Как да станете лидер: 5 правила от Ирина Хакамада

Как да станете лидер: 5 правила от Ирина Хакамада
Психология

Как да станете лидер: 5 правила от Ирина Хакамада

 

Живеем в уникално време, когато няма правила, няма авторитети и всеки човек е свободен сам да създаде свой живот. Според бизнес треньора Ирина Хакамада всеки може да стане лидер в живота и своя бизнес. Какво е необходимо за това, тя обяснява стъпка по стъпка в майсторски класове. Ирина Хакамада е политик, бивш кандидат за президент, бизнесдама, кандидат на икономическите науки, писател, публицист.

 

Станете лидер на живота си и останалото ще последва. Но за това трябва да сте подготвени за рискове. За щастието трябва да се плати. Да си тъжен и нещастен винаги е безплатно, можеш да си колкото искаш. Но за да бъдеш щастлив, трябва да поемеш риск.

Бях дебела, несигурна жена, облечена така, че мъжете да ме избягват. Отне ми много време да се променя и да стигна до това, което съм днес. Надявам се, че на вас това ще ви отнеме много по -малко време.

 

Какво е необходимо, за да станеш лидер?

 

1.Бъдете индивидуалисти – направете си супа по вашата рецепта

Ако искате да разчитате на себе си, трябва да разберете, че се движите по своята пътека. Сварете супата по вашата рецепта, вие сте господар на живота си. Днес е по -лесно от всякога, има милион възможности. Създайте свои собствени правила.

 

2. Овладейте професията си

Развийте се професионално. Това е застраховка, това е базата, която ще ви помогне да оцелеете в най -трудните времена. Учете непрекъснато, получавайте нова информация.

Професията ви е тази, която ви дава пари, така че до 30 -годишна възраст орете, сейте и жънете – овладейте професията.

 

3. Не поглеждайте назад към властите

По време на държавни кризи няма авторитети. Вие сте свой собствен авторитет. Това е поредната уникалност на нашето време и нов феномен. Всички лидери са в социалните мрежи днес. Съседът става авторитет, този, който харесвате, връзките са станали хоризонтални, а не вертикални. Много експерти смятат, че социалните медии ще заменят всички социални институции през следващите 30 години.

И днес няма лидери. Вие сами правите страната. Вие сте лидерът.

 

4.Научете се да понасяте удари

Не изпадайте в истерия от всеки провал, запазете спокойствие, не се изнервяйте. Всяка истерия е голяма загуба на енергия. Не се страхувайте да паднете! Това е добре. Ако лидерите падат, значи са сериозни. Колкото по -бързо и по -високо сте летели, толкова по –болезнено ще паднете. Бъдете подготвени за това.

Как да издържите удара? Основният ми принцип е да „умра“ предварително. Само мъртвия самурай печели в смъртен бой. Умри. Изживейте най-лошия сценарий в главата си. И си представете какво ще правите след това. Бъдете ясни и конкретни относно стъпките си след поражение. И след това, като във филм, превъртете „лентата“ обратно до първия кадър и влезте в битка. Веднага ще видите как отивате на среща, за заем или за интервю в съвсем различно състояние.

 

5. Не се страхувайте от отчаянието

Всички умни хора преминават през ужасни кризи и депресия. Само глупаците са доволни от всичко и живеят като саксийни растения. Как да обърнем отчаянието в положителна посока?

Има един доказано ефективен начин – просто не се страхувайте да стигнете дъното. Отидете на вилата, лежете там една седмица, не общувайтес никого. Казвайте си колко ужасни загубеняци сте, самосъжалявайте се.Но в един момент тялото се уморява от това и ви казва: хайде стига, животът продължава! Не си мъртва, слънцето грее. Нещата са добри! И вие ставате и продължавате.

Tagged , , ,
на горе