Как да разберем мъжа: Причини за сривовете и конфликтите във връзката

сривовете и конфликтите във връзката
Любов и партньорство

Как да разберем мъжа: Причини за сривовете и конфликтите във връзката

Според психолозите повечето сривове в отношенията и конфликтите, които възникват в тях, се появяват поради неразбиране на мъжката психология и неспособността на жените да контролират силния пол.

Втората често срещана причина е безотговорността от страна на мъжа и нежеланието му да порасне.

Мъжете се различават от жените, не само от физиологична гледна точка, но и от психологическа, интелектуална и емоционална.

На пръв поглед тази информация е известна на всички, но по време на ежедневието веднага се забравя в моменти на несъгласие. А ако не беше така, тогава много скандали можеше да бъдат избегнати.

Как да разберем мъжа?

Разбирането на мъжа ще бъде лесно, ако ясно овладеете психологическите различия между мъжете и жените.

Мъжът е по-упорит и обича да печели женско внимание, както и да отстоява позициите си.

Жените предпочитат да намерят компромис, затова си струва да използвате това умение и от време на време да отстъпвате на мъжа си.

Помнете, че един мъж не мисли много-много, а веднага започва да действа. Затова не бива да се обиждате на силния пол. Такава е природата им.

Всеки мъж обича вниманието, което му се обръща, обичта и оценява грижите, положени за него. Той обожава да бъде посрещнат с искрена усмивка на устните и да не пести от прегръдки.

Мъжете харесват да са необходими. Те получават удоволствие, когато жените отправят молби, които те могат да изпълнят. Но не очаквайте мъжът сам да разбере кога да предложи своята помощ.

Основното е да представите спокойно, без да изпадате в истерия.

Всички жени, без изключение, момичетата правят една и съща грешка, мислейки, че като говори с мъжа, той ще изслуша всичките й проблеми и ще покаже съчувствие. Не всеки мъж е способен на такъв вид комуникация. В повечето случаи, вместо съвети и препоръки, трябва да очаквате от него само сърдечен разговор. Само благодарение на самоуважението и адекватното си поведение, жената е в състояние да получи от мъжа изпълнение на своите желания.

Мъдрата жена знае, че човек от време на време трябва да бъде сам със себе си, просто да лежи на дивана и да гледа телевизия. Тя разбира, че той не може да й отделя внимание 24 часа в денонощието.

На мъжете също така не им харесва, когато се опитват да ги контролират или задават голям брой въпроси: „Какво направихте?“, „Какво видяхте?“, „С кого общувахте?“ и така нататък … Ако една жена не осъзнае, че е невъзможно да направи това, връзката скоро ще приключи, защото мъжът просто игнорира такива въпроси.

Как да разберем отношението на мъжа?

Жените не трябва да забравят, че мъжете са различни същества, така че не винаги е лесно да ги разберете. Те възприемат поведението на жените по различен начин. Причината е мъжката психология.

За много мъже годишнината от сватбата или денят, в който се срещат за първи път, не се считат за значими дати. Това не значи, че жената им е безразлична.

Силният пол иска да прави велики неща, но спазването на традициите не е толкова важно за неговите представители. В тази връзка не се обиждайте, а просто предупреждавайте предварително за важни за вас събития.

Не правете скандали и не упреквайте мъжете за тяхното невнимание. Опитайте се да обясните кои неща  са наистина важни за вас.

Когато получите това, което сте искали, благодарете на любимия си, по този начин той ще разбере колко е важно за вас това. Благодарение на женското търпение и искрените чувства, мъжът постепенно ще започне да разбира значението дори на най-малките подробности във връзката.

Tagged , , , , , , , ,
на горе