Как да получите перфектни вежди
Здраве и красота

Как да получите перфектни вежди

Ако искате перфектни вежди, имате няколко възможности: можете да отидете в салон и да ги нанесете с восък или резба, или можете сами да създадете перфектната форма. Първо разберете каква форма е най-подходяща за вашето лице, след това решете колко дебели или тънки да изберете и оформете веждите си с помощта на пинсети и молив за вежди. Със страхотни вежди можете да сте една крачка по-близо до визията на филмовата звезда. Грабни тези пинсети!

Искате да излезете с него? Поканете го

8 идеи за вечерен грим

7 модела дънки, които ще са хит тази пролет

 

Как да получите перфектни вежди

Измисляне на вашата перфектна форма на вежди

перфектни вежди
Как да получите перфектни вежди снимка: pinterest

Намерете мястото, където трябва да започват веждите ви. Намирането на точното място за започване на вътрешните ви вежди е от ключово значение за създаването на перфектни вежди, тъй като започването твърде навътре може да наруши баланса на лицето ви.За да разберете къде трябва да започват вътрешните ви вежди, използвайте следната техника:

Като обща отправна точка вземете молив или друг дълъг, тънък инструмент и го подравнете с вътрешния ъгъл на окото си. Мястото, където инструментът припокрива веждите ви, е мястото, където трябва да започне. Маркирайте мястото, като направите точка там с молив за очи. Повторете от другата страна.

Ако обаче имате близко разположени очи, раздалечете веждите си малко по-далече. Ако имате широко разположени очи, раздалечете веждите си малко по-близо една до друга. Това помага да балансирате вашите функции.
Ако не сте сигурни какво ще изглежда най-добре, помислете за посещение при обучен естетик за сесия за картографиране на веждите. Естетикът ще използва вашите очи и нос като водачи, за да създаде вежди, които ще рамкират и подчертаят чертите ви

Намерете мястото, където дъгата на веждите ви трябва да е връхна.

Повечето вежди естествено се извиват около окото и намирането на мястото, където дъгата е върхова е от съществено значение, за да изглеждат перфектно. Използвайте същия дълъг, тънък инструмент, за да разберете къде трябва да достигне връх арката ви, като следвате тази техника: 

Погледнете право напред в огледалото и подравнете инструмента с външния ръб на ноздрата и външния ръб на ириса. Мястото, където инструментът пресича веждите ви, е мястото, където арката ви трябва да е връх. Маркирайте го с точка с помощта на молив за очи. Повторете от другата страна.
Ако имате кръгло лице, стремете се към по-ъгловати вежди. Като алтернатива изберете меко заоблена вежда, ако имате квадратно или продълговато лице. Така ще се доближите с една стъпка към вашите перфектни вежди.

Определете къде трябва да завършва веждата ви.

перфектни вежди
Как да получите перфектни вежди снимка: pinterest

Намирането на правилното място за края на веждите е толкова важно, колкото и къде започва. Искате веждите ви да рамкират грациозно очите ви и да имате перфектни вежди? Намерете правилното място, като подредите дългия, тънък инструмент по следния начин:

Подравнете инструмента от ръба на ноздрата до външния ъгъл на окото. Мястото, където инструментът пресича външната ви вежда, е мястото, където трябва да свърши. Маркирайте мястото с точка с помощта на молив за очи.
Въпреки това, ако имате дълго лице, изпънете веждите си малко по-напред. Ако имате широко лице, външните краища на веждите ви трябва да са по-тънки и по-деликатни.

Попълване на веждите

Изчеткайте космите на веждите си. Вземете малка четка за вежди или гребен с фини зъби и изчеткайте космите нагоре в посоката, в която растат.Това ще ви помогне по-лесно да разберете кои косми трябва да бъдат оскубани и ще получите желаните от вас перфектни вежди.

Очертайте желаната форма на веждите си.

перфектни вежди
Как да получите перфектни вежди снимка: pinterest

Ако имате произволни косми под или отстрани на веждите, ще искате да ги премахнете. Свържете точките, които сте нарисували, когато определяте желаната форма на веждите си. Ако имате практика да свивате веждите си, можете да нарисувате очертанията със свободна ръка с молив за вежди. Като алтернатива можете да вземете шаблон за вежди от магазин за красота или онлайн магазин и да очертаете шаблона с молив за вежди. Така ще получите перфектни вежди.

Оформете веждите си

перфектни вежди
Как да получите перфектни вежди снимка: pinterest

Попълнете веждите. Вземете молив за вежди в нюанс, близък до този на веждите ви, и направете леки удари в посоката, в която расте косата ви, за да попълните външния си вид. Космите на веждите обикновено не растат напълно равномерно, така че попълването на празнините е необходимост за създаване на перфектни вежди.

Не правете арка там, където я няма, и не се опитвайте да удължите веждите си с молив. Ще бъде твърде очевидно, че сте нарисували допълнителни части.
За най-естествен вид изберете молив за вежди с 1 или 2 нюанса по-светъл от естествения цвят на веждите ви.
За по-тежък вид изберете молив за вежди, който е с един или два нюанса по-тъмен от естествения ви нюанс на веждите.

Tagged ,
на горе