Как да внесете положителна енергия в живота си

Как да внесете положителна енергия в живота си
Психология

Как да внесете положителна енергия в живота си

Чудили ли сте се как можете да внесете положителна енергия в живота си? Когато сте заседнали в коловоз от негативна енергия, може да ви е трудно да се измъкнете. За щастие, има много начини да внесете много положителна енергия в живота си.

Първо и най-важно е да си създадете навика да мислите позитивно, което може да разсее негативните чувства и енергия от живота ви.След това поемете ангажимент да приоритизирате собствените си мисли и чувства пред другите, за да можете да сте в крак със собственото си психично здраве. И накрая, направете някои положителни физически промени в обкръжението си, като например ремонт на дома си или излизане на тичане. Винаги помнете – когато става въпрос за живота ви, вашето щастие е най-важно.

Ето няколко трика как да привлечете положителна енергия към себе си:

Очаквайте, че ще ви се случат хубави неща.

положителна енергия
Как да внесете положителна енергия в живота си снимка: pinterest

Събуждайте се всяка сутрин с предчувствието, че на хоризонта се задава нещо страхотно. Дръжте ума си на положително, изпълнено с надежда място през целия ден и забележете дали събитията в живота ви изглеждат особено оптимистични. В много случаи положителната нагласа може естествено да приветства положителната енергия в живота ви, превръщайки един посредствен ден в страхотен!

Дръжте очакванията си реалистични. Положителната нагласа вероятно няма да ви направи победител в лотарията, но ще ви накара да се чувствате по-щастливи през целия ден!

Например, кажете си на глас, че ще имате добър ден, веднага щом се събудите сутрин. Това ще ви помогне да внесете положителна енергия в живота ви.

Изхвърлете негативните си мисли и чувства.

положителна енергия
Как да внесете положителна енергия в живота си снимка: pinterest

Отделете малко време, за да се съсредоточите върху това, което ви влече надолу. Когато мислите за негативни теми, в крайна сметка изпълвате ума си с негативна енергия. Вместо това вземете решение да приемете това, което не можете да промените, и се опитайте да продължите напред с по-положителни мисли.

Например, ако се притеснявате, че сте се справили зле на тест, положете конкретни усилия, за да оставите това безпокойство. Кажете си: „Не мога да променя това, което вече се случи днес, така че ще направя деня си по-добър, като излизам с приятел по-късно.“ Това ще ви помогне да внесете положителна енергия в живота ви.

Не се спирайте излишно на вашите проблеми и болести.

положителна енергия
Как да внесете положителна енергия в живота си снимка: pinterest

Докато болестта и други дългосрочни проблеми могат да бъдат болка за справяне, опитайте се да не инвестирате никаква негативна енергия в тези перспективи. Вместо да мислите за неконтролируемите части от живота си, вместо това се съсредоточете върху аспектите, които можете да контролирате.

Например, ако чувствате, че страдате от настинка, опитайте се да не се фокусирате върху симптомите си. Вместо това гледайте на това като на безплатно извинение да се отпуснете, да се насладите на топла напитка и да гледате телевизия! По този начин ще вкарате положителна енергия в живота ви бързо и лесно.

Опитайте се да се смеете и да се усмихвате, когато е възможно.

положителна енергия
Как да внесете положителна енергия в живота си снимка: pinterest

Създайте навик да се усмихвате всеки ден. Поканете вашата положителна енергия в живота си, като активно търсите полезните и забавни аспекти на всеки ден. Постарайте се да изпълните живота си с позитивни хора, които винаги носят усмивка на лицето ви.
Например, опитайте се да придобиете навика искрено да се смеете на оптимистичните истории на приятелите си.

Кажете благодаря за всички добри аспекти на вашето съществуване.

Отделете малко време, за да внесете малко положителна енергия в живота си, като помислите за всичко, за което сте благодарни. Когато сте сами, признайте всичко в живота си, което ви прави щастливи, като вашите приятели и семейство. Можете също така да напишете списък с всичко, което ви прави щастливи, ако искате да имате физическо напомняне под ръка.

Например, опитайте се да мислите за всеки положителен аспект от живота си, дори и да е светски. Отделянето на момент, за да прекарате време с вашия домашен любимец, или прекарването на известно време в занимания с хоби, могат да се считат за положителни и добри моменти в живота ви.

Простете на онези, които са ви обидили в миналото.

Помислете за всички хора, които са ви наранили, независимо дали е било наскоро или преди много време. Все още ли таите негативни чувства към тези хора? Ако е така, може да приветствате негативната енергия в живота си, без да го осъзнавате. Отделете момент, за да простите мислено на хората, които са ви наранили, и изгонете тяхното влияние от живота си.

Прошката не означава, че трябва да вярвате или да харесвате въпросния човек (или хора). Това означава, че се освобождавате от проблема и емоционалния смут, който идва с него. Това ще ви помогне да внесете положителна енергия в живота ви.

Ангажирайте се да обичате себе си.

положителна енергия
Как да внесете положителна енергия в живота си снимка: pinterest

Отделете малко време, за да помислите за всичките си положителни качества и ги запишете в списък. Запишете всичко, в което сте добри, независимо дали е спорт, хоби или добър приятел. Въпреки че може да е трудно да мислите за добри неща за себе си, не забравяйте, че ще поканите положителна енергия в живота си, след като го направите.

Например опитайте да си кажете: „Може да нямам много хобита, но съм наистина добър в това да върша нещата бързо и ефективно.“

Опитайте се да кажете положителни неща за себе си на глас. Дори и да ви е трудно да повярвате в това, което казвате, чуването на тези утвърждения може да ви помогне да изградите увереността си.

Не компрометирайте собственото си щастие заради другите хора.

положителна енергия
Как да внесете положителна енергия в живота си снимка: pinterest

Въпреки че е важно да мислите за другите, опитайте се да не забравяте за себе си в процеса. Преди да се съгласите да направите нещо с приятел или член на семейството, решете дали това е нещо, което ще ви направи щастливи или не. Като избягвате стресиращи дейности и задачи, можете да поканите много повече положителна енергия в живота си.

Например, ако не обичате да пътувате, но вашите приятели ви канят на разходка през уикенда в града, сложете крак и обяснете защо предпочитате да не отидете. Кажете нещо като: „Наистина оценявам, че мислите за мен, но се чувствам наистина изтощен и стресиран, когато пътувам. Надявам се да си прекарате страхотно!“

Предприемете активни стъпки за постигане на целите си.

положителна енергия
Как да внесете положителна енергия в живота си снимка: pinterest

Ако искате да постигнете нещо голямо, помислете за приложими начини, по които можете да постигнете тези цели. Не очаквайте да изпълните мечтите си за седмица или месец – вместо това разделете целите си на малки, постижими бебешки стъпки. Докато изпълнявате всяка стъпка, отделете малко време, за да отпразнувате малките победи!

Например: Ако искате да владеете свободно друг език, първо трябва да разработите учебен план. Започнете с изучаване на основна граматика и речник, след което проправете пътя си към разговорно говорене.

Многото практика е най-добрият начин да подобрите езиковите си умения. Този трик ще ви помогне да внесете положителна енергия в живота си.

Стремете се да бъдете внимателни и присъстващи всеки ден.

Дръжте се вкоренени в събитията и дейностите от ежедневния си график. Вместо да вършите домакинската работа и свързаните с работата задачи автоматично, отделете малко време, за да помислите как и защо правите тези неща. Дайте приоритет на усещането за осъзнатост във всичко, което правите, за да приветствате повече продуктивна, положителна енергия в живота си.

Внимателността не е задача, която можете да отметнете от списък. Това е начин на живот, който включвате през целия си ден, като се започне от момента, в който се събудите.

Поставяйте ясни граници с другите редовно.

положителна енергия
Как да внесете положителна енергия в живота си снимка: pinterest

Извършвайте честа поддръжка на вашите приятелства, като определяте докъде искате да стигне връзката. Винаги, когато говорите с приятел или познат, обърнете внимание на собствените си мисли и чувства. Ако нещо, което човек казва, ви кара да се чувствате неудобно, отделете малко време, за да се обърнете към емоциите си.

Правете това редовно, така че негативните ви чувства да не прераснат в нещо по-лошо.

Например, ако не ви харесва, когато приятел ви нарича „миличка“, не забравяйте да кажете. Това ще внесе положителна енергия в живота ви.

Поддържайте здравословна диета и график за упражнения.

положителна енергия
Как да внесете положителна енергия в живота си снимка: pinterest

Не можете да внесете много положителна енергия в живота си, ако тялото ви е нещастно. Упражнявайте се редовно, за да освободите ендорфини, които изпълват физически, изпълват ви с положително чувство. Освен това опитайте да ядете пресни продукти всеки ден, както и храни, които са богати на протеини.

Упражненията не трябва да са скучни. Опитайте да се присъедините към фитнес зала или да тренирате различни мускулни групи, за да промените нещата!

Винаги можете да потичате, за да облекчите притесненията си. Можете да добавите много положителна енергия към живота си, като се изложите на чист въздух, както и някои красиви природни забележителности.

Украсете дома си с техниките на фън шуй.

Внесете повече положителна енергия в стаята, като промените декора и цветовата схема. Като използвате Фън Шуй, древното китайско изкуство за живот в спокойна и хармонична среда, можете да обзаведете жилищното си пространство с топли, естествени цветове (напр. меко жълто, светло зелено). Ако сте готови за по-голям проект „Направи си сам“, помислете за пребоядисване на стените в дома си, за да създадете успокояваща среда, която излъчва положителна енергия.

Можете да използвате техниките на Фън Шуй във всички физически пространства в живота си, като вашата спалня, работно пространство или кола. Това ще внесе положителна енергия в живота ви.

Пускайте оптимистична, насърчаваща музика всеки ден.

положителна енергия
Как да внесете положителна енергия в живота си снимка: pinterest

Настройте високоговорител или звукова система в дома си и наредете забавна музика, която да пускате, докато сте будни. Мотивирайте се да вършите домакинска работа и други обикновено скучни задачи, като пеете и танцувате на завладяващи мелодии. Опитайте да създадете голям плейлист с всички ваши любими хитове, така че да не се налага да променяте песента ръчно.

Свържете телефона си с безжичен високоговорител, за да възпроизвеждате музика от приложение или услуга за стрийминг.

Тези съвети ще ви помогнат да внесете положителна енергия във вашия живот.

Tagged , ,
на горе