 капки);

за да подобрите състоянието на кожата, можете да втриете с масажни движения в проблемните зони смес от масла (градински чай и кокос в равни пропорции);

за подобряване на храносмилането е достатъчно да масажирате стомаха със смес от градински чай и кокосово масло, или да приложите горещ компрес с 3-5 капки от тези масла;

за облекчаване на симптомите на астма, смесете 4 капки масло от градински чай с 4 капки лавандулово масло и нанесете състава върху гърба и гърдите;

за здравето на косата се препоръчва да смесите масло от градински чай и от розмарин в равни количества, нанесете върху косата и след няколко минути изплакнете с топла вода.

Предпазни мерки

Маслото от градински чай не трябва да се използва от бременни жени. Не използвайте маслото по време или след пиене на алкохолни напитки. Също така не се препоръчва употребата му по време на лечение със седативи и хипнотици. За да сведете до минимум появата на странични ефекти, изберете масло от доверени производители, които гарантират 100% натурални продукти.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе