Мама, татко, тийнейджър: 10 идеи за интересно време заедно

Мама, татко, тийнейджър: 10 идеи за интересно време заедно
Интересно

Мама, татко, тийнейджър: 10 идеи за интересно време заедно

По-лесно е да се разбирате с тийнейджър, ако често прекарвате времето си заедно по забавен и интересен начин. Но как да намерим обща кауза, която да бъде интересна както за родителите, така и за тийнейджър?

Искам да публикувам 10 идеи, които ще помогнат по този въпрос.

Защо родителите и тийнейджърите трябва да прекарват времето си заедно?

Юношеството също е време, когато децата започват да прекарват повече време с приятели, отколкото със семейството. И съответно се отдалечете от родителите. Без общи усилия за организиране на качествено семейно време, дистанцията между детето и семейството ще расте.

Мама, татко, тийнейджър: 10 идеи за интересно време заедно

Децата и книгите: как да възпитаме любов към четенето у децата

4 умения, на които трябва да се научат децата до 3 години

 

Вместо да мислите за времето, което ще прекарвате заедно, съсредоточете се върху прекарването на качествено време заедно.

Тези 10 начина ще ви помогнат с това:

Време без „джаджи“

Джаджите пречат на личната комуникация. Така че опитайте да зададете лимит на времето пред екрана за вашето семейство. Отделяйте време „без електроника“ поне веднъж седмично. Дори и да е само за половин час, изключете всички телевизори, компютри и мобилни телефони и просто говорете помежду си.

Съвместни вечери

Вечерята или друго хранене заедно може да ви даде шанс да поговорите един с друг. Когато се храните, изключете техниката си и се съсредоточете върху разговора. Това може да е най-добрият начин да разберете как е минал денят на вашия тийнейджър.

Споделете страстта на тийнейджър

Много е вероятно детето ви да харесва неща, за които не знаете нищо. Бъдете готови да навлезете в неговия свят, дори и да не сте въодушевени от идеята. Например, ако вашият тийнейджър харесва видео игри, опитайте да ги играете заедно. Нека вашето дете ви научи на това или ви покаже нещо ново.

Активни игри

Мама, татко, тийнейджър:
Мама, татко, тийнейджър:

Понякога тийнейджърите всъщност не искат просто да седят и да говорят. Но ако им предложите да играят на топка или да отидете заедно на поход или почивка, това може да е началото на вълнуващ разговор.

Доброволчество

Има нещо магично в правенето на добри неща, което наистина помага за подобряване на взаимоотношенията. Независимо дали готвите за съсед или сте доброволец в приют за животни, това може да направи чудеса за връзката ви с вашия тийнейджър. Такива дейности ще ви дадат време за разговор и също така ще помогнат на детето ви да разбере колко е ценно да помагате на другите.

Съвместно пътуване

Пътуването с кола може да бъде чудесен начин да започнете разговор. Едно от хубавите неща на шофирането е, че не е нужно да гледате в очите. Това може да помогне на много на вашия тийнейджър да се чувства по-комфортно, когато повдигате неудобни теми.

Отидете на разходка

Мама, татко, тийнейджър:
Мама, татко, тийнейджър:

Разходката не само ще донесе допълнителни ползи за здравето, но и ще бъде добър начин да прекарате пълноцено време заедно.

Съвместен проект

Въпреки че много тийнейджъри може да се оплакват, че трябва да участват в проект, те често го заинтригуват и радват, след като започнат. Независимо дали миете колата или боядисвате стая, поканете вашия тийнейджър да участва активно.

Научете тийнейджъра си на нещо ново

Ако можете да предадете вашите готварски умения или да помогнете на вашия тийнейджър да научи чужд език, предложете му да му помогнете да научи нещо ново. Но не го насилвайте, ако тийнейджърът не се интересува от това.

Планирайте семейна вечер

Отделете повече време за семейството да прекара време заедно. Независимо дали решите да играете настолна игра веднъж месечно или да гледате филм веднъж седмично, превърнете го в традиция.

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе