Как да намерите половинката си
Любов и партньорство

Как да намерите половинката си: План стъпка по стъпка

Много хора имат проблеми с намирането на подходящ партньор, без значение дали става дума за мъж или жена. Това се случва тъй като хората сме склонни да повтаряме и същи грешки във всяка една нова връзка. Правим го отново и отново, несъзнателно, просто прилагайки старите и добре заучени модели на поведение.

Естествено, това не води до нищо добро.  Стоим си все сами и чакаме сродната душа. Може ли да променим нещата? Определено, да. Психолозите ви предлагат няколко стъпки, с които ще ви бъде по-лесно да откриете голямата любов и да бъдете щастливи.

Помислете как виждате своя партньор в живота

Можете да списък с качествата на вашия потенциален партньор. Само внимавайте, защото Законът за привличането работи и трябва да се съобразявате с него. Опишете възможно най-подробно всичко и при никакви обстоятелства не пишете това, което не искате.

Разделете списъка на 3 категории:

Които са задължителни и без тях сте за никъде

Които много бихте искали

Които са добри, но не и принципни

Погледнете се в огледалото и отговорете на въпроса: Привлекателен ли съм човек?

Склонни сме да изискваме през цялото време, вместо да отделяме малко време и усилия за да станем наистина такива, каквито искаме. Помислете и за характера – обиждате ли се често, обичате ли да заблуждавате другите и най-вече себе си, както и други жизненоважни въпроси, от които зависят отношенията ви с бъдещия партньор. Опишете се добре и преценете като трета страна – би ли ви било добре на вас самите с такъв човек? Ако мислите, че нещо може да промените за добро, непременно предприемете нужните дейсйтвия.

Събудете подсъзнанието си

Дори след като срещнете човека на мечтите си, може да не успеете да създадете щастлива и здрава връзка. Защо? Поради вътрешните си нагласи. Например, не сте готови да се виждате всеки ден, не сте готови да жертвате работата, не сте готови да се доверите и още много други такива причини.

Затова помислете дали вашите желания и вашите действия са последователни. Дайте си честен отговор. Това е особено важно.

Променете себе си

Направете план за това, което искате да промените в себе си. Направете списък с чертите на характера, които ви пречат да влезете в желаната връзка. И работете по всеки отделен елемент по списъка. Стъпка по стъпка. Последователно и уверено.

Вярвайте в успеха

Един ден ще се събудите и ще осъзнаете, че сте се превърнали в привлекателен и желан човек. Отпуснете се, бъдете себе си. А срещата с мечтания партньор е само въпрос на време.

Tagged , , , , , , ,
на горе