Как да подредите масата за Коледа?
Идеи за дома

Как да подредите масата за Коледа?

Как да подредите масата за Коледа е дилема, пред която много домакини са изправени. Съчетани цветовете, подредени според етикета съдове, празничен декор с умерени акценти са само част от нещата, за които трябва да помислите.По традиция цветовете за Коледа са червено и зелено, но това не означава, че сте длъжни да декорирате трапезата само с тях. Всичко зависи от цветовата гама, в която сте украсили стаята, където ще се храните. Някои наистина залагат на традиционното и изпитаното, защото харесват съчетанието на червената покривка със зелените елхови клонки.

Как да подредите масата за Коледа?

Как да влезете във форма за коледните празници?

Как да подредите масата за Коледа? 5 аромата, които да подготвят дома за Коледа

Как да подредите масата за Коледа? Бюджетна коледна украса от шишарки

Празничният сезон е свързан с прекарване на качествено време с любимите хора, а коледната маса е мястото, където всички се събирате. Направете незабравимите си моменти още по-специални, като отделите време, за да създадете идеалната обстановка за вашите празнични празници. Ето нашите най-добри идеи за коледна украса на масата, които ще ви помогнат да създадете правилната визия за вас.

Как да подредите масата за Коледа?

1.Подредба на масата според етикета

Коледа
Как да подредите масата за Коледа? снимка: pinterest

Тъй като по празниците и по Коледа става въпрос за по-специално семейно събиране, е хубаво да подредите масата според общоприетия етикет. Това ще рече, че чиниите трябва да са подредени на около 2-3 см от ръба на масата. Желателно е да са поставени една в друга, като най-отдолу стои чинията за основно ястие, а най-отгоре – за супа или предястие.

Много домакини обаче избират да не струпват чиниите на масата, а да ги сервират поотделно заедно с ястието.

2. Създайте завладяващ централен елемент

Коледа
Как да подредите масата за Коледа? снимка: pinterest

Създайте свой собствен централен елемент.Можете да добавите миниатюрни дрънкулки за изблик на цвят – това ще направи красива и индивидуална декорация за вашата маса за хранене през празничния период.

Създайте зашеметяващ център, като поставите коледна гирлянда в центъра на вашата маса. Светещите гирлянди са идеални за добавяне на топла светлина вечер. Изберете топли бели светлини, съчетани с разпръснати червени и зелени шарки за уютен, традиционен вид, или ледено бели или многоцветни светлини за ярък и закачлив външен вид, който върви с по-ярки, модерни цветове. Така вашата Коледа ще я усетите най-близо до вас.

3. Изберете перфектния комплект за хранене

Коледа
Как да подредите масата за Коледа? снимка: pinterest

От чинии и купи до чаши за вино и чаши, наличието на правилния сервиз за хранене ще направи всичко различно в обстановката на вашата маса за Коледа. За наистина впечатляващ външен вид, наредете страничните си чинии върху чиниите си за вечеря и ги покрийте със сгънати салфетки и клонки от зелен лист и евкалипт.

Уверете се, че сте обмислили и прибори за хранене и напитки. Вашият зашеметяващ пейзаж на масата няма да бъде завършен, докато не поставите чашите си за вино или шампанско до чаши за вода. Пренесете стила на вашата маса на следващото ниво, като включите различни цветни чаши и флейти, като тези флейти от розово злато за шампанско.

4. Осветете със светещи декорации

Направете истинско изявление, като изберете великолепни светещи декорации на вашата маса, като арки за свещи и празнични поставки за чаени свещи. Арките за свещи включват безпламъчни LED свещи за напълно безопасна алтернатива на свещите, които все още ви дават същия светещ ефект – идеални за натоварени коледни маси с деца.

Като алтернатива, добавете зашеметяващи коледни поставки за чаени свещи. Те добавят дълбочина към вашето пространство за хранене, тъй като включват набор от зеленина, включително естествени шишарки, дървени звезди, дрънкулки и горски декорации. Пазарувайте пълната гама свещници за напълно празничен вид за вашата Коледа.

5. Включете малко празнична зеленина

Коледа
Как да подредите масата за Коледа? снимка: pinterest

Привличащ вниманието начин да украсите маса е да добавите малко сезонна зеленина – истинска или изкуствена. Нямаше да е Коледа без дърво, така че защо да не добавите едно на масата си?

6. Коледна купа за декорация

Лесен начин за създаване на декорация за трапезата за Коледа е да използвате голяма кристална или стъклена прозрачна купа. Сложете в нея истински шишарки (ако имате възможност ги боядисайте с червен или зелен спрей за допълнителен ефект), пръчици канела и резенчета изсушен портокал. Така ще създадете един интересен аксесоар, който може да се използва за декорация както на масата, така и на други места в дома. Освен че изглежда добре, той има приятен аромат на канела и цитрус – типичните коледни ухания!

 

Tagged , , , , ,
на горе