Лечебна техника от Хавай има силата да промени живота ви

не живейте живота си тъжни
Психология

Лечебна техника от Хавай има силата да промени живота ви

 

Проста и ефективна техника за освобождаване от негативни мисли и емоции, която помага за хармонизиране на живота и вътрешното състояние. Техниката ви позволява да изчистите реалността си от излишното и негативното, за да освободите място за доброто и креативността.

 Хавайска мъдрост

 

Хоопонопоно е древна техника, която съществува от над 5000 години. Някои я наричат ​​техника за коригиране на грешки, други я наричат ​​лечебна молитва, трети я наричат ​​начин за рационализиране на енергията, а трети я наричат ​​практика на прошка и приемане. По един или друг начин работата с утвърждения от хавайски произход дава невероятни резултати.

Думата „hoo“ на хавайски означава „причина, действие“, а „ponopono“ означава „перфектен, правилен“. Буквално „хоопонопоно“ може да се преведе като „поправи грешката“ или „абсолютно правилно“. Терминът за първи път е въведен от Ихалеакал Хю Лин, терапевт в държавния затвор Канеохе в Хавай.

Само за 4 години, започвайки от 1983 г., той успява да излекува 28 от 30 психично болни затворници и институцията е била закрита.

Най-интересното в случая е, че тази техника успява да излекува и самия лекар, тъй като в тези моменти той е работил със собственото си подсъзнание. От своя страна той научил за тази техника за облекчаване на стреса от хавайски кахуна, шаман на име Морна Наламаку Симеон, който на тригодишна възраст придобил дарбата да лекува хората със специални думи.

Как работи техниката

Уникалната сила на хоопонопоно е, че всеки човек поема пълна отговорност за собствения си живот. Техниката ви позволява да изчистите реалността си от излишното и негативното, за да освободите място за доброто и креативността.

Повечето хора вярват, че с другите и лично с тях всичко се случва случайно. Всъщност всяко действие, решение или мисъл, която правим, има последствия. Ето защо е важно да се научите да приемате всеки опит и способността да благодарите на хората и съдбата за него. И също така да не „изпадате“ в състояния на униние, гняв и самоунищожение – напротив, намерете източник на сила в това.

Как да се подготвите за хоопонопоно:

  • Свържете се с по-висша сила (космос, Бог, в каквото и да вярвате) Помислете за проблема/човека, който ви засяга и защо се сблъсквате с него/него.
  • Осъзнайте своята абсолютна отговорност за това и я поемете изцяло върху себе си.
  • Чувствайте се готови да промените начина си на мислене, за да продължите напред.
  • Бъдете готови както да простите, така и да поискате прошка.

Запитайте се: „Как се чувствам в тази ситуация?“ Това е, върху което ще се съсредоточите, докато продължавате да работите с техниката хоопонопоно.

След това трябва да повторите четири фрази, като вложите всичките си емоции в тях:

„Обичам те“ – за да се отървете от негативните преживявания;

„Благодаря ти” – да приемете ситуацията и преживяването, дори и да е отрицателно;

„Прости ми“ – да хвърлиш бремето на негодуванието, съжалението и обвинението;

„Съжалявам“ – да признаеш своята вина и отговорност за случващото се.

Редът на фразите няма значение – действайте както сърцето ви казва. Можете да ги повторите на глас или на себе си. Важно е да правите това редовно, всеки ден, от 2 до 20 минути, като се концентрирате върху неприятна ситуация или образ на човек (или по-добре, неговата душа).

Ефективността на дадена техника не се влияе от това колко вярвате в нея. По-важно е каква енергия и сила влагате в изречените думи.

И веднага, за да започнете пътя на положителните трансформации, ви предлагаме да изпълните лесно упражнение. За да направите това, мислено се фокусирайте върху човека/ситуацията, която ви кара да изпитвате силни емоции. Напишете една от четирите фрази за hooponopono в коментарите. Нека тези думи, отправени към човека/ситуацията, която ви засяга, увеличат вашето щастие или, обратно, да ви освободят от неприятни преживявания.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе