какво да правим с любовта
Любов и партньорство

Когато любовта дойде: Какво да правим с любовта

Всеки мечтае за любов. Гледаме филми за любовта, пишем поезия и отправяме мечтателен поглед към звездите. И чакаме. Когато вратата ще се отвори и тя, голямата любов, просто ще прекрачи триумфално прага й. Но малко хора знаят какво всъщност представлява това чувство.

Само тези, които са изпитвали това уникално, всеобхватно чувство, могат да разберат.

И така, какво е любовта? Какво да правим с любовта? Възможно ли е всеки човек да изпита любов? Готови ли сте вие лично да изпитате любовта? Винаги ли е права тя?

 

Любовта е нещо живо, което нараства и пулсира в сърцето ни. Нищо чудно, че древните са наричали това състояние „божествен екстаз“. Усещането се сравнява с това, че все едно човек има едно сърце, което бие за двама и че обемът му е увеличен десетократно.

Любовното състояние е като калейдоскоп, който блести в различни цветове, нещо като джаз мелодия с безкрайни импровизации.

Дълбоката любов е различна всеки ден. Понякога звучи силно и ярко, а понякога пее тихо, а понякога плаче.

Да намериш това, което ти липсва

Няма по-голямо щастие от това, когато две души, чиито „енергийни амплитуди“ съвпадат, се намерят в нашия луд свят, където всеки няма време за любов!

Затова и не трябва да казвате на никого за чувствата си – нито на приятели, нито на познати, още повече пък на колегите в офиса. Защото, най-вероятно, освен завист и злоба, не ще получите друго в замяна.

Любовта като просветление

Любовта идва като просветление. Това е специален вид вдъхновяваща енергия, за която е невъзможно да се говори, просто трябва да я усетим сами. Затова, пазете и не разказвайте на другите какво се случва с вас!

Има хора, които не са способни на любов, които веднага ще нарушат святата енергия.

Любовта и интимността

Любовта се ражда в сърцето, а не в гениталиите.  И това е такова чувство, което никой не може да отмени, не може да го изключи или просто безцеремонно да го изреже от сърцето.

Единственото нещо, което някой „доброжелател“ може да направи, е да го обезцени в очите ви. Може би от завист, защото, например, това никога не му се е случвало на него.

Любовта не може да бъде убита

Но, разбира се, любовта не може да бъде убита. Ако сте сред щастливците да я преживеете в нейната най-чиста форма, трябва да знаете – тя ще е с вас за дълго време, ако не и завинаги.

Неслучайно любовта е характеризирана като болест – най-красивата болест, от която всички с нетърпение чакаме да се разболеем.

Любовта изчиства енергийните канали на живота

 

Дали силата на любовта е лечебна, това зависи само и единствено от хората, които се обичат. Съществува едно особено състояние,  наречено „самотни заедно“.

Става дума за много болезнена любов, когато хората по определени причини не могат да бъдат заедно, но в същото време те са абсолютно едно цяло, 100% сродни души! Ако такава трагедия ви се е случила, опитайте се да не падате духом, съветват психолозите.

В крайна сметка, ако например не можете да живеете живот един до друг, винаги можете да ходите паралелно и да продължите да си изпращате психически любов, топлина и грижи. Това е много високо ниво на осъзнатост, когато между хората възниква зряла, мъдра, истинска любов.

Тази, от която искате да летите, да живеете, да бягате боси в росата в 5 сутринта, тази, която може да бъде спечелена само чрез преминаване през немислим брой житейски тестове, така че душата да е напълно узряла да го приеме, но в  същото време не можете да й се насладите пълноценно! Идва ви на ум да се натъжите безкрайно, но не бива…

Все пак става дума за вашето лично щастие

Затова търсете истинската любов и когато я срещнете внезапно, както обикновено се случва, ценете я с цялото си сърце! Изживейте я, наситете й се, приемете я и й благодарете, че е избрала вас.

По материали от чуждия печат

Tagged ,
на горе