Любопитни Факти за Кравите, които ще ви накарат да ги заобичате

Любопитни Факти за Кравите
Интересно

Любопитни Факти за Кравите, които ще ви накарат да ги заобичате

Ако никога не сте мислили много за това колко прекрасни са кравите, сега е чудесен момент да започнете. Кравите са нежни любвеобвилни животни, които са привързани, емоционални и интелигентни. Махатма Ганди описва кравата като „поема на състраданието“. Кравите със сигурност заслужават нашето състрадание , както и нашето разбиране и уважение . Преди да започна да отглеждам, не знаех много за кравите. Бях виждала само веднъж на живо; все пак бях градско момиче.

Когато посетих ферма за отглеждани животни, бях изумена колко красиви, спокойни и любвеобвилни бяха тези животни. Да се ​​запозная отблизо с крава и да я докосна беше емоционално преживяване за мен. Докато нежно галех главата й с ръка, погледнах в очите на кравата и се извиних за предишното си поведение да ям телешко месо и за това, че не съм оценила полагащото й се място на тази планета до мен. Днес не само ценя кравите, но ги и обожавам.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Как котката избира стопанина си? Духовното значение на нейния избор

Топ 5 най-умни породи кучета

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Игнорирай негативните стимули, отнеси у дома си повече мир

Ако не знаете много за нашите приятели, ето 10 неща за кравите, които може да ви удивят:

Кравите са умни

Любопитни Факти за Кравите
Любопитни Факти за Кравите

Идеята, че кравите са глупави, е мит. Кравите всъщност са много интелигентни , любопитни и способни да мислят критично и да решават проблеми. Проучванията показват, че кравите са способни да учат асоциации и да използват минал опит, за да определят бъдещите си действия. Когато са изправени пред предизвикателство, кравите се вълнуват много с повишен пулс и мозъчни вълни. Някои крави дори скачат във въздуха , сякаш казват „Направих го!“

 Кравите имат страхотни спомени

Любопитни Факти за Кравите

Ако попаднете в присъствието на крава, бъдете мили с нея, защото тя ще ви запомни. Кравите имат страхотна памет и са много добри в запомнянето и разпознаването на лица дори след дълги периоди от време. Кравите също имат добра пространствена памет. Те могат да запомнят къде се намират неща като храна, вода, подслон, най-добрите места за паша и най-важното местоположението на техните бебета.

 Кравите са силно емоционални

Любопитни Факти за Кравите
Любопитни Факти за Кравите

Дори кравите имат промени в настроението. Те са недоволни, когато времето е лошо, и се усмихват, когато навън е слънчево. Подобно на хората, кравите търсят удоволствието и обичат да играят. Когато бъдат пуснати навън, след като са били затворени твърде дълго, кравите тичат, подскачат и скачат от радост. Понякога обаче кравата просто иска да бъде оставена сама, защото не се чувства добре и се изолира от другите. Кравите могат да бъдат капризни и чувствителни. Те може да не харесват определени индивиди и могат да държат злоба с години на други крави и хора, които са ги наранили.

 Кравите създават близки приятелства

Любопитни Факти за Кравите
Любопитни Факти за Кравите

Кравите създават силни връзки и приятелства, като избират да прекарват голяма част от времето си само с няколко предпочитани индивида. Те дори имат най-добри приятели. Проучванията показват, че когато кравите са със своите приятели, техните нива на стрес намаляват , а когато са отделени от тях, техните нива на стрес се увеличават. Кравите си помагат, учат се една от друга и вземат решения, основани на състрадание и алтруизъм.

Кравите имат водач – кралица

Любопитни Факти за Кравите
Любопитни Факти за Кравите

Може да звучи малко като в гимназия, но кравите имат социална йерархия с кралица крава . Често в стадото има една крава, която се смята за шеф и която диктува поведението на останалите крави. Всички крави, които не следват лидера, ще бъдат изолирани от стадото. Когато нови крави бъдат въведени в добре установено стадо, тя ще трябва да създаде мрежа и да изгради взаимоотношения, докато не бъде приета в стадото.

 Кравите обичат бебетата си

Любопитни Факти за Кравите
Любопитни Факти за Кравите

Най-силната връзка за една крава е тази между майка и бебе. Кравите имат силни майчински връзки и са внимателни, защитни и любящи родители. Когато е разрешено, кравата майка може да кърми телето си до три години. Връзката майка-дете продължава и след отбиването; майките и техните деца остават близки един до друг за цял живот. Има и усещане за майчина общност, тъй като други крави в стадото ще помогнат при отглеждането на телета, ако е необходимо.

Кравите скърбят дълбоко

Любопитни Факти за Кравите
Любопитни Факти за Кравите

Тъй като кравите създават толкова силни връзки с близките си, съвсем естествено е те да показват признаци на скръб, когато са разделени от тях. Когато телето бъде отнето, майката ще плаче и ще реве с часове, дори дни, и дори ще изпадне в дълбока депресия . Кравите майки ще търсят своите бебета, видимо притеснени, както телетата плачат за майка си.

 Кравите казват повече от Му

Любопитни Факти за Кравите
Любопитни Факти за Кравите

Докато кравите „мучат“, за да общуват, те също използват различни позиции на тялото и изражения на лицето. Друг начин, по който кравите „говорят“ е като имитират действията си една на друга. Ако една крава стане от и започне да ходи през полето, други крави може да станат и да я последват. Това групово поведение и работа в мрежа е вид комуникация между кравите.

 Кравите са силно привързани и прощаващи

Ако никога не сте разтривали корема на крава, трябва да опитате това преживяване. Кравите обичат да бъдат галени и чесани. Те са много любящи и приветстват взаимодействията с мили хора. Дори крави, които са били малтретирани или бити в миналото, могат да се излекуват с течение на времето, да простят и да се научат отново да вярват на хората.

Кравите могат да живеят до 20 години

Когато кравите не са поробени в месната и млечната промишленост, естествената им продължителност на живота може да бъде до 20 години. Това е над 4 пъти продължителността на живота на кравите, използвани за храна. Кравите, отглеждани за месо, се колят на по-малко от 2 години, а телетата , за телешко, не живеят повече от няколко месеца. Кравите, използвани в млечната промишленост, се изпращат на кланици, когато производството им на мляко намалее, обикновено около 4-годишна възраст. Очевидно кравите са предназначени да споделят тази Земя с нас за много по-дълго време .

В заключение: Сега, когато знаете толкова много за кравите, не забравяйте да отидете да се срещнете с тях в близка до вас ферма. Посетете едно от многото убежища за животни, където кравите могат да живеят в мир и безопасност, и може би дори разтрийте корема на една. Обещавам, че ще бъде щастливо „мукащо“ изживяване.

Tagged ,
на горе