Кога да очакваме Магнитни Бури през Ноември 2023 и как да се предпазим

Магнитни бури през Ноември 2023
Разни

Кога да очакваме Магнитни Бури през Ноември 2023 и как да се предпазим

Магнитни бури през Ноември 2023: През ноември се очаква повишена активност на космическото време, което ще доведе до множество магнитни бури на Земята. През този период хората, които са чувствителни към промените във времето, могат да се почувстват зле.

Списание Happwoman в тази статия ви казва кога да очаквате тези явления и какво ще помогне да се запази здравето на зависимите от времето хора.

Знаейки точните дати на магнитните бури, можете да се подготвите за тях, за да облекчите състоянието си в неблагоприятни дни.

Магнитните бури са колебания в магнитното поле на Земята, които възникват в резултат на плазмени изблици на Слънцето. Тези явления могат да имат отрицателно въздействие върху функционирането на комуникационните системи и здравето на хората, чувствителни към промените във времето.

Кога да очакваме Магнитни Бури през Ноември 2023 и как да се предпазим

Четири зодии неочаквано ще забогатеят през ноември: кой ще подобри значително положението си

Благословен месец: УСПЕХ и КЪСМЕТ през НОЕМВРИ за четири зодии

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Магнитни бури през ноември 2023 г

През ноември 2023 г. се очакват магнитни бури с различна интензивност:

Магнитни бури през Ноември 2023
Магнитни бури през Ноември 2023

Първата магнитна буря за ноември според специалистите се очаква в първия ден. Геомагнитното смущение на 1 ноември ще бъде незначително, така че ще засегне само хората, които реагират на промени във времето.

Земните жители ще се изправят пред следващата магнитна буря на 4-6 ноември. Тридневното геомагнитно смущение се очаква да бъде със средна сила – ще засегне метеочувствителните хора, както и хората с хронични заболявания.

Магнитни бури през Ноември 2023
Магнитни бури през Ноември 2023

Поредната тридневна магнитна буря се очаква да удари земята на 10-12 ноември. Пикът на магнитната буря със средна интензивност ще настъпи на 12-ти – на този ден много жители на нашата планета трябва да бъдат особено внимателни.

Според прогнозите най-продължителната магнитна буря се очаква на 18-22 ноември. Пикът на магнитната буря се пада на 22 ноември – геомагнитното смущение ще бъде доста силно и ще засегне дори напълно здрави хора.

На 24-26 ноември ще има нова магнитна буря. Според прогнозата се очаква геомагнитното смущение да бъде със средна сила.

Магнитни бури през Ноември 2023
Магнитни бури през Ноември 2023

Последната магнитна буря предстои на 29-30 ноември – геомагнитното смущение ще бъде слабо и ще засегне само хората, които реагират на всички промени във времето.

През всички останали дни от последния месец на есента геомагнитните колебания ще бъдат слаби и няма да имат практически никакъв ефект върху човешкото тяло.

Как да се предпазите от магнитни бури през Ноември 2023

Магнитни бури през Ноември 2023
Магнитни бури през Ноември 2023

Повечето от населението на нашата планета реагира на магнитни бури, но те са сериозен проблем за тези, които реагират на всякакви промени във времето.

Специалистите препоръчват метеорологично зависимите хора да се грижат особено за здравето си в неблагоприятните дни – да прекарват повече време на закрито и да избягват физическа активност.

Много хора изпитват промени в настроението по време на магнитни бури, чувстват се зле и трудно заспиват. Можете да се справите с лошото здраве в неблагоприятни дни с леки упражнения, които подобряват кръвообращението в тялото, или разходка на чист въздух.

За да поддържате добро здраве по време на магнитни бури, трябва да се придържате към следните съвети:

Увеличете приема на течности, включително билкови и зелени чайове, за да избегнете дехидратация.

Намалете приема на пържени, пикантни и мазни храни и вместо това включете в менюто си повече сезонни зеленчуци и зеленчуци.

Магнитни бури през Ноември 2023
Магнитни бури през Ноември 2023

Увеличете физическата си активност и изберете ходене, за да подобрите физическото си състояние и да подобрите настроението си.

Избягвайте да пиете кафе, алкохол, цигари и наргиле, тъй като тези навици могат да повлияят негативно на вашето благосъстояние по време на лошо време.

Проветрявайте редовно стаята си и прекарвайте повече време на открито, за да поддържате здравословен микроклимат в помещението.

Опитайте да намалите стреса и нервното напрежение, например чрез медитация или дълбоко дишане.

Преди лягане помислете за контрастен душ, за да отпуснете мускулите си и да подобрите качеството на съня си.

Tagged ,
на горе