Критиката от жената лишава мъжа от енергия

Критиката от жената лишава мъжа от енергия
Психология Любов и партньорство

Критиката от жената лишава мъжа от енергия

 

Жените много често се разочароват от избраниците си, опитват се да ги променят, но след поредния неуспешен опит се отказват. От там нататък те започват да се оплакват, да разказват на приятелите си за тежката си съдба и непрекъснато да критикуват мъжете си. Излишно е да казваме, че семейството едва ли ще просъществува дълго, ако подобно поведение е типично за жената.

Как избираме мъжете?

Представете си, че сте дошли в магазина за моркови. Пред вас има няколко щайги. В едната – морковите са евтини, но мръсни и зад тази мръсотия трудно се вижда истинският цвят на зеленчука, в другата – морковите са най-едри, най-ярки, но много скъпи, в третата – моркови с подходящ размер, но са с неправилна форма, в четвъртата – малко замръзнали и т.н. .д. Трябва да вземете решение – кой морков да изберете, защото всеки от тях има своите положителни и отрицателни характеристики. Избирайки едно нещо, вие, първо, ще изоставите предимствата на другото и, второ, ще бъдете принудени да приемете недостатъците на вашия избор. Но трябва да изберете, защото не можете да приготвите много от любимите си ястия без моркови, но искате да ядете. Като вземеш морков и го донесеш вкъщи, не го критикуваш, а започваш да готвиш с това, което е. Безполезно е да критикувате, защото това е ваш избор и вие носите отговорност за него . В краен случай можехте да не купите нищо и да се приберете с празни ръце. Винаги има избор.

По същия начин избираме мъже. Ние ги оценяваме и правим избор на едно и единствено. Съгласете се, че е глупаво да критикувате това, което сами сте избрали. Вие сте отговорни за вашето решение. И тогава или приемете това, което е, и живейте с него в любов и разбирателство, или си тръгнете, напуснете и търсете това, което е по-близо, но да седите до печката и да мрънкате колко е лошо е безсмислено, е просто глупаво!

 

Възможно ли е да се промени мъж?

Когато решихте да свържете живота си с този мъж, знаехте ли, че ще трябва да се научите да го приемате безусловно? Да приемеш означава да му позволиш да бъде това, което е и да го обичаш еднакво, без значение колко не ти харесва дадено нещо в него. И още повече – да обичаш всичко в него. Не можеш да обичаш наполовина: аз обичам едната част, а другата не. Омъжила сте се за цял човек, а не за част от него, така че бъдете готова да приемете всичко, напълно!

Има такава мъдрост, че жената винаги се надява: мъжът ще се промени с времето, но той не се променя. Мъжът пък вярва, че жената до него няма да се промени, но тя го прави. Това е присъщо на природата: ние, жените, сме променливи по природа и това е нашата същност, а мъжът е стабилен, непроменлив. За това ние го ценим. И не е нужно да чакате да се промени . Ако има изобщо нещо, което една жена може да промени в своя мъж, то това би станало само с любов, разбиране и приемане, а не с критика и осъждане. И най-важното – ако сам мъжът пожелае да се промени.

До какво води критиката, която отправяме към мъжа?

Ние привличаме в живота си точно това, за което мислим и за което говорим. Ако постоянно се заяждате с мъжа си, оплаквате се на приятелите си, че е невнимателен, груб, небрежен, вие привличате всички тези качества. Тайната е проста: ако искате любов и доброта – говорете за тях, ако искате внимателен и нежен съпруг – представете си го такъв. Но ако изберете критика, бъдете готови да приемете последствията от нея.

Лишавате мъжа от жизнена енергия

Факт е, че човек може да направи нещо, да постигне, да расте само когато има стимул и вдъхновение. Вдъхновението идва от музата. Нашата женска енергия вдъхновява и дава сила на мъжете .

Но ако безмислено я пропиляваме за осъждане, тогава вече не сме в състояние да вдъхновяваме. Мъжът губи източника на енергия и като резултат, първо, той спира да расте и, второ, се ядосва на жена си за това.

Вие разрушавате семейната лоялност

След като разказваш на целия свят колко е лош той – твоят избраник, неволно идва мисълта: защо страдам? Трябва ли да си тръгна и да намеря по-добър мъж? И такива мисли вече разрушават верността. И семейството, и живота. Ако изобщо не умеете да приемате, по принцип, тогава въпросът не е в мъжа – във всеки ще откриете нещо непривлекателно – а във вас и във вашата неспособност да обичате без условия.

Съсипваш живота на един мъж

С вашето неверие и неуважение към вашия мъж вие съсипвате репутацията му. И ако сте изнесли мръсното бельо от къщи, сега всичките ви приятели знаят, че съпругът ви хърка през нощта, хвърля чорапи из апартамента и не затваря тубата на пастата за зъби. Приятелите ви ще кажат на своите приятели, ще кажат на съседите и т.н. Механизмът е стартирал. Разберете – няма нужда да обсъждате съпруга си с приятели и роднини. Ако толкова имате нужда от това, то потърсете доверен човек, пред който можете да излеете мъката си и който ще запази всичко чуто за себе си. А най-разумното, което можете да сторите, ако трупате негодувание, е да се обърнете към психолог или семеен терапевт.

Какво да правя?

Заменете критиката с любов! Вие не просто избрахте този конкретен мъж. Вие го обичате. Открихте в него това, което го нямаше в другите. Спомнете си прекрасните му качества. Помислете колко време и енергия влага, за да можете да си купите нова рокля или да се отпуснете след натоварен ден, когато той мие чиниите. Ако просто оставите негативните мисли настрана за няколко минути, тогава със сигурност ще намерите много неща, за които можете да уважавате съпруга си . Така че защо да не се съсредоточите върху тях и да спрете да унищожавате семейството? Подарете на мъжа си своята топлина и доброта, споделете енергията си с него, вдъхновете го и ще видите как той ще ви благодари, ще видите колко неизразходвана нежност и обич се крие в него .

Бъдете Жена! Тогава мъжът до вас ще стане истински.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе