5 начина да излезете от депресията при връзка от разстояние
Любов и партньорство

Как да излезете от депресията при връзка от разстояние

Депресията при връзка от разстояние е не само реална, но и по-често срещана, отколкото си мислите. Само за миг преминавате от чувството за непобедимост до желанието да се свиете в ембрионална позиция от безсилия.

Отношенията с половинката може да са чудесни, но все по-рядко да започвате да се виждате. В резултат на това започвате да изпитвате трудности да се изразите. Напълно нормално е да се чувствате по този начин.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Риана и рапърът A$AP Rocky разголиха душите си пред Vogue- Великобритания

Но когато тъгата се превърне в ежедневен спътник и започне да се появява депресия от връзка от разстояние, е важно да я разпознаем, за да имаме най-добрата възможност да се справим с нея. Ето и как да го направите:

Говорете за депресията при връзка от разстояние

Звучи лесно, нали? Просто отворете устата си и оставете всичко да излезе наяве. Но в действителност да се говори за депресията при връзка от разстояние, а и не само, е адски трудно. Много ни е грижа какво мислят другите и никой не обича да изглежда уязвим, което може да ни попречи да се отворим, когато наистина имаме нужда.

Може да си мислите, че другите ще се притесняват твърде много или че може да сметнат, че това е прекалена реакция. Но този ред на мисли трябва да бъде прекъснат! Депресията при връзка от разстояние не трябва да се приема леко и подкрепата на околните играе ключова роля за възстановяването.

Не забравяйте, че не сте сами, не липсват хора, към които можете да се обърнете за помощ, ако депресията при връзка от разстояние споходи и вас. Такива са близките ви, приятелите ви, а и най-вече вашият партньор.

депресията при връзка

Създаване на рутинни дейности

Когато чувствате депресия във връзката и ви липсва партньорът, може да ви се струва, че всеки ден се слива със следващия. Това е, защото единственото, за което мислите, е да сте с него.

Зациклянето върху този негативен поток от мисли може да изсмуче живота от вас. Времето е спряло, а рутината, в която сте изпаднали, ви кара да се отдръпнете и да не се фокусирате върху ежедневието.

Именно тук създаването на рутина е от ключово значение. Създаването на график и придържането към него ви помага да се съсредоточите върху текущата задача. По този начин умът ви е зает и държи негативните мисли настрана, което ще ви помогне да излезете от депресията при връзка от разстояние.

депресията при връзка 1

Поставите цели

Създаването на рутинни процедури и поставянето на цели вървят ръка за ръка. Ако мислим, че рутинните действия са основата за създаване на промяна, то целите са градивните елементи, поставени върху тази основа.

Когато започвате, е задължително да си поставяте цели, които можете да постигнете. Поставянето на погрешни или недостижими цели може да има обратен ефект. Най-просто казано, целите трябва да са постижими, измерими и реалистични и с конкретен срок.

Правете физически упражнения

Знаем, че физическите упражнения могат да повлияят на здравето и външния ни вид. Но какво влияние оказват върху благосъстоянието ни и конкретно при справянето с депресията при връзка от разстояние.

Когато се упражнявате, тялото ви започва да реагира по различни начини. Той освобождава ендорфини, които действат като болкоуспокояващо. Норепинефринът – невротрансмитер, който играе роля за настроението ви, също се повишава.

Тялото не е единственото, което трябва да се тренира. Трябва да го правите и с ума си, а ключът за това е медитацията.

депресията при връзка

Яжте здравословна храна

Депресията при връзка от разстояние, а и при всяка друга такава може да доведе до лош апетит, пропускане на хранения и непреодолимо желание за сладки храни. Това пък води до липса на важни витамини и минерали.

Проучвания показват, че тези, които се хранят с по-здравословни храни, по-рядко изпадат в депресия. При тези, които са консумирали повече преработени храни, вероятността да страдат от депресия е била по-голяма.

Вижте още:

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

4 зодии, които обичат да правят услуги на своята половинка

4 зодии, които преживяват раздялата, като излизат с друг

Защо някои момичета си падат по лоши момчета?

Каква ще бъде 2023 г. за всяка зодия?

Открий истинската причина защо още сънуваш бившия си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе