10 книги, променящи живота ви, които остават с вас завинаги

 книги, променящи живота ви
Интересно

10 книги, променящи живота ви, които остават с вас завинаги

ТЕЗИ КНИГИ ЩЕ ПРОМЕНЯТ НАЧИНА, ПО КОЙТО МИСЛИТЕ, ЧУВСТВАТЕ И ЖИВЕЕТЕ

Има книги, които забавляват, книги, които информират… книги, които говорят на мозъка, ума, интелекта и емоциите.

И тогава има книги, които сякаш говорят директно на душата – книги, променящи живота, които ви карат да се съмнявате в основните си вярвания, оставайки с вас дълго след като сте приключили с четенето.

Тези 10 шедьовъра попадат във втората категория. Всеки е удоволствие да се чете, съкровище за размисъл и в крайна сметка променя нещо дълбоко вътре във вас – само защото сте го изпитали.

10 книги, променящи живота ви, които остават с вас завинаги

Вдъхновяващи цитати, които да ви държат Мотивирани За Успех в Живота

Васил Левски: Примерът, който да ни вдъхновява и да не забравяме кои сме

infomax-logo-50-15-HW Излизат мемоарите на Бритни Спиърс, Барбра Стрейзанд и Илон Мъск

Ето 10 книги, променящи живота ви, които остават с вас завинаги

1. Алхимикът

от: Паулу Коелю

Година: 1988 г

книги, променящи живота ви
книги, променящи живота ви

Резюме: Първоначално публикувана на португалски, тази вдъхновяваща история за себеоткриването проследява Сантяго, андалуско овчарче, което копнее да пътува в търсене на светско съкровище. Но търсенето му го отвежда в различна – и много по-удовлетворяваща – посока, да се научи как да слуша сърцето си и да следва мечтите си.

Нещо специално от книгата: Лесен за четене и много описателен, този шедьовър ще ви вдъхнови да поемете смело по пътя към преследването на мечтите си – точно като Сантяго.

2. Пътят на твореца

От: Джулия Камерън

Година: 1992

книги, променящи живота ви
книги, променящи живота ви

Резюме: По същество работна тетрадка за самопомощ по креативност, тази променяща живота книга убеждава читателите по духовен, артистичен път. Със задачи за изпълнение в края на всяка глава, четенето на тази книга е динамично занимание.

Нещо специално за книгата: Дълбока и същевременно проста, тази книга има силата да превключи превключвателя за креативност във всеки – от счетоводители до спортисти и навсякъде по света.

3. Животът на Пи

От: Ян Мартел

Година: 2001

книги, променящи живота ви
книги, променящи живота ви

Резюме: Пи Пател е син на пазач в зоопарк, с енциклопедични познания за животните и вкус към философията. Докато имигрира в Северна Америка от Индия със семейството си, техният кораб потъва – и Пи се озовава сам в спасителна лодка с 450-килограмов бенгалски тигър. Това, което следва, е фантастична история за интриги и приключения.

Нещо специално от книгата: Въпреки че това не е книга за религията, тя разказва приказка за важността да вярваш в нещо – било то Бог, майката природа или собствената ти сила.

4. Пътят, по който се пътува по-рядко

От: М. Скот Пек

Година: 1978 г

книги, променящи живота ви
книги, променящи живота ви

Резюме: кръстоска на психология и духовност, тази нехудожествена книга е пълна с прозрение и мъдрост относно качествата, които правят един пълноценен човек. С красноречив преглед на сложни човешки понятия като дисциплина и любов, Пек теоретизира четири различни етапа на човешкото духовно развитие по пътя към себереализацията.

Нещо специално от книгата: Този цитат казва всичко: Проблемите изискват нашата смелост и нашата мъдрост; наистина, те създават нашата смелост и мъдрост.

5. Историята на любовта

От: Никол Краус

Година: 2005

книги, променящи живота ви
книги, променящи живота ви

Резюме: Тази красива книга в книгата разказва историята на Лео Гурски и любовта на живота му Алма. С приключение през океани и десетилетия, романът се подхранва от тръпката на мистерията и радостта от връзката.

Нещо специално от книгата: тази книга ще ви накара да мислите за Лео и Алма непрекъснато дни наред, след като я завършите – и докато историята ще избледнее от предната част на съзнанието ви, тя никога няма да ви напусне.

6. Разговори с Бога

От: Нийл Доналд Уолш

Година: 1995

книги, променящи живота ви
книги, променящи живота ви

Резюме: Пълното име на тази трилогия от книги е Разговори с Бога: необичаен диалог…и това наистина е необичаен диалог. Цялата поредица е завладяващ разговор – по теми, вариращи от религия и духовност до образование, любов и политика…Какво има след края на живота и преди началото му… Изучават се войната и мирът, знанието и незнанието, даването и получаването, радостта и тъгата, видимото и невидимото, истината и неистината…

7. Даряващото дърво

от: Шел Силвърщайн

Година: 1964 г

книги, променящи живота ви
книги, променящи живота ви

Резюме: Даряващото дърво е красивата, трогателна история за дърво, което обича малко момче. Дървото обича момчето и прави всичко възможно за него, докато расте – без да се съобразява с това какво получава в замяна.

Нещо специално от книгата: Привидно детска книга,  има ясно послание за читатели от всички възрасти – за дара да даваш и да приемаш различните начини, по които другите връщат обич.

8. Поток: Психологията на оптималното преживяване

От: Михай Чиксентмихай

Година: 2013

книги, променящи живота ви
книги, променящи живота ви

Резюме: Проучванията на автора през последните две десетилетия разкриха, че това прави житейските преживявания наистина удовлетворяващи – усещане за дълбока концентрация, потапяне и поглъщане. Тази класическа творба за щастието засяга съвременната психология, навлизайки в въпроси като семейството, изкуството и спорта, за да отговори в крайна сметка на въпроса – как да осмислим живота си?

Нещо специално от книгата: Тази книга, променяща живота ви, ще ви помогне да определите кога сте наистина щастливи – и да се насочите, за да увеличите тези добри вибрации.

9. Светът на Софи

от: Йощайн Гардер

Година: 1991.

книги, променящи живота ви
книги, променящи живота ви

Резюме: Роман и философско произведение в едно, тази променяща живота книга разказва историята на Софи Амундсен, тийнейджърка, живееща в Норвегия, и Алберто Нокс, философ на средна възраст, който я запознава с философията.

Нещо специално от книгата : Кой си ти? И откъде идваш? са двата основни въпроса, на които Софи трябва да отговори. Ще обмислите и тях.

10: Червената палатка

От: Анита Диамант

Година: 1997

книги, променящи живота ви
книги, променящи живота ви

Резюме: Този роман си представя завладяващата история на Дина – дъщеря на Лия и Яков и сестра на Йосиф. Надграждайки намеци в Книгата Битие, авторът пише за живота на жените в библейски времена, засягайки майките и дъщерите, акушерството, любовта и живота в чужда земя.

Нещо специално: Силно и дълбоко трогателна, тази история ще промени начина, по който мислите за библейските времена.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе