Кои са новите тенденции в банята?
Идеи за дома

Кои са новите тенденции в банята?

Ако сте сред хората, които държат на модерната визия в банята си, без съмнение ще се радвате да научите актуалните тенденции за тази част от дома си. Именно тях ще ви представим, като ще обърнем внимание на популярните цветове и десени.

През последните години обзавеждането на банята се е превърнало в един от най-важните аспекти за интериора на дома. Тя представлява място, където може да се релаксира и да се отдели време за себе си, затова е важно да се отдели достатъчно време за нейното обзавеждане.

Най-новите тенденции при дизайна на банята през 2023 година са свързани с геометрични форми, цветове от природата, естествени материали и различни текстури. В тази статия ще обсъдим в подробности тези тенденции, за да Ви помогнем да изберете най-доброто обзавеждане за Вашите бъдещи баня и дом.

Кои са новите тенденции в банята?

Четири начина да внесете природата в интериора на вашата баня

6 идеи да направите банята ви като в петзвезден хотел

 

Кои са новите тенденции в банята?

Модерни решения за банята с неутрални цветове

нови тенденции в банята
кои са новите тенденции в банята снимка: pinterest

Изграждането на всеки интериор започва с избора на основна цветова гама. За да бъдете в крак с модните тенденции в банята, ви съветваме да се насочите към неутралните сиви и бежови тонове.

Текстила все по модерен в интериора

нови тенденции в банята
кои са новите тенденции в банята снимка: pinterest

Още една актуална за банята тенденция са плочките с текстилен ефект. Тези керамични облицовки несъмнено са сред най-впечатляващите и модерни решения.

Пачуърк дизайнът – още един ключ към актуалността в банята

нови тенденции в банята
кои са новите тенденции в банята снимка: pinterest

Техниката пачуърк е добрe позната сред хората, които обичат сами да изработват декоративни изделия за дома си. Парчета плат с различни шарки се пришиват заедно и така могат да се направят много симпатични украшения за интериора. Обмисляйки подобна идея обаче, вероятно трудно си я представяте реализирана в мокрите си помещения.

Нежен тренд в банята с изящни листа

нови тенденции в банята
кои са новите тенденции в банята снимка: pinterest

Когато говорим за модни течения в интериора, природата е още един неизчерпаем източник на вдъхновение. Затова не е случайно, че сред водещите в момента тенденции за банята своето достойно място намират и нежните принтове с листа.

Кои са модерните цветови комбинации при обзавеждането на баня?

нови тенденции в банята
кои са новите тенденции в банята снимка: pinterest

В случая бялото никога не излиза от мода. Шкафовете, които ще поставите могат да бъдат в този неутрален нюанс или в цвят слонова кост. Така много лесно ще ги комбинирате с цвета на плочките, които сте избрали. Натуралните дървесни тонове са модерни и често намират място именно в мокрото помещение.

Шкафовете могат да бъдат направени от МДФ или дори по-луксозни от масивна дървесина. Така обстановката става уютна и спокойна. Хората, които обичат по-яките и крещящи цветове, могат да поръчат обзавеждане с някакъв цветен акцент, който се съчетава прекрасно с фаянса.
Как да създадете модерен интериор в банята?
Ремонт на мокрото помещение не се прави толкова често и щом сте решили да пристъпите към него, трябва да обмислите внимателно различните концепции. Добре е да създадете стилен и съвременен дизайн, който ще бъде актуален по-дълго време. Ето няколко от актуалните трендове за 2023 година:

Използвайте достатъчно огледала

Добра идея за малкото помещение. Те оптически ще го разширят и в същото време са изключително функционални. Съвременните модели имат елегантно вградено LED осветление. Огледалото може да бъде и част от горните шкафове.

Заложете на конзолни мебели

Модерното обзавеждане за баня с подобен монтаж спестява пространство и изглежда красиво. Всичко е монтирано на стените и така подът е свободен, за да поддържате по-лесно хигиената.

Търсете качествени мебели

Банята трябва да бъде оборудвана с обзавеждане устойчиво на влага. Не пестете средства, за да използвате дълго време мебелите, които сте харесали. Ако луксозните модели ви се виждат скъпи, може да изчакате и да ги поръчате, когато са в промоция.

Използвайте колонен шкаф

Дизайнът на този тип мебели е все по-актуален, защото създава усещане за елегантност и комфорт. Дори в малката баня подобно обзавеждане ще изглежда красиво и ще оползотвори правилно пространството.

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Когато водопадите са 5 и си в сърцето на джунглата на остров Бали

Tagged , , ,
на горе